March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 20th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
16999 1214/month
BUY NOW
So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Which country has won the “Best Exhibitor Award ” at ITB – Berlin (Germany) on its last day?
Answer: India


Q2. Name the minister, who was given additional charge of the Civil Aviation Ministry, a day after the resignation of TDP’s Ashok Gajapathi Raju was accepted by President Ram Nath Kovind.
Answer: Suresh Prabhu


Q3. The Institute of Bioresources and Sustainable Laboratory (IBSD) has set up a floating laboratory in northeast India’s largest freshwater lake, Loktak to constantly monitor its water quality and eventually improve it. Loktak Lake located in-
Answer: Manipur


Q4. For intra-State movement, the e-way bill by GST council, will be rolled out in a phased manner beginning April 15 and will cover all the States by-
Answer: June 1


Q5. Name the state assembly, which has passed an amendment bill awarding death penalty for convicts involved in the rape of girls below 12 years of age. 
Answer: Rajasthan Assembly


Q6. The government launched a biodegradable sanitary pad named _______________ to mark International Women’s Day at the cost of Rs. 2.50 per pad.
Answer: Suvidha


Q7. Mumbai ranks __________ among the top 20 costliest cities in the world, according to the Knight Frank Wealth Report 2018.
Answer: 16th


Q8. Name the Indian-origin steel tycoon who has been appointed by Britain’s Prince Charles as an official ambassador for the Industrial Cadets program designed to nurture manufacturing skills.
Answer: Sanjeev Gupta


Q9. Name the 25-year-old girl who has been inducted as the first direct-entry combat officer in the Indo-Tibetan Border Police, recently.
Answer: Prakriti


Q10. Name the city that has topped the list of 20 costliest cities in the world, according to the Knight Frank Wealth Report 2018.
Answer: Guangzhou


Q11. Which Bank has launched instant overdraft ‘InstaOD’ facility for MSME (Micro, Small and Medium Enterprises) customers in a completely online and paperless manner recently?
Answer: ICICI Bank


Q12. Who is the chairman the three-member Water Disputes Tribunal constituted by center to adjudicate the dispute between Odisha and Chhattisgarh over sharing a river’s water. 
Answer: AM Khanwilkar


Q13. The government has decided to institute an award for carrying out best investigation of crime for promoting high professional standards among police forces. Based on the average crime data for the last three years, a total of ________ medals will be awarded every year.
Answer: 162 medals


Q14. The _____________ Parliament has approved the anti-defection bill with retrospective effect amidst the boycott by opposition MPs.
Answer: Maldives


Q15. Prime Minister Narendra Modi has launched a campaign to eradicate tuberculosis (TB) from India by-
Answer: 2025