LIC AAO 2019 Current Affairs Questions | 9th May

Dear Aspirants,
LIC-AAO-Exam-Current-Affairs-Questions


Current Affairs Questions for LIC AAO :

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. Most of the questions in GA appear from Current Affairs section. So it becomes important for you all to cover this particular section with sincerity and seriousness. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee’s simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.


About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW


Q1. Derek Sippy passed away in Mumbai due to a massive heart attack. He was a well-known_________.
Actor
Sports Person
Economist
Social Activist
Environmentalist
Solution:
Former Indian Cue sports Player, Coach and administrator Derek Sippy passed away in Mumbai due to a massive heart attack. He was the Indian team’s coach at recently concluded Asian Under-21 Boys Snooker and Asian Women Snooker tournament in Chandigarh.
Q2. Who among the following has been re-elected with the highest number of votes by the UN Economic and Social Council to a five-year term on the International Narcotics Control Board (INCB)?
Rakesh Tewari
Ram Sevak Sharma
Utpal Bora
Anita Karwal
Jagjit Pavadia
Solution:
India’s Jagjit Pavadia has been re-elected with the highest number of votes by the UN Economic and Social Council to a five-year term on International Narcotics Control Board (INCB), while China’s candidate Hao Wei lost.
Q3. Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) has organised a 2-Day meeting of the Regional Heads of Customs Administration of Asia Pacific Region of the World Customs Organisation (WCO) in________.
Chennai
Kochi
Hyderabad
Ahmedabad
Pune
Solution:
Central Board of Indirect Taxes and Customs (CBIC) has organised a 2-Day meeting of the Regional Heads of Customs Administration of Asia Pacific Region of the World Customs Organisation (WCO) in Kochi. This meeting was chaired by Mr Pranab Kumar Das, Chairman, CBIC.
Q4. The 15th Finance Commission headed by Chairman, N.K. Singh held a detailed meeting with the Governor and Deputy Governors of RBI in _________.
New Delhi
Jaipur
Guwahati
Mumbai
Ahmedabad
Solution:
The 15th Finance Commission headed by Chairman, N.K. Singh held a detailed meeting with the Governor and Deputy Governors of RBI in Mumbai.
Q5. Ministry of New & Renewable Energy (MNRE) held a____________ with the stakeholders of the Renewable Energy sector.
Conserve Energy meeting
Dharm Chintan
Chintan - Manan Baithak
Sustainable Energy Baithak
Chintan Baithak
Solution:
Ministry of New & Renewable Energy (MNRE) held a ‘Chintan Baithak’ with the stakeholders of the Renewable Energy sector.
Q6. Indian boxers finished with a rich haul of six medals, including two gold at the 36th Feliks Stamm International Boxing Tournament in________.
Sweden
Norway
Vietnam
Poland
USA
Solution:
Indian boxers finished with a rich haul of six medals, including two gold at the 36th Feliks Stamm International Boxing Tournament in Warsaw, Poland. Gaurav Solanki and Manish Kaushik bagged one gold each. Indian boxers also clinched a silver and three bronze.
Q7. World Red Cross Day (also known as Red Crescent Day) is observed every year on________.
May 6
May 8
May 5
May 10
May 1
Solution:
World Red Cross Day (also known as Red Crescent Day) is observed every year on May 8.
Q8. The 2019 theme for the World Red Cross Day is_____.
#Love
#Peace
#NoHate
#RedLove
#Worldpeace
Solution:
The 2019 theme for the World Red Cross Day is ‘#Love’.
Q9. The National Institute of Open Schooling Ministry of Human Resources Development (NIOS) and National Health Mission of Public Health Department (NHMPH) of Government of ________signed an MOU. The MOU focused on offering Vocational programmes to the Health Service Providers of NHM.
Karnataka
Maharashtra
Goa
Uttarakhand
Gujarat
Solution:
The National Institute of Open Schooling Ministry of Human Resources Development (NIOS) and National Health Mission of Public Health Department (NHMPH) of Government of Maharashtra signed a MOU in Mumbai. The MOU focused on offering Vocational programmes to the Health Service Providers of National Health Mission (NHM) through National Institute of Open Schooling.
Q10. Vice President of India Venkaiah Naidu embarked on a four-day official visit to__________to participate in 16th United Nations Day of Vesak.
Tanzania
Ethiopia
Morocco
Nigeria
Vietnam
Solution:
Vice President of India Venkaiah Naidu embarked on a four-day official visit to Vietnam to participate in 16th United Nations Day of Vesak. The visit is scheduled to enhance India’s comprehensive strategic partnership with the Southeast Asian nation.
               



You may also like to Read:


Print Friendly and PDF