Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Name the Eminent Hindi poet and Jnanpith awardee who passed away recently in New Delhi.
Answer: Kunwar Narayan

Q2. Name the country that will host the 2023 Rugby World Cup to stage one of the world’s best attended and lucrative sporting events.
Answer: France

Q3. Kevin Lilliana was recently crowned Miss International 2017 by Verzosa in Tokyo, beating 68 candidates from across the globe. She is from which country?
Answer: Indonesia

Q4. Name the state that scripted history when it became the first State in the Northeast to launch Point of Sale (POS) facility for electricity bill payment.
Answer: Nagaland

Q5. International rating agency Moody's Analytics Headquarters in __________.
Answer: The USA

Q6. Name the Ecobliss India managing director who has been appointed as the ambassador of World Packaging Organization.
Answer: AVPS Chakravarthi

Q7. As per the Spanish government, Nicaraguan author and former politician _____________ has won the 2017 Cervantes Prize.
Answer: Sergio Ramirez Mercado

Q8. The government has given the go-ahead for setting up India’s first mega coastal economic zone (CEZ) at the Jawaharlal Nehru Port in _________________.
Answer: Maharashtra

Q9. Which bank has collaborated with Paytm to announce an all-new initiative where users can get interest-free short-term digital credit?
Answer: ICICI Bank

Q10. Name the Private sector lender who has recently signed an MoU with Innovation Centre Denmark India (ICDK India).
Answer: Yes Bank

Q11. Name the India's tennis star who has clinched his first title of the 2017 season on the ATP Challenger Tour.
Answer: Yuki Bhambri

Q12. In a bid to help break taboos around toilets and make sanitation for all a global development priority, the United Nations General Assembly designated _____________ as World Toilet Day.
Answer: 19 November

Q13. Birhanu Legese and Almaz Ayana won the Delhi Half Marathon, 2017. The both are from which country?
Answer: Ethiopia

Q14. Dr Manmohan Singh was India’s ____________ Prime Minister.
Answer: 14th

Q15. In 2000 an Indian beauty pageant has won the coveted Miss World crown. Who was she?
Answer: Priyanka Chopra







"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"


Print Friendly and PDF


No comments