SBI Clerk Pre English Questions | 20th May

 SBI-Clerk-Prelims-English-Questions-2019


SBI Clerk Prelims English Questions (Day-15)

Dear students, The State Bank of India conducts a two-tier examination to recruit Clerks (Junior Associates) at regular intervals. Thus, the English Language plays a crucial role in sailing through all the stages of SBI Clerk exam. Here is a quiz on the English Language to let you practice the latest pattern English Questions for SBI Clerk 2019-20.



Directions (1-15): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrases. 

Q1. A Dime a Dozen


When something is difficult to acquire
When something is easy and simple to measure
When something is difficult to quantify
When something is very common and of no particular value.
When something is really expensive
Solution:
A Dime a Dozen: very common and of no particular value.

Q2. A Fool and His Money Are Soon Parted
Someone trying to smart will soon suffer a loss
Someone acting smart can easily save the money
Someone acting foolish can't save the money
Someone cheating an innocent will soon die
Someone acting foolish can easily lose his or her money due to carelessness
Solution:
A Fool and His Money Are Soon Parted: a foolish person spends money carelessly and will soon be penniless.

Q3. Fat City
An important country
A big pub or club
A great thing or place
A great society
A wide community
Solution:
Fat City: A great thing or place

Q4. Cut to the Chase
To summarize
To get to the main point
To reach to the conclusion
To cut the difficulties
To win the argument
Solution:
Cut to the Chase: To get to the main point

Q5. Method to my madness
A logistic approach to explain something complex
A dogmatic attitude towards the solution of a problem
A purpose in doing something that is seemingly crazy
An intention that leads to craziness
A solution from the way of madness
Solution:
Method to my madness: A purpose in doing something that is seemingly crazy

Q6. Whole nine yards
Everything possible or available
All the levels of a game
Wholly or completely
Something
A long distance
Solution:
Whole nine yards: everything possible or available.

Q7. The Mountie always gets his man
the mountaineer has reached its destination
the Canadian police have caught their criminals
the athlete has won the challenge
the person has got its target completed
the American police have got its suspension
Solution:
The Mountie always gets his man: the Canadian police have caught their criminals

Q8. Throw someone under the bus
to make someone meet with the accident
to make someone work hard
to push someone before a moving vehicle
to make someone fell ill
to bring someone under trouble
Solution:
Throw someone under the bus: to bring someone under trouble

Q9. Tongue in cheek
an attempt made to insult someone
to take someone seriously
to say something wrong and then try to take the words back
to try to neglect someone
to not to take someone seriously
Solution:
Tongue in cheek: to not to take someone seriously

Q10. Turn the corner
to do the impossible thing
to come out of the bad company
to come out of the bad situation
to come out of the bad run by ceasing to make further losses
to escape from a danger
Solution:
Turn the corner: to come out of the bad run by ceasing to make further losses

Q11. Have Two left feet
a crippled person
to move in a very awkward way when dancing
the one who can't walk
a good choreographer
a successful person
Solution:
Two left feet: to move in a very awkward way when dancing

Q12. Play it by ear
to be deaf
to ignore or neglect
to act spontaneously
to misinterpret
to express loudly
Solution:
Play it by ear: to act spontaneously

Q13. Can’t do something to save my life
unable to prevent
unable to provide proper treatment
unable to do something at all
able to do something completely
unable to abstain
Solution:
Can’t do something to save my life: unable to do something at all

Q14. Pot calling the kettle black
to be complaining always
to criticize someone for the same fault which one himself has
to be a chauvinist
to judge someone on the basis of their skin colour
to be in anger all the time
Solution:
Pot calling the kettle black: to criticize someone for the same fault which one himself has

Q15. Call it a day
to start the work
to stop doing the work or to end it
to announce something good
to announce something bad
to mark a day as an important one
Solution:
Call it a day: to stop doing the work or to end it

               





You may also like to Read:
              
      

No comments