Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 28th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 27th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.

Q1. Indian Health Ministry and the Worlds Health Oraganization (WHO) have signed an agreement to strengthen collaborative work between India and WHO in achieving improved health outcomes. WHO Headquarters in ___________.
Philippines
Geneva
Manila
New York
Paris
Solution:
Tedros Adhanom Ghebreyesus, Director General of WHO met J.P. Nadda, Union Health and Family Welfare Minister in New Delhi. They have signed an agreement to strengthen collaborative work between India and WHO in achieving improved health outcomes WHO Headquarters in Geneva, Switzerland.

Q2. Anjali Bhagwat is a professional Indian?
Cricketer
Footballer
Shooter
Wrestler
Actor
Solution:
Anjali Bhagwat, in full Anjali Vedpathak Bhagwat, Indian rifle shooter who won the 2002 International Shooting Sport Federation (ISSF) Champion of Champions combined-air-rifle event to become the first Indian to win that competition.

Q3. International Yoga Day or simply Yoga Day, is celebrated annually on ________ and was declared to be internationally recognized by the United Nations General Assembly (UNGA).
June 21st
October 24th
December 10th
March 08th
April 25th
Solution:
Yoga is a 5,000-year-old physical, mental and spiritual practice Having its origin in India, Which Aims to transform both body and mind. On December 11 in 2014, the United Nations General Assembly declared June 21st as the International Day of Yoga.

Q4. Belgium, a country in Western Europe, is known for its medieval old towns, Flemish Renaissance architecture and international headquarters of the European Union and NATO. Where is the capital of Belgium?
Athens
Brussels
Paris
Buenos Aires
Lisbon
Solution:
Brussels officially the Brussels-Capital Region is a region of Belgium comprising 19 municipalities, including the City of Brussels which is the capital of Belgium. The Brussels-Capital Region is located in the central portion of the country and is a part of both the French Community of Belgium and the Flemish Community, but is separate from the region of Flanders or Wallonia.

Q5. IATA has signed an MoU with the Ministry of Civil Aviation and the National Aviation University to enhance human resource availability in India's aviation industry. IATA stands for _____________.
International Aero Transport Association
International Air Travel Association
International Aero Travel Association
International Air Transport Association
International Aviation and Transport Association
Solution:
The International Air Transport Association (IATA) has signed an MoU with the Ministry of Civil Aviation and the National Aviation University to enhance human resource availability in India's aviation industry

Directions (6-10): In the following questions, the symbols @, &, %, $ and # are used with the following meaning as illustrated below: 
‘P @ Q’ means ‘P is not smaller than Q’
‘P &Q’ means ‘P is neither greater than nor equal to Q’
‘P # Q’ means ‘P is neither greater than nor smaller than Q’
‘P $ Q’ means ‘P is not greater than Q’
‘P % Q’ means ‘P is neither smaller than nor equal to Q’.
Now in each of the following questions assuming the given statements to be true, find which of the three conclusions follow and give answer accordingly.

Q6. Statements: 
 R @ V,  V $ J,  J & K
 Conclusions 
 I. K % R
 II. J @ R
 III. K % V
Only I is true
Only II is true
Only I and II are true
Only III is true
None of these
Solution:
Conclusions
I. K % R ( Not True )
II. J @ R ( Not True )
III. K % V( True )

Q7. Statements: 
 D % H,  H @ V,  V $ W
 Conclusions: 
 I. H % W
 II. D % V
 III. D % W
Only I is true
Only II is true
Only I and II are true
All are true
None of these
Solution:
Conclusions:
I. H % W ( Not True )
II. D % V ( True )
III. D % W ( Not True )

Q8. Statements: 
 M $ T, T & J, J # N
 Conclusions 
 I. N % M
 II. J % M
 III. M $ N
Only I is true
Only II is true
Only I and II are true
All are true
None of these
Solution:
Conclusions
 I. N % M ( True )
 II. J % M ( True )
 III. M $ N ( Not True )

Q9. Statements: 
 N $ R,  R # D, D & K
 Conclusions 
 I. K % R
 II. D % N
 III. D @ N
Only either II or III and I are true
Only I ands III is true
Only III is true
All are true
None of these
Solution:
Conclusions
 I. K % R ( True )
 II. D % N ( Not True )
 III. D @ N ( True )

Q10. Statements: 
 F # K,  K % M,  M #T
 Conclusions 
 I. T&K
 II. F % M
 III. T& F
Only I is true
Only II is true
Only I and II are true
Only II and III are true
All are true
Solution:
Conclusions
 I. T&K ( True )
 II. F % M ( True )
 III. T& F ( True )

Directions (11-15): In each of these questions, two equations (I) and (II) are given. You have to solve both the equations and give answer 

 Q11.
if x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or no relation can be established between x and y.
Solution:

Q12.
if x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or no relation can be established between x and y.
Solution:

Q13.
if x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or no relation can be established between x and y.
Solution:

Q14.
if x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or no relation can be established between x and y.
Solution:

Q15.
if x > y
if x ≥ y
if x < y
if x ≤ y
if x = y or no relation can be established between x and y.
Solution:

Directions (16-20): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer. 

Q16. She said she left the fasting as it could affect “safety and productivity”, giving as an example bus drivers who have “neither had a drink nor eaten for more than 10 hours”.
concluded the fasting
feared the fasting
saw the effects of fasting
never considered fasting
No Correction required
Solution:
‘feared the fasting’ as the post effects of fasting has been talked about in the statement.

Q17. While building global IT giants may have more to do with an appetite for growing a business rather than anything else, Mr. X’s assessment of India’s education system is sharp.
have nothing to do with
have done many things to create
have neglected
have required
No Correction required
Solution:
No Correction Required

Q18. That is, a people are truly creative when they are able to fantasize the challenges that their country faces.
are in fear of facing
are able to collectively surmount
are neglecting
are considering
No Correction required
Solution:
‘are able to collectively surmount’ is the only alternative that makes the sentence meaningful and could replace the bold part of the sentence.

Q19. There is abetment of a toxic productivity whereby our universities churn out youth with a poor grasp of the subject matter that they are supposed to reveal.
they may grab
they must not leave
they are expected to know
they see with a high profitability
No Correction required
Solution:
‘they are expected to know’ as the students are churn out with the poor grasp of the subject matter which they are supposed or expected to know.

Q20. The whole procedure created to a severe diminishing of credibility for one of the most crucial regulators of the country.
whole process left to administer
whole process has led
whole action demands
whole action remained to spread
No Correction required
Solution:
‘whole process has led’ as the process has led to the severe diminishing of the matter discussed in the statement.

               





You May Also Like to Read: 

          




Print Friendly and PDF

No comments