Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Name of the company, which has introduced business solutions from its partner ecosystem to meet the business needs of SME across Kerala?
Answer: Microsoft

Q2. Who will be the next Chief Justice of pakistan after the successor of Justice Anwar Zaheer Jamali?
Answer: Mian Saqib Nisar


Q3. Name the bank, which has been tied up with The Women and Child Development Ministry for buyers and simplify shipping of products bought from “Mahila E-haat”, an online marketing platform for women entrepreneurs.
Answer: SBI


Q4. Name the companies, Which have signed a pact to build India’s biggest oil refinery at a cost of $30 billion on the west coast?
Answer: IOC, BPCL, HPCL


Q5. Name the app, which has been launched by indian army for veterans?
Answer: Veterans Outreach App


Q6. Who has been appointed as a Non-Executive Chairperson, of IDFC Bank recently?
Answer: Veena Mankar


Q7. Name the book, which is topped by Amazon’s best-selling books of 2016?
Answer: Harry Potter and the Cursed Child


Q8. Name the astronaut, who is dead recently and also the first american astronaut to orbit the earth?
Answer: John Glenn 


Q9. Name the country, Which has signed a civil nuclear cooperation agreement with India, Recently?
Answer: Vietnam


Q10. In which city The 21st International Film Festival of Kerala began?
Answer: Thiruvananthapuram


Q11. Name the country, which has launched  a spacecraft for the International Space Station, carrying a large magnetic space junk collector to divert the space junk toward Earth’s atmosphere?
Answer: Japan


Q12. Who has been appointed as a new Central Board of Direct Taxes (CBDT) Member?
Answer: Rajendra Kumar


Q13. Name the company, which has tied up with The Department of Science and Technology (DST) to formed a public-private partnership to conduct research on water and air pollution monitoring.
Answer: Intel


Q14. Name the documentary movie, which has won the  Award of Recognition at Australian film festival?
Answer: Raising the Bar


Q15. Who has been appointed as a new prime minister of New Zealand?
Answer: Bill English 

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6049 504/month
BUY NOW