March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 27th April 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Which country took a massive step forward in achieving One-day International status?
Answer: Nepal

Q2. Which finance company has tied up with Global IME Bank to expand its money remittance services between Indo Nepal Corridor?
Answer: Muthoot Finance

Q3. India has been ranked at 78th, lower than its emerging market peers like Brazil and China, among 114 countries on the World Economic Forum’s (WEF) energy transition index. List is topped by which country?
Answer: Sweden

Q4. The Ministry of Health and Family Welfare launched _________________ aimed at improving quality of maternity care in labour room and maternity Operation Theatre (OT).
Answer: LaQshya program

Q5. Capital markets regulator SEBI raised the exposure limit under exchange-traded currency derivatives trading for residents and FPIs to ________________ across all currency pairs involving the Indian rupee.
Answer: USD 100 million

Q6. Mauritius President __________________ has resigned after being embroiled in a scandal over the use of a credit card to buy luxury personal items. 
Answer: Ameenah Gurib-Fakim

Q7. The United Nations has issued an appeal for how much amount to meet the needs of nearly 900,000 Rohingya refugees in Bangladesh?  
Answer: 951 million Dollars

Q8. Navy Chief Admiral ________________ is on a five-day visit to the USA.
Answer: Sunil Lanba

Q9. Name the present Prime Minister of Mauritius?
Answer: Pravind Jugnauth

Q10. Who is the United Nations High Commissioner for Refugees?
Answer: Filippo Grandi

Q11. The first National workshop on POSHAN Abhiyan involving all the states and union territories was held recently in _____________.
Answer: New Delhi

Q12. Indian government and the European Union (EU) have recently signed an agreement on ___________.
Answer: Sharing Earth Observation Data

Q13. Name the Indian Badminton Player who has won the Women’s Singles (Under-19) title at the Israel Junior 2018 Badminton tournament held in Israel.
Answer: Purva Barve

Q14. Name the cab aggregator with which railway PSU IRCTC has announced a partnership with an aim to providing first-and-last-mile connectivity by giving commuters an option book taxi on its app.
Answer: Ola

Q15. The United Nations has recently celebrated the International Day of Happiness on ________________.
Answer: 20th March