SBI PO Prelims- English Miscellaneous Quiz: 4th June

sbi-po-prelims-english-language-quiz


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 9 Months
  2. 3 Months
  3. 15 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
4699 522/month
BUY NOW
English Quiz For SBI PO Exam 2019

The SBI PO Prelims Exam is scheduled to be held in a few days and to ace your preparations Bankersadda is launching a crash course of 18 days to help you excel the exams. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 for free to let you practice the best of latest pattern English Questions for SBI PO Examination 2019-20. Video Solutions will also be provided for the same for free.


Directions (1-5): In each of the following questions four words are given in bold. Which of the following words must replace each other so that the sentence becomes contextually correct and meaningful. If the sentence is correct as it is, choose option (E) as your answer. 

Q1. Technological somnambulis is a (1)concept used (2)when talking (3) of the philosophy (4) about technology.
1-2
2-3
3-4
1-4
No change required
Solution:
Replace 'of-about' to make a grammatically correct and meaningful sentence.
Q2. (1)With the interim budget out, all eyes are (2)now on the Monetary policy Committee’s (MPC) decision (3)that will be announced (4)on 7 February.

1-2
2-3
3-4
1-4
No change required
Solution:
No change required
Q3. Experts see a (1)risk of inflation from the (2) consumption fiscal (3)policy focusing exclusively on (4) expansionary .

1-2
2-3
2-4
1-4
No change required
Solution:
Replace 'consumption-expansionary' to make a grammatically correct and meaningful sentence.
Q4. The Indian Space Research Organisation is all set to (1) spaceport its 40th (2)communication satellite GSAT-31 on February 6 (3)from the (4) launch in French Guiana.
1-2
2-3
3-4
1-4
No change required
Solution:
Replace 'spaceport-launch' to make a grammatically correct and meaningful sentence.
Q5. Start-ups (1)concession by the so-called angel tax may soon (2)receive some (3)troubled from the (4)government.

1-2
2-3
3-4
1-3
No change required
Solution:
Replace 'concession-troubled' to make a grammatically correct and meaningful sentence.
Directions (6-10): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q6. On Monday, the Centre had set up a five-member working committee ………………………………………….. the angel tax imposed on start-ups.




to look into revising the norms of
to look into revise the norms of
to look into revising the norms off
to looking into revising the norms of
to looked into revising the norms of
Solution:
'to look into revising the norms of ' is grammatically correct.
Q7. When you are travelling, whether for work or leisure, ……………………………………………. the next flight and reach the destination.

you are usually in a rushed to catch
you are usually in a rush to catch
you are usually in a rush to catching
you are usual in a rush to catch
you are usually in a rush to caught
Solution:
'you are usually in a rush to catch ' is grammatically correct.
Q8. Many countries have made it easy for Indians …………………………………………….. it becomes attractive to plan for a short visit on your layover.
to excess their country and this is why
to access there country and this is why
to access their country and this is why
to accessing their country and this is why
to access their country and this has why
Solution:
'to access their country and this is why ' is grammatically correct.
Q9. Indian statistics often resemble a hall of mirrors that………………………………………………..

the bewilder have too walk through
the bewildered have to walking through
the bewildered have to walked through
the bewildered have to walk through
the bewildering have to walk through
Solution:
'the bewildered have to walk through ' is grammatically correct.
Q10. Today, India is probably one of the few large emerging economies where growth and development seems …………………………………………………………….., making it unique in many ways.

to be cruise along at the same pace
to be cruising along at the same paced
to been cruising along at the same pace
to be cruising along at the similarly pace
to be cruising along at the same pace
Solution:
'to be cruising along at the same pace ' is grammatically correct.
Directions (11-15):In each of the following Questions a sentence is divided into four parts A, B, C and D. Rearrange the following parts (A), (B), (C) and (D) in the proper sequence to form a meaningful sentence and then answer the questions given below. 

Q11. 




(A) attention to the economy 
(B) now that the general 
(C) election is over, the time 
(D) has come to pay serious

BCDA
DCAB
CABD
ABDC
BADC
Solution:
The correct rearrangement is BCDA.
Q12. 
 (A) of the presence of heavy 
 (B) underemployment in the country 
 (C) been somewhat worrisome because 
 (D) employment numbers have always

BCDA
DCAB
CABD
ABDC
BADC
Solution:
The correct rearrangement is DCAB.
Q13. 
 (A) recent actions threaten the foundation 
 (B) of trust and flexibility on which 
 (C) the Donald Trump administration’s 
 (D) India-U.S. relations are premised

BCDA
DCAB
CABD
ABDC
BADC
Solution:
The correct rearrangement is CABD.
Q14. 
(A) when the forensics of the 2019 
(B) Lok Sabha election are done in 
(C) emerge from the examination 
(D) the future, strange things may
BCDA
DCAB
CABD
ABDC
BADC
Solution:
The correct rearrangement is ABDC.
Q15. 
(A) quickly to defuse a potentially 
(B) the Centre has moved 
(C) charge of Hindi imposition 
(D) volatile controversy over the
BCDA
DCAB
CABD
ABDC
BADC
Solution:
The correct rearrangement is BADC.
               




You may also like to Read: