February Current Affairs for SBI Clerk 2018 | 28th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Prime Minister Narendra Modi flagged off the 'Run for New India' marathon in ___________.
Answer: Surat

Q2. The Command of which Union Territory will host a multinational mega event MILAN 2018?
Answer: Andaman & Nicobar

Q3. In state/UT, 'SWABHIMAN' cards to pregnant and Lactating Women, 'Badhai Kit' to the newly born girl children was distributed, recently?
Answer: Daman

Q4. What was the theme of the 15th edition of BioAsia 2018?
Answer: Right Time, Right Now

Q5. In city the seventh meeting of Eminent Persons Group (EPG) on Nepal-India relations has concluded, recently?
Answer: Kathmandu

Q6. Name the Television journalist who has been appointed as editor-in-chief of the television channel Rajya Sabha TV.
Answer: Rahul Mahajan

Q7. Union Minister of Drinking Water and Sanitation, Uma Bharti has recently launched the Swajal pilot project in _____________.
Answer: Rajasthan

Q8. Name the Organization that has introduced UAN-Aadhaar linking facility for the convenience of members using its Link in UMANG Mobile App.
Answer: EPFO

Q9. PyeongChang Winter Olympics 2018 has been concluded recently. Name the country that has topped the medal tally list.
Answer: Norway

Q10. In the 69th Strandja Memorial Boxing tournament, name the Indian boxer who was adjudged the best boxer of the event, a first for an Indian.
Answer: Vikas Krishan

Q11. External Affairs Minister Sushma Swaraj has recently left for her first official visit to ____________.
Answer: Saudi Arabia

Q12. India has successfully test-fired the indigenously developed short-range nuclear capable Agni-I ballistic missile. The missile was fired from ___________.
Answer: Abdul Kalam Island

Q13. Name the Indian golfer who has emerged as the best Indian golfer in the world, grabbing the 72nd position in the Official World Golf Ranking (OWGR).
Answer: Shubhankar Sharma

Q14. The Maldives president has recently declared a state of emergency in the country. What is the capital city of Maldives?
Answer: Male

Q15. Which state government has signed an MoU with Cab-hailing startup Ola to pilot an app-based river taxi service?
Answer: Assam






Print Friendly and PDF