English Language Quiz (Sentence Improvement) for IBPS Clerk Prelims - 29th November

English-quiz-for-ibps-clerk-prelims

IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.




Direction (1-15): In each of the questions given below, a sentence is given with a phrase/ part of the sentence put in BOLD. Five options follow each sentence, suggesting an improvement for the BOLD part to make a meaningful and correct sentence. Choose the best improvement from these and if the sentence is correct as it is, mark “No Improvement Required” as your answer. 

Q1. You two can always count at me in the times of need.
Of me
On me
In me
As me
No Improvement Required

Solution:
Here the correct answer is option (b).
Count on someone/something - To rely on someone or something.

Q2. All the allegations levelled against Nitesh were found to be baseless in the end.
For
At
Over
On
No Improvement Required

Solution:
The correct phrase here is ‘levelled against’. Hence the correct answer to the given question is option (e). No improvement is required in the given sentence.

Q3. Anmol would be look handsome in Indian attire
Would be looked
Would have look
Would look
Would has looked
No Improvement Required

Solution:
The correct statement will be –
Anmol would look handsome in Indian attire.

Q4. I would has been happier if you had informed me about it earlier.
Would has been happy
Would been happy
Would have been happier
Will be happy
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
I would have been happier if you had informed me about it earlier.

Q5. People of Haryana are stronger than Delhi.
Stronger to
Stronger than those of
Strong than
Stronger than that of
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
People of Haryana are stronger than those of Delhi.

Q6. The reason of Payal’s sudden outburst in the party is yet to be known.
Reason for
Reason with
Reason that
Reason
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
The reason for Payal’s sudden outburst in the party is yet to be known.

Q7. When I first saw Renu, she has been sipping coffee.
Sipped
Had sipped
Was sipping
Has sipped
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
When I first saw Renu, she was sipping coffee.

Q8. It had been an year since Umesh told us that he was going to get his teeth braced.
Is one year before
Has been a year
Is an year
Was an year ago
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
It has been a year since Umesh told us that he was going to get his teeth braced.

Q9. The train leaves the station before I reached the platform.
Has left
Had already left
Already left
Has already left
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
The train had already left the station before I reached the platform.

Q10. Delays and cheating have become today’s order as far as competitive exams are concerned.
The order today
Order of the day
Today the order
Order the day
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
Delays and cheating have become order of the day as far as competitive exams are concerned.

Q11. Harish is happy. Today being a holiday he is relaxing in his bed since morning.
he had been relaxing
he was relaxing
he has been relaxing
has relaxed
No Improvement Required
Solution:
The correct statement here will be –
Harish is happy. Today being a holiday he has been relaxing in his bed since morning.

Q12. Khaleel is a very exciting fast bowler and a promising prospect. Doesn’t he?
Hasn’t he
Wasn’t he
Isn’t he
Don’t he
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
Khaleel is a very exciting fast bowler and a promising prospect. Isn’t he?

Q13. Einstein was one wise men that ever walked the Earth.
Wisest man
One of the wise man
One wisest man
One of the wisest men
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
Einstein was one of the wisest men that ever walked the Earth.

Q14. Kamal sir gave Sakshi some valuable advice before she entered the examination hall.
Advise
Advices
Advises
Advised
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
Kamal sir gave Sakshi some valuable advice before she entered the examination hall.

Q15. Barring one, none of the interviewers asked any questions to Tanya.
Any questions at Tanya
Any questions from Tanya
To Tanya any questions
Tanya any questions
No Improvement Required

Solution:
The correct statement here will be –
Barring one, none of the interviewers asked Tanya any questions.

               



  You May also like to Read:
Print Friendly and PDF

No comments