Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 15th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 15th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. China's Parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, allowing _____________ to remain as the country's leader for life.
Peng Liyuan
Li Keqiang
Xi Jinping
Jiang Zemin
Hu Jintao
Solution:
China's Parliament has abolished the decades-old two-term limit for the President, allowing Xi Jinping to remain as the country's leader for life. The constitutional changes were passed in Beijing by the annual sitting of the National People's Congress - the country's legislature - with the two-thirds majority. Of the 2,964 delegates, only two voted against the change, while three abstained.

Q2. The government has made providing passport details mandatory for taking loans of ___________ crore rupees and above to ensure a SWIFT action in case of fraud and prevent fraudsters from fleeing the country.
50 crore rupees
10 crore rupees
80 crore rupees
100 crore rupees
5 crore rupees
Solution:
The government has made providing passport details mandatory for taking loans of 50 crore rupees and above to ensure a SWIFT action in case of fraud and prevent fraudsters from fleeing the country. According to Financial Services Secretary, all existing loans of over 50 crore rupees, banks have been asked to collect passport details of borrowers within 45 days.

Q3. The Asian Development Bank (ADB) and the International Solar Alliance (ISA) has signed a cooperation arrangement to promote solar energy deployment in Asia and the Pacific. Where is the Head Office of ISA?
Siliguri, West Bengal
Ahmedabad, Gujarat
Ludhiana, Punjab
Kanpur, Uttar Pradesh
Gurugram, Haryana
Solution:
The Asian Development Bank (ADB) and the International Solar Alliance (ISA) has signed a cooperation arrangement to promote solar energy deployment in Asia and the Pacific. The cooperation envisages solar power generation, solar based mini-grids, and transmission systems for integrating solar energy into grids, among others.

Q4. Which country have lifted the coveted Sultan Azlan Shah Hockey title 2018?
Malaysia
Australia
England
India
Russia
Solution:
World champions Australia have lifted the coveted Sultan Azlan Shah Hockey title. In the final at Ipoh, Malaysia, they beat defending champions England by a narrow 2-1 margin. Australia has now won the prestigious tournament for the 10th time.

Q5. How much amount has been pegged of the Railways Capital Expenditure for the year 2018-19?
Rs. 2,57,123 crores
Rs. 1,48,528 crores
Rs. 4,62,231 crores
Rs. 6,72,732 crores
Rs. 8,32,645 crores
Solution:
Railways Capital Expenditure for the year 2018-19 has been pegged at Rs.1,48,528 crore. A large part of the Capex is devoted to capacity creation.

Directions (6-10): Study the following information and answer the given questions: 
In a certain code language 
‘school is far from here’ is written as “to ga di ba ni”
‘here is the school bus’ is written as “ru to ni di zi”
‘come from school’ is written as “ga ni mo”.
‘is the bus late’ is written as ‘ru zi fa to’.

 Q6. What does the code ‘ga’ stand for in the given code language?
from
here
far
is
None of these
Solution:
(6-10)

Q7. What is the code for ‘late’ in the given code language?
to
fa
zi
ru
None of these

Q8. What is the code “fa mo ba” stand for in the given code language?
come far late
bus far late
come far school
come late from
None of these

Q9. What may be the code ‘ru mo di’ stand for in the given code language?
the bus here
come from here
come the late
come the here
late is come

Q10. What is the code for ‘school’ in the given code language?
ba
di
ni
ga
None of these

Q11. The average sale of a car dealership was 15 cars per week. After a promotional scheme, the average sale increased to 21 cars per week. The percentage increases in the sale of cars was:
 40%
 140%
 42 (6/7)%
 39.33%
 45%
Solution:

Q12. The prices of a room air conditioner and an automatic washing machine are in the ratio of 3 : 2. What would be the price of the washing machine if it costs Rs.6000 less than the air conditioner?
Rs. 18000
Rs. 10000
Rs. 12000
Rs. 6000
Rs. 16000
Solution:

Q13. A property dealer sells a house for Rs. 6,30,000 and makes a profit of 5%. Had he sold it for Rs. 5,00,000, then what percentage of loss or gain he would have made?
 15% loss
 15% gain
 16 (2/3)% gain 
 16 (2/3)% loss
 14 (2/7)% loss
Solution:

Q14. A and B together can do a piece of work in 30 days. A and B worked for 16 days and B finished the remaining work alone in 28 days. In how many days will B finish the whole work alone?
24 days
10 days
32 days
60 days
45 days
Solution:

Q15. Three taps A, B and C can fill a tank in 12, 15 and 20 hrs, respectively. If A is open all the time and B and C are open for one hour each alternatively, the tank will be filled in:
6 hrs
7 hrs
5 hrs
8 hrs
4 hrs
Solution:

Directions (16-20): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences given below .i.e. one of the sentences can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q16. The camera ............ in a black panel pasted on the teller machine facing the key pad.
was found lopsided
was found abandoned
was found fixed
was found used
was lost completely
Solution:
'was found fixed' as the sentence is describing the position of the camera fixed within the machine.

Q17. Eight beach-cleaning machines will be procured. Currently, one machine is being .......... Marina beach sands.
utilised to remove the
used to filter the
ustilised to heap the
used to clean the
used to mix the
Solution:
'used to clean the' as it can be easily inferred from the context of the statement that the machine is used to clean the beach sands which is obvious.

Q18. He had come out of prison after serving 17 years for ............ and was working as a driver.
murdering a person
serving a person
helping a person
blaming a person
liberating a person
Solution:
'murdering a person' as the person which had come out of the prison is obviously imprisoned for a crime .i.e. murder

Q19. While the couple, who are now dead, had come to stay in the village a fortnight ago, the other couple ............., along with their relatives, for the past five years
had been marrying there
has been living alone
had been eloping
had been evading
had been staying on rent
Solution:
'had been staying on rent' as the couple mentioned in the statement is the onwe who had been staying on the rent with its relatives for the past 5 years. Others options are out of the context and do not fit.

Q20. The bodies were handed over to the families ............. for the last rites to be performed.
after the investigation
after the post-mortem
after the verification
after the careful treatment
after the biopsy
Solution:
'after the post-mortem' as in the ending part of the sentence, the action of last rites has been mentioned which is obviously should be done after the post-mortem. 'Biopsy' means to carefully examine the tissues of the affected body part in order to diagnose the disease.

               




You May Also Like to Read: 

          



Print Friendly and PDF

No comments