Current Affairs for RBI assistant Mains Exam 2017


Q1. Who has been newly appointed deputy Secretary ­General UN?
Answer: Amina Mohammed 

Q2. Who has won the ‘Global Agriculture Leadership Award 2016’?
Answer: Ratan Tata


Q3. Name the 14 Day exercise, which is held between Indian Army & the Maldives National Defence Force conducted on a yearly basis?
Answer: EKUVERIN


Q4. Vijay Diwas observed on which date of every year?
Answer: 16th December


Q5. Name the country, which has topped the 2016 Asia’s Innovation chart Index?
Answer: India


Q6. Name the State, which has launched ‘Whistle Now’ app to fight against corruption? 
Answer: Kerala


Q7. Who has been crowned as the Miss World 2016 at an event held in Maryland, USA?
Answer: Stephanie Del Valle


Q8. Name the private sector bank, which has partnered with Ola, one of the popular mobile apps for transportation, to provide cash-on-demand at customer’s doorstep.
Answer: Yes Bank 


Q9. BJP led Assam government has roped in Bollywood actress ______________ as the brand ambassador of state tourism. 
Answer: Priyanka Chopra


Q10. To conform with the concept of Skill India Campaign, and make India the Skill Capital of the World, Prime Minister Narendra Modi laid down the foundation stone of the first ever “Indian Institute of Skills” at ————-.
Answer: Kanpur, Uttar Pradesh


Q11. Who has won the BBC Sports Personality of the Year award 2016? 
Answer: Andy Murray


Q12. A French court has found Christine Lagarde guilty of negligence. She is the present chief of-
Answer: IMF


Q13. Employee’s Provident Fund Organization (EPFO) has decided to lower the interest on EPF deposits for the current fiscal to __________, from 8.8% provided in 2015-16, for its over four crore subscribers.
Answer: 08.65%


Q14. Name the team, which has regained the Indian Super League (ISL) title by beating Kerala Blasters recently?
Answer: Atletico de Kolkata (ATK)


Q15. Which bank has bagged the SKOCH silver award for attaining the position of number1 channel partner of LIC of India?
Answer: Corporation Bank