IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 4th of September 2019

| Updated On September 6th, 2019 at 10:18 am

english-quiz-for-ibps-rrb-po-and-clerk-mains

IBPS RRB PO/Clerk Main English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 2nd September 2019. This quiz is based on the topic-

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW
Idioms and Phrasal Verb Fillers.

Directions (1-8): In each of
the following questions, a sentence is given with highlighted phrase/idioms.
There are five words given below each sentence. Choose the word/ sentence among
the five options illustrating the meaning of the phrase. If no word illustrates
the correct meaning then choose option (e), i.e. ‘None of these’ as your
option.

Q1.
A broadminded man can get along with
people from all walks of life.
(a)
have a harmonious or friendly relationship.
(b) avoid having to do something  
(c)
raise against someone
(d)
hold in contempt
(e)
None of these.

S1. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a). Get along means “have harmonious or friendly relationships”.

Q2.
The resulting fall in demand also forced other companies to trim back production
and lay off workers.
(a)
resemble the problem
(b)
unite
(c)
make something understood
(d)
dismiss someone from a job because of lack of work or money.
(e)
None of these.

S2. Ans. (d)
Sol. Lay off: Dismiss someone from a job because of lack of work or money.

Q3.
I thought I might look in on Bob on
my way to the shops.
(a)
become less intense
(b)
to visit someone or something for a short time
(c)
continue someone
(d)
return something
(e)
None of these.

S3. Ans. (b)
Sol. Look in on means “To visit someone or something for a short time”

Q4.
Prohibition will apply to chief executives, chief officers, deputies and others
who regularly advise or act on
behalf of their councils.
(a)
to do something because you have been given informations
(b)
to regain consciousness
(c)
to kill someone
(d)
arrive somewhere as a result or consequence.
(e)
None of these.

S4. Ans. (a)
Sol. The correct option is option (a)
Act on: “to do something because you have been given informations”

Q5.
His self-assurance enabled him to pull
through
difficulties.
(a)
meet by chance
(b)
make arrangements for something
(c)
to succeed in a very difficult situation
(d)
discard something
(e)
None of these.

S5. Ans. (c)
Sol. The correct option is option (c)
Pull Through: to succeed in a very difficult situation

Q6.
You have to be on the ball to get
these questions right.
(a)
To be aware of and understand what is happening and able to react quickly
(b)
Avoid the main topic or not speak directly about the issue
(c)
To make a bad situation worse
(d)
Be extremely impressed by something
(e)
None of these.

S6. Ans. (a)
Sol. On the ball means: to be aware of and understand what is happening and able to react quickly.

Q7.
I never know how to break the ice
and start conversations.
(a)
Tell me what you’re thinking    
(b)
Make people feel more comfortable   
(c)
Ignore someone 
(d)
Better to show than tell
(e)
None of these.

S7. Ans. (b)
Sol. The correct option choice is option (b) 
Break the ice: Make people feel more comfortable.

Q8.
I would have loved to come to your place, but I will take a rain check on that because I will be out of town during the
weekend.
(a)
Postpone a plan 
(b)
Take only calculated risks.
(c)
Give away a secret         
(d)
Everything, all the way. 
(e)
None of these.

S8. Ans. (a)
Sol. The correct option choice is option (a).
Take a rain check: Postpone a plan

Directions (9-15): In each of the
following questions, a sentence is given with a blank. There are five idioms
given below each sentence, one out of which can be used in the blank to form a
meaningful sentence. Choose the most appropriate idiom among the five options
that make the sentence contextually meaningful.  
Q9.
It might be foolish of me, but I always give others _____________________until
it’s proven otherwise.
(a)
Pull someone’s leg         
(b)
Hang in there     
(c)
Under the weather         
(d)
The benefit of the doubt
(e)
None of these.

S9. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d). 
The benefit of the doubt: Trust what someone says

Q10.
After forty years in politics I think it’s time for me
to________________________ .
(a)
Break a leg          
(b)
Make a long story short
(c)
Call it a day
(d)
Cutting corners  
(e)
None of these.

S10. Ans. (c)
Sol. The correct option choice is option (c).
Call it a day: Stop working on something

Q11.
The government _____________________________
and passed the bill despite strong opposition from other parties.
(a)
Piece of cake       
(b) Hit the books
(c)
Add fuel to the fire         
(d)
Pulled a rabbit out of the hat
(e)
None of these.

S11. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d).
Pull a rabbit out of the hat: Do something unexpected

Q12.
You have to ____________________ if you want to acquire a masterpiece.
(a)
Go the extra mile
(b)
Rock the boat
(c)
Hands are tied
(d)
Go down the drain         
(e)
None of these.

S12. Ans. (a)
Sol. The correct option choice is option (a).
Go the extra mile: To be willing to make a special effort to do or achieve something

Q13.
Too many extracurricular activities 
____________________ too much of our precious time for study.
(a)
take up
(b)
break away         
(c)
let down              
(d)
black out 
(e)
None of these.

S13. Ans. (a)
Sol. The correct option choice is option (a).
Take up: To fill or occupy time or space

Q14.
A majority of Congress members wanted to _____________an election until they
could be sure of winning it.
(a)
hand out
(b)
lookup to
(c)
put off
(d)
take out   
(e)
None of these.

S14. Ans. (c)
Sol. The correct option choice is option (c).
Put off: To postpone, arrange a later date

Q15.
The students often  _____________________
before big exam.
(a)
Best of both worlds
(b)
See eye to eye
(c)
A penny for your thoughts
(d)
Burn the midnight oil
(e)
None of these.

S15. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d).
Burn the midnight Oil: Work long hours and hard

You may also like to read:

All the Best BA’ians for IBPS RRB PO/Clerk Main!!