March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 19th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
16999 1214/month
BUY NOW
So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the state that has announced ‘Mukhyamantri Mahila Kosh’ scheme on International Women’s day.
Answer: Madhya Pradesh


Q2. Name the UT that has become the first Union Territory in India to run 100 percent on solar power generated energy.
Answer: Daman & Diu


Q3. Indian shooter Anjum Moudgil clinched a silver medal in the women’s 50m Rifle 3 Positions event at the ongoing ISSF World Cup in Guadalajara, Mexico. Who won the gold medal in that event?
Answer: Ruijiao Pei


Q4. Biplab Kumar Deb was sworn in as the Chief Minister of Tripura’s first Bharatiya Janata Party government in Agartala. He has replaced _____________.
Answer: Manik Sarkar


Q5. Haryana’s first cyber police station, equipped with a digital forensic laboratory was inaugurated in _______________.
Answer: Gurugram


Q6. China’s Parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, allowing _____________ to remain as the country’s leader for life.
Answer: Xi Jinping


Q7. The government has made providing passport details mandatory for taking loans of ___________ crore rupees and above to ensure a SWIFT action in case of fraud and prevent fraudsters from fleeing the country.
Answer: 50 crore rupees


Q8. The Asian Development Bank (ADB) and the International Solar Alliance (ISA) has signed a cooperation arrangement to promote solar energy deployment in Asia and the Pacific. Where is the Head Office of ISA?
Answer: Gurugram, Haryana


Q9. Which country have lifted the coveted Sultan Azlan Shah Hockey title 2018?
Answer: Australia


Q10. The first-ever multi-nation naval exercise at sea, MILES-18, began in-
Answer: Andaman


Q11. PM Narendra Modi laid the foundation stone of various development projects worth over _____________ in Varanasi.
Answer: Rs. 800 crores


Q12. India has announced a new Line of Credit of _____________ for defense procurement by Mauritius as the two sides signed many agreements on the second day of President Ram Nath Kovind’s visit.
Answer: USD 100 million


Q13. Who is the present Prime Minister of Mauritius?
Answer: Pravind Jugnauth


Q14. The Centre has constituted a three-member ___________ Water Disputes Tribunal to adjudicate the dispute between Odisha and Chhattisgarh over sharing the river’s water. 
Answer: Mahanadi River


Q15. The country’s largest lender, SBI has slashed charges for non-maintenance of AMB in savings accounts by nearly 75 percent. AMB stands for-
Answer: Average Monthly Balance