January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for Syndicate Bank PO 2018


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu inaugurated the 3rd edition of the geo-political conference named ______________.
Answer: Raisina Dialogue

Q2. Odisha CM Naveen Patnaik has launched an assistance scheme for Artists in the state. The scheme has been named as _______________.
Answer: Mukhyamantri Kalakar Sahayata Jojana

Q3. India, for the first time, took part in a two-day meeting of the international military cooperation departments of the Shanghai Cooperation Organisation (SCO) in Beijing, China. The Indian delegation was led by ______________.
Answer: Major General Ajay Seth

Q4. Digital invoice discounting marketplace - Invoicemart has tied up with state-run lender _______________ to discount invoices for MSMEs.
Answer: Bank of Baroda

Q5. Name the Navy officer who recently took over as Chief of Staff, Western Naval Command from Vice Admiral Ravneet Singh.
Answer: Ajendra Bahadur Singh

Q6. Name the Basketball Hall of Famer and two-time NBA champion who passed away, recently.
Answer: Jo Jo White

Q7. India Ratings and Research has projected the country’s economic growth to improve to _____________ in 2018-19.
Answer: 7.1 percent

Q8. An MoU was signed between Government of India and Confederation of Indian Industry (CII) to enhance import and export performance. Who is the President of CII?
Answer: Shobana Kamineni

Q9. The government appointed _____________ as Chairman and Managing Director (CMD) of Security Printing and Minting Corporation of India Ltd (SPMCIL).
Answer: S Selvakumar

Q10. Facebook has appointed outgoing American Express CEO ____________ to its board, making him the first African-American to be on the board.
Answer: Kenneth Chenault

Q11. National Payments Corporation of India (NPCI) has appointed ________ as Managing Director and CEO of the organization.
Answer: Dilip Asbe

Q12. India has joined the Australia Group export control regime and has become the _____________ Member of that Group.
Answer: 43rd

Q13. President Ram Nath Kovind unveiled a book on heartfulness techniques and principles titled 'The Heartfulness Way'. This book is authored by ____________.
Answer: Kamlesh D. Patel

Q14. Indian Naval Ship Vikramaditya, the Indian Navy's largest ship and its sole aircraft carrier was formally affiliated to the Indian Army's highly-decorated ______________ Regiment.
Answer: Bihar

Q15. Name the Famous Cartoonist who passed away passed away recently at the age of 86.
Answer: Chandi Lahiri