English Language Quiz (Spelling Errors) for IBPS Clerk Prelims - 24th November

English-quiz-for-ibps-clerk-prelims

IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.





Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 

Q1. U.S. President Donald Trump has defended his decision not to hold Saudi rulers acountable in the killing of dissident journalist Jamal Khashoggi.
President
Defended
Acountable
Journalist
All Correct

Solution:
Accountable

Q2. The Board recalled that the measures adopted are “provisional” and aim to “preserve the interests of the group and ensure the continuty of the operational activities.”
Recalled
Adopted
Preserve
Continuty
All Correct

Solution:
Continuity

Q3. Shanavas was admitted to the hospital on October 31 and the surgerey was conducted on November 2.
Surgerey
Admitted
Hospital
Conducted
All Correct

Solution:
Surgery

Q4. The Parliamentary Standing Committee on Finance, headed by Congress MP Veerappa Moily, was on Tuesday breifed on the impact of demonetisation by the Ministry of Agriculture.
Parliamentary
Finance
Breifed
Demonetisation
All Correct

Solution:
Briefed

Q5. India on Tuesday signed a $500 million deal with Russia to localy manufacture two stealth frigates with technology transfer.
Million
Localy
Stealth
Technology
All Correct

Solution:
locally

Q6. Prophet Mohammad showed humanity the righteous path of comppassion and universal brotherhood”, Vice-President M Venkaiah Naidu wrote on Twitter.
Prophet
Comppassion
Humanity
Brotherhood
All Correct

Solution:
Compassion

Q7. The researchers from Duke University in the US developed the prototype based on odour recaptors grown from the genes of mice that respond to target odours.
Researchers
University
Prototype
Recaptors
All Correct

Solution:
Receptors

Q8. In 2021, his company will launch a vehicel that is capable of servicing two to three dozen satellites in a distant geostationary orbit.
Company
Vehicel
Geostationary
Satellites
All Correct

Solution:
Vehicle

Q9. On-orbit servicing could also help cut down on the perplexing problem of mounting space debries.
Debries
Perplexing
Problem
Mounting
All Correct

Solution:
Debris

Q10. Slightly larger than Earth’s moon, Io is the most volcanicaly active world in the solar system.
Volcanicaly
Slightly
Active
System
All Correct

Solution:
Volcanically

Q11. The RBI is set to get a makeover in line with its global counterparts, with several board committees to be formed on various to assisst the central bank in its operations.
Makeover
Counterparts
Assisst
Operations
All Correct

Solution:
Assist

Q12. Once, a daughter complained to her father that her life was miesrable and that she didn’t know how she was going to survive it.
Daughter
Miesrable
Survive
Complained
All Correct

Solution:
Miserable

Q13. A trainer aircraft crashed in an agriculture field in Mokila area near Hyderabad on Wednesday resulting in minor injury to the trainee pilot, police said.
Trainer
Field
Wednesday
Trainee
All Correct

Solution:
All Correct

Q14. Pakistan has issued over 3,800 visas to Indian pillgrims for participating in the 549th birth anniversary of Guru Nanak in Nankana Sahib near Lahore from November 21-30.
Issued
Pillgrims
Participating
Anniversary
All Correct

Solution:
Pilgrims

Q15. Infosys has unvieled an initiative to accelerate digital leadership for its clients in Australia and shrink the digital skills gap in the region.
Unvieled
Accelerate
Shrink
Region
All Correct

Solution:
Unveiled

               



   You May also like to Read:

              
                                         
                   

Print Friendly and PDF

No comments