March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 29th April 2018

Dear Aspirants,

March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 29th April 2018

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 14 Months
  2. 8 Months
  3. 3 Months
  4. 1 Month
16999 1214/month
BUY NOW
So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. The Lok Sabha has recently passed (without a debate) a bill that will exempt political parties from the scrutiny of funds they have received from abroad since-
Answer: 1976
Q2. The Vice-Chairman of NITI Aayog has inaugurated the First India-Japan Workshop on Disaster Risk Reduction in New Delhi. Who is the Vice-Chairman of NITI Aayog? 
Answer: Rajiv Kumar
Q3. President Ram Nath Kovind has released coins in denominations of __________ and ___________ commemorating Lord Jagannath’s Nabakalebara festival observed in July 2015.
Answer: Rs 10 and Rs 1,000

Q4. The Indian government is in process of formulating “KUSUM scheme” to harness solar power. KUSUM stands for-
Answer: Kisan Urja Suraksha evam Utthan Mahabhiyan

Q5. In which North-eastern states, the Women Science Congress 2018 was inaugurated in the backdrop of the ongoing 105th Indian Science Congress?
Answer: Manipur

Q6. Name the US-educated economist who has been named the next governor of China’s central bank, the People’s Bank of China (PBOC).
Answer: Yi Gang
Q7. Name the IFS officer who has been appointed as the next Ambassador of India to the Democratic People’s Republic of Korea.
Answer: Atul M. Gotsurve
Q8. World Sparrow Day is observed on __________ every year globally to create awareness about the protection of sparrows.
Answer: 20 March

Q9. NCAA project of the Ministry of Culture has been certified as the world’s first Trusted Digital Repository as per ISO standard, granted by Primary Trustworthy Digital Repository Authorisation Body Ltd. (PTAB), United Kingdom. NCAA stands for _______________.
Answer: National Cultural Audiovisual Archives
Q10. What is the theme for World Sparrow Day 2018?
Answer: I Love Sparrows
Q11. The Indian government is in process of formulating “KUSUM scheme” to harness solar power for-
Answer: Rural India
Q12. Name the English Cricketer, who has officially announced his retirement from the International cricket recently?
Answer: Kevin Pietersen
Q13. Which city remains the most expensive city in the world, according to The Economist Intelligence Unit’s Worldwide Cost of Living report 2018?
Answer: Singapore

Q14. The Indian Navy and the French Navy have conducted bilateral maritime exercises since May 1993. Since 2001, the exercises have been named-
Answer: VARUNA
Q15. Who is present Prime Minister of Russia?
Answer: Dmitry Medvedev



           


Print Friendly and PDF