Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW
Q1. Name the state assembly that has unanimously passed the Kapu reservation bill which will provide the community with a 5 percent quota in education and employment in the state.
Answer: Andhra Pradesh
Q2. India’s first Madame Tussauds wax museum has been opened in _____________ with 50 life-like figures spanning across history, sports, music, films, and politics.
Answer: New Delhi
Q3. Name the woman who has been elected as the mayor of Yuba city in California hence becoming the first Sikh woman to hold the position in the United States.
Answer: Preet Didbal
Q4. The Indian Navy Day is observed on _____________ every year to celebrate achievements and role of the naval force to the country.
Answer: 4 December
Q5. In which city, Prime Minister Narendra Modi inaugurated a unique world-class hospital at the Swaminarayan Gurukul Vidyapeeth Pratisthanam?
Answer: Ahmedabad
Q6. Which Bollywood actor/actress launched a book based on Indian cinema in showbiz  capital Mumbai titled ‘Bollywood: The Films! The Songs! The Stars!’?
Answer: Amitabh Bachchan
Q7. The world Soil Day is celebrated on which day?
Answer: 5 December

Q8. Venezuelan President Nicolas Maduro has announced the creation of a new virtual  currency in a bid to ease the country’s economic crisis.What is its name?
Answer: Petro

Q9. The two-week long joint exercise in Abu Dhabi ________________ was attended by UAE  Armed Forces along with the UK, US and French armies.
Answer: Flag4
Q10. What was the theme for the World Soil Day focusing on the importance of soil quality for food security, healthy ecosystems and human well-being.
Answer: Caring for the Planet starts from the Ground
Q11. Commerce and Industry Ministry had recently let out more incentives while unveiling the mid-term review of the Foreign Trade Policy 2015-20 with a view to boosting exports. Who is the present Commerce and Industry Minister?
Answer: Suresh Prabhu
Q12. The 6th International Tourism Mart-2017 has begun recently in ___________ .
Answer: Assam
Q13. AKASH with indigenous radio frequency seeker against target Banshee was successfully launched in Odisha. AKASH is a ________________.
Answer: Surface to Air Missile

Q14. Name the cricketer who has recently Launched UNICEF-ICC’s Adolescent Campaign?
Answer: Yuvraj Singh

Q15. Name the 16-year-old off-spinner from Afghanistan who has become the youngest ever cricketer to play International cricket.
Answer: Mujeeb-ur-Rehman Zadran