NABARD 2019: GA Questions | Assistant Manager (Grade A)

Dear Aspirants,


GA Questions Asked in NABARD Exam 2019

As preliminary examination of NABARD Grade ‘A’ Assistant Manager 2019 exam is over, you all must be enthusiastically waiting for the General Awareness Questions. So guys here are the most awaited GA Questions which were asked in NABARD Grade ‘A’ Assistant Manager 2019. These Questions will help you analyze your mistakes and rectify them in the upcoming exams.


Q1
: Who is present Chairman of LIC?
Answer: MR Kumar.

Q2: Which company has been conferred with the ‘Non-Life Insurer of The Year Award 2019 by the Assocham?
Answer: Bharti AXA General.


Q3: E Governance based on  Public-private Participation (PPP) model with which company?
Answer: Infosys.

Q4: How much amount has been allocated for MGNREGA this year in interim budget?
Answer: Rs. 60,000 crores.

Q5: The second edition of the India-Myanmar bilateral army exercise, IMBEX 2018-19, commenced in?
Answer: Chandigarh.

Q6: Paisa scheme platform launched by which bank?
Answer: Allahabad Bank.

Q7: Name the Best actor in Cannes 2019?
Answer: Antonio Banderas.

Q8: Who is the CEO of Truecaller?
Answer: Alan Mamedi.

Q9: Joint Military Exercise between  India & Sri lanka known as?
Answer: Mitra Shakti.

Q10: Who is the External Affairs Minister of India?
Answer: Subrahmanyam Jaishankar.

Q11: ‘S’ in Kusum Scheme stands for?
Answer: Suraksha.

Q12: Celestial Bodies book by which author?
Answer: Jokha al-Harthi.

Q13: Full form of MUDRA ?
Answer: Micro Units Development and Refinance Agency.

Q14: “Per drop more crop” under which scheme?
Answer: Pradhan Mantri Krishi Sinchayee Yojana.

Q15: Man Booker Prize Winner for “Celestial Bodies”?
Answer: Jokha Alharthi.