Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Name the lender that has recently launched its SmartUp Zone in Kochi, an exclusive area inside the branch dedicated for start-ups.
Answer: HDFC Bank

Q2. Which digital payments company has recently launched domestic operations in India?
Answer: PayPal
Q3. IDFC Bank has entered into a “strategic alliance” with mobile wallet major ____________ to launch a co-branded virtual Visa prepaid card.
Answer: MobiKwik
Q4. Who is the present MD & CEO of IDFC Limited?
Answer: Sunil Kakkar
Q5. Who is the Present Chairman of Bank of China?
Answer: Chen Siqing

Q6. As according to a report by the Central Pollution Control Board (CPCB) the air quality of ______________ is most polluted among the 42 cities monitored recently. 
Answer: Varanasi
Q7. India’s first Cartoon Network-branded theme park is going to be launched as, Turner International India entered into a brand partnership with Rajgreen Group. In which state this park will be launched?
Answer: Gujarat
Q8. Life insurer__________________ has signed a corporate agency agreement with Bank of Bahrain and Kuwait B.S.C (BBK) which will help it distribute its retail and group products to BBK’s customers in India.
Answer: PNB MetLife
Q9. Which festival will be hosted by the Ministry of Women and Child Development as an Inter CCI Festival for the children who reside in Child Care Institutions (CCIs) on Children’s Day, 14th November?
Answer: Hausala
Q10. Which companies approved SoftBank Group Corp.’s offer to buy a multibillion-dollar stake in the ride-hailing company?
Answer: Uber

Q11. To whom was the 3rd Indian Council for Cultural Relations(ICCR) Distinguished Indologist Award was conferred on by President Ram Nath Kovind at a function held at Rashtrapati Bhavan?
Answer: Hiroshi Marui

Q12. Who has been named as India’s G20 Sherpa for the Development Track of the grouping.
Answer: Shaktikanta Das
Q13. In which city the first edition of International Symposium to Promote Innovation & Research in Energy Efficiency (INSPIRE 2017) took place recently?
Answer: Jaipur

Q14. Which country is going to assist India in setting up a national crisis management centre in the country to handle disaster and other emergency situations?
Answer: Russia
Q15. FSSAI has issued detailed guidelines on recall of food products and stated that the purpose is to help food business operators (FBOs) frame a proper recall plan and implement them when the situation demands. Who is the CEO of FSSAI?
Answer: Pawan Kumar Agarwal



“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”




Print Friendly and PDF