Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6999 466/month
BUY NOW
Q1. Sukharanjan Sengupta died due to old age-related health problems. He was veteran ____________.
Answer: Journalist


Q2. Name the chief general manager (CGM) in charge of the Reserve Bank of India’s financial inclusion and development department who has recently taken over as executive director (ED) in the central bank.
Answer: Uma Shankar


Q3. Name the Musician who was on the top of Forbes’ annual world’s highest-paid musician list shows 2017.
Answer: Diddy


Q4. India’s largest carmaker Maruti Suzuki became India’s sixth most valued firm. It has replaced _____________.
Answer: State Bank of India (SBI)


Q5. The two-day long Asean-India Connectivity Summit (AICS) will be held on the theme _____________.
Answer: Powering Digital and Physical Linkages for Asia in the 21st Century


Q6. Electronics and Information Technology Ministry has launched first NIC-CERT, a setup of  National Informatics Centre to prevent and predict cyber attacks on government utilities. Who is the present Electronics and Information Technology Minister of India?
Answer: Ravi Shankar Prasad


Q7. Name the Mountain which is Britain’s new highest mountain in Atlantic Territory after new  satellite data revealed the peak was almost 400 metres taller than previously thought.
Answer: Mount Hope


Q8. Pistol aces Jitu Rai and Heena Sidhu bagged a bronze each to continue India’s medal charge at the Asian Championship 10m Rifle/Pistol in Japan. This is the ________ edition of the  championship.
Answer: 10th


Q9.  The government has recently fixed _____________ as the price of new series of sovereign gold bonds (SGBs).
Answer: Rs 2,890 per gram


Q10. The Finance Minister of India Arun Jaitley holds his 5th Pre-Budget Consultation Meeting  with the leading Economists in ____________.
Answer: New Delhi


Q11. Buddhist monk Dhammapiya has been recently elected as the new secretary general of the International Buddhist Confederation (IBC). He is from which Indian State?
Answer: Tripura


Q12. To which country, the Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) has approved its first loan to reduce its dependence on coal by over 600,000 tonnes annually?
Answer: China


Q13. Name the country that will host the 3rd Annual Meeting of the Board of Governors of Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) in June 2018.
Answer: India


Q14. Which state has become the first state in the country to launch free email addresses in Hindi (in Devanagari script) for its residents.
Answer: Rajasthan


Q15. Muscat is the Capital city of _____________.
Answer: Oman