Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 3 Months
  3. 9 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW
Q1. Name the founder and CEO of The Beer Cafe who has recently taken over as the new President of the National Restaurant Association of India.
Answer: Rahul Singh

Q2. Name the young Mumbai batsman who has been named the captain of the Indian Under-19 team for the 2018 U-19 World Cup. 
Answer: Prithvi Shaw


Q3. Name the Payment Bank that has recently rolled out FASTag to enable electronic toll fee collection on highways across the country.
Answer: Paytm Payments Bank


Q4. Veteran actor Shashi Kapoor passed away at the age of 79. He was awarded the Dadasaheb Phalke Award in ______________.
Answer: 2015


Q5. The 2018 U-19 Cricket World Cup tournament will held in ____________.
Answer: New Zealand


Q6. What is the current Policy Repo Rate under the liquidity adjustment facility (LAF)? 
Answer: 6.00 percent


Q7. Crown Prince Mohammed bin Salman has been voted the Time magazine readers’ Person of the Year. He is prince of which country? 
Answer: Saudi Arabia


Q8. Name the state that has become the first state to endorse the Centre’s draft bill that makes instant triple talaq a cognizable and non-bailable offense.
Answer: Uttar Pradesh


Q9. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the 12th Annual convention of central information commission in _____________.
Answer: New Delhi


Q10. As per fifth Bi-monthly monetary policy, what is the projection of real GVA growth for 2017-18?
Answer: 6.7 percent


Q11. Jammu and Kashmir Bank launched a special financial scheme for journalists of the state. The scheme is named as ___________________.
Answer: J&K Bank Sahafat Finance Scheme


Q12. External Affairs Minister Sushma Swaraj has recently attended the Shanghai Cooperation Organization summit. The summit was held in _______________.
Answer: Russia


Q13. The Cabinet has recently approved the Signing of MoU between India and ____________ in the field of agriculture and fisheries.
Answer: Colombia


Q14. In which state the Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 60-megawatt Tuirial hydroelectric power project?
Answer: Mizoram


Q15. The XXIII Olympic Winter Games will be held from February 2018 in ______________.
Answer: PyeongChang, South Korea