English Language Quiz for NIACL AO Prelims- 8th January 2019


English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.





Directions (1-7): Read the following passage carefully and answer the questions that follow. 




People in every workplace talk about organizational culture, that mysterious word that characterizes the qualities of a work environment. One of the key questions and assessments, when employers interview a prospective employee, explores whether the candidate is a good cultural fit. Culture is difficult to define, but you generally know when you have found an employee who appears to fit your culture. He just feels right.

Culture is the environment that surrounds you at work all of the time. Culture is a powerful element that shapes your work enjoyment, your work relationships, and your work processes. But, culture is something that you cannot actually see, except through its physical manifestations in your workplace. In many ways, culture is like personality. In a person, the personality is made up of the values, beliefs, underlying assumptions, interests, experiences, upbringing, and habits that create a person’s behavior. Culture is made up of the values, beliefs, underlying assumptions, attitudes, and behaviors shared by a group of people. Culture is the behavior that results when a group arrives at a set of—generally unspoken and unwritten—rules for working together.

An organization’s culture is made up of all of the life experiences each employee brings to the organization. Culture is especially influenced by the organization’s founder, executives, and other managerial staff because of their role in decision making and strategic direction. But, every employee has an impact on the culture that is developed at work.


Q1. What categorizes the qualities of work environment?

Manifestations
Freedom
Organizational culture
Values and Beliefs
All of the above
Solution:

According to the first paragraph of the passage, option (c) is correct.

Q2. How is culture a powerful element?

It shapes your work processes.
It shapes your work enjoyment.
It shapes your work relationships
All of the above
None of the above
Solution:

All of the above. Refer to paragraph 2 of the passage.

Q3. What is an organization’s culture made of?

The financial support of the organization
The rise in stocks of the organization
The life experiences only the employers bring to the organization
The life experiences each employee brings to the organization
None of the above
Solution:

‘The life experiences each employee brings to the organization’ is the correct answer.

Q4. What can be a suitable title of the passage?

Organization culture- A mysterious word
Employees make culture
Culture is the environment that surrounds you at work
The unspoken and unwritten culture of an Organization
None of the above
Solution:

The most appropriate title of the passage is ‘Organization culture- A mysterious word’.

Q5. Which is SIMILAR to the word prospective given in BOLD in the above passage?

agreed
approaching
thirst
prompt
concurred
Solution:

‘Prospective’ means expected or expecting to be the specified thing in the future. ‘Approaching’ is the most similar to it in meaning.

Q6. Which is OPPOSITE to the word manifestations given in BOLD in the above passage?

demonstration
concealment
display
showing
religious
Solution:

‘Manifestation’ means demonstration or explanation. Thus, ‘concealment’ is the most opposite in meaning which means hiding.

Q7. Which is SIMILAR to the word strategic given in BOLD in the above passage?

unhealthy
mysterious
planned
pompous
grow
Solution:

‘Strategic’ means relating to the identification of long-term or overall aims and interests and the means of achieving them. Thus, ‘planned’ is the most similar in meaning.

Directions (8-15): In each of the following questions, a word has been used in sentences in THREE different ways. Choose the option corresponding to the sentences in which the usage of the word is CORRECT or APPROPRIATE. 


Q8. TACKLE 
(i) If the contractor doesn’t tackle the water leak rather quickly, all of the new flooring in the house will be ruined.
(ii) Shreya tried to tackle her financial problems by filing for bankruptcy, but that effort failed when her petition was denied.
(iii) The wind was tackle which made the ship glide faster towards our destination.

Both (i) and (ii) are correct
Only (i)
Only (iii)
All are correct
None is correct
Solution:

‘Tackle’ means to deal with or solve a problem. In only sentences (i) and (ii) TACKLE is used grammatically and contextually correct.

Q9. URGENTLY 
(i) An operation is urgently needed if the car crash victim is to survive.
(ii) The company is urgently seeking a manager to replace the one who was fired.
(iii) Thanks to computers, we are urgently to calculate millions of equations and problems in a relatively short window of time.

Only (iii)
Both (i) and (iii)
Both (i) and (ii)
Both (ii) and (iii)
None is correct
Solution:

‘Urgently’ means an emergency. In only sentence (i) and (ii) URGENTLY is used grammatically and contextually correct.

Q10. CURRENT 
(i) Grandma watches the news each night to keep herself up-to-date with the world’s current events.
(ii) Our state of economic affairs is rather current right now, with our family barely making ends meet with the amount of money we make
(iii) Current staff members are expected to come to a meeting to discuss the changes taking place this week.

All are correct
Both (i) and (iii)
Only (ii)
Only (i)
None is correct
Solution:

‘Current’ means belonging to present times. In only sentences (i) and (iii) CURRENT is used grammatically and contextually correct.

Q11. EXPIRE 
(i) The milk I bought at the store will be fresh for some time, but that two week timeframe will expire sooner than I expect if I don’t drink it soon.
(ii) Pausing until it was quiet, the teacher decided to wait until the class stopped expire before beginning the lesson.
(iii) My driver’s license will be valid for a few more months, but coming May it will expire, and I’ll have to get it renewed.

Both (i) and (ii)
Both (ii) and (iii)
Both (i) and (iii)
Only (iii)
None is correct
Solution:

‘Expire’ means to end. In only sentences (i) and (iii) EXPIRE is used grammatically and contextually correct.

Q12. POSTPONE 
(i) We will postpone the yard work until it stops raining.
(ii) I think we need to postpone the meeting.
(iii) After the church shooting, the legislators decided not to postpone the vote on gun control.

Only (iii)
Only (i)
Only (ii)
All are correct
None is correct
Solution:

‘Postpone’ means to delay. In all the sentences POSTPONE is used grammatically and contextually correct.

Q13. VIRAL 
(i) The image of the cat doing the Macarena went viral, gaining ten thousand likes in just one day.
(ii) A picture of a dress broke the internet, with the viral image being shared more than 20 million times.
(iii) Because his heroic speech went viral on YouTube, the man became an internet sensation in his home town.

Only (i)
Only (ii)
Both (ii) and (iii)
All are correct
None is correct
Solution:

‘Viral’ means an image, video, piece of information, etc. that is circulated rapidly and widely on the Internet. In all sentences VIRAL is used grammatically and contextually correct.

Q14. NARRATION 
(i) Many movies have a piece of narration in the beginning to provide the audience with information about the setting.
(ii) My state of dress is usually quite casual, but I decided to wear something narration fancy since I would be attending a somewhat formal dinner tonight.
(iii) In some plays, there is someone that focuses on narration in-between acts to tell the audience what has been going on between one act and the next.

Both (i) and (iii)
Only (ii)
Only (iii)
Both (ii) and (iii)
None is correct
Solution:

‘Narration’ means the action or process of narrating a story. In sentences (i) and (iii) NARRATION is used grammatically and contextually correct.

Q15. EXECUTE 
(i) To execute the maintenance request, new supplies need to be ordered.
(ii) It was difficult to execute the detailed procedures, but the first-rate manager was able to keep things in order.
(iii) The teacher was shocked when her normally rebellious class became execute.

Only (iii)
Both (i) and (iii)
Both (ii) and (i)
Only (i)
None is correct
Solution:

‘Execute’ means to deal with or solve a problem. In sentences (ii) and (i) EXECUTE is used grammatically and contextually correct.

               







 You May also like to Read:


     

Print Friendly and PDF