February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 20th March 2018

Dear Readers,

January Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1.  Prime Minister Narendra Modi held a bilateral talk with visiting Iranian President in New Delhi. Who is the present President of Iran?
Answer: Hassan Rouhani

Q2. Name the country that will host 2018 Shanghai Cooperation Organization (SCO) Summit in June 2018.
Answer: China

Q3. The space agency Roskosmos has successfully launched Progress MS-08, an unmanned cargo spacecraft for the International Space Station (ISS). Roskomos is the Space agency of ____________.
Answer: Russia

Q4. Name the country with which India has signed an Agreement for the Avoidance of Double Taxation (DTAA) and the Prevention of Fiscal Evasion with respect to taxes on income.
Answer: Iran

Q5. Tehran is the Capital of _____________.
Answer: Iran

Q6. With which Oil Company, Digital payments entity PhonePe has partnered for the adoption of its indigenously-designed Point of Sale (POS) device?
Answer: IOCL

Q7. Name the Archaeologist and historian who will be the next Chairman of the Indian Council of Historical Research (ICHR).
Answer: Arvind P Jamkhedkar

Q8. Business consultancy firm EY has named ______________ as the entrepreneur for 2017.
Answer: Sanjiv Bajaj

Q9. What is the theme of the 8th edition of the Theatre Olympics 2018?
Answer: Flag of Friendship

Q10. What is the Currency of Saudi Arabia?
Answer: Saudi Riyal

Q11. Prime Minister Narendra Modi flagged off a new train named ____________ between Mysuru and Udaipur to create a new tourist circuit connecting North India and the South.
Answer: Palace Queen Humsafar Express

Q12. Fitch Ratings has recently placed _____________ on Rating Watch Negative (RWN), reflecting a possibility of downgrade.
Answer: Punjab National Bank

Q13. The UK- India Joint research projects on Water Quality Research and Energy Demand Reduction in Built Environment were launched recently in _______________.
Answer: New Delhi

Q14. Veteran personality Aga Khan is on the 11-day visit to India. He is a/an ____________.
Answer: Spiritual leader

Q15. In the BAFTA awards 2018, who among the following was declared as the 'Best Leading Actor'?
Answer: Gary Oldman