English Language For Canara Bank PO: 22nd December 2018

English Language Quiz For Canara Bank PO

Canara Bank PO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming Canara Bank PO Exam.

Directions (1-5): In the following questions two columns are given containing three sentences/phrases each. In first column, sentences/phrases are A, B and C and in the second column the sentences/phrases are D, E and F. A sentence/phrase from the first column may or may not connect with another sentence/phrase from the second column to make a grammatically and contextually correct sentence. Each question has five options, four of which display the sequence(s) in which the sentences/phrases can be joined to form a grammatically and contextually correct sentence. If none of the options given forms a correct sentence after combination or none of them connects, mark (e), i.e. “None of the above” as your answer. 


Q1. 

A-E
B-F and A-E
C-E
C-F and B-E
None of the Above
Solution:
B-F and A-E
Q2. 
A-F
B-D and C-E
A-E and B-F
A-F and B-D
None of the Above
Solution:
A-F
Q3. 
C-F
A-E
C-E and B-F
B-D and A-F
None of the Above
Solution:
B-D and A-F
Q4. 
A-E and B-F
B-D and C-F
C-E and A-D
A-E, C-D and B-F
None of the Above
Solution:
A-E, C-D and B-F
Q5. 
A-F
C-E
B-D
B-D and C-E
None of the Above
Solution:
C-E
Directions (6-10): Given below is a paragraph consisting of blanks. Identify the correct option among the five alternative pairs that could fill the blank against the number to make the paragraph contextually meaningful and grammatically correct. 


Q6. That some 200 countries, including the worst offenders vis-à-vis greenhouse gas production ~ China, the United States and India to wit ~ have affixed their signature to the new rule book ……(6)………to make the world a little more of a breathable place, should, at first glance, please everyone. Yet, one cannot help but feel that there is something hypocritical about governments signing something just to keep up …….(7)………. over reaffirming commitments to the 2015 Paris climate accord while postponing key commitments on how emissions would be reduced. Climate change, regrettably, continues to remain the ……….(8)………. of fighting environmentalists while it should have been a universal concern. That it is not so is because the average person, coughing and wheezing he/she may be, does not care to understand that neither livelihoods nor lives can be sustained under these ……..(9)……… conditions. The targets achievable in Katowice, Poland, thus should have been far greater but clearly could not be so because “countries had to be dragged kicking and screaming to the finish line”, to quote one expert. The world has certainly not “woken up to the ……(10)……. consequences of global warming” so very clearly spelt out by the UN Panel on Climate Change.

pursuit
seeking
enhancing
rendering
hiding
Solution:
'Seek' means attempt or desire to obtain or achieve (something). 'Seeking' is the participle form of 'seek'.
Q7. That some 200 countries, including the worst offenders vis-à-vis greenhouse gas production ~ China, the United States and India to wit ~ have affixed their signature to the new rule book ……(6)………to make the world a little more of a breathable place, should, at first glance, please everyone. Yet, one cannot help but feel that there is something hypocritical about governments signing something just to keep up …….(7)………. over reaffirming commitments to the 2015 Paris climate accord while postponing key commitments on how emissions would be reduced. Climate change, regrettably, continues to remain the ……….(8)………. of fighting environmentalists while it should have been a universal concern. That it is not so is because the average person, coughing and wheezing he/she may be, does not care to understand that neither livelihoods nor lives can be sustained under these ……..(9)……… conditions. The targets achievable in Katowice, Poland, thus should have been far greater but clearly could not be so because “countries had to be dragged kicking and screaming to the finish line”, to quote one expert. The world has certainly not “woken up to the ……(10)……. consequences of global warming” so very clearly spelt out by the UN Panel on Climate Change.
impressing
developed
arrangement
appearances
image
Solution:
'Appearances' here means an impression given by someone or something.
Q8. That some 200 countries, including the worst offenders vis-à-vis greenhouse gas production ~ China, the United States and India to wit ~ have affixed their signature to the new rule book ……(6)………to make the world a little more of a breathable place, should, at first glance, please everyone. Yet, one cannot help but feel that there is something hypocritical about governments signing something just to keep up …….(7)………. over reaffirming commitments to the 2015 Paris climate accord while postponing key commitments on how emissions would be reduced. Climate change, regrettably, continues to remain the ……….(8)………. of fighting environmentalists while it should have been a universal concern. That it is not so is because the average person, coughing and wheezing he/she may be, does not care to understand that neither livelihoods nor lives can be sustained under these ……..(9)……… conditions. The targets achievable in Katowice, Poland, thus should have been far greater but clearly could not be so because “countries had to be dragged kicking and screaming to the finish line”, to quote one expert. The world has certainly not “woken up to the ……(10)……. consequences of global warming” so very clearly spelt out by the UN Panel on Climate Change.
yielding
surrender
occupation
ample
domain
Solution:
'Domain' means a specified sphere of activity or knowledge.
Q9. That some 200 countries, including the worst offenders vis-à-vis greenhouse gas production ~ China, the United States and India to wit ~ have affixed their signature to the new rule book ……(6)………to make the world a little more of a breathable place, should, at first glance, please everyone. Yet, one cannot help but feel that there is something hypocritical about governments signing something just to keep up …….(7)………. over reaffirming commitments to the 2015 Paris climate accord while postponing key commitments on how emissions would be reduced. Climate change, regrettably, continues to remain the ……….(8)………. of fighting environmentalists while it should have been a universal concern. That it is not so is because the average person, coughing and wheezing he/she may be, does not care to understand that neither livelihoods nor lives can be sustained under these ……..(9)……… conditions. The targets achievable in Katowice, Poland, thus should have been far greater but clearly could not be so because “countries had to be dragged kicking and screaming to the finish line”, to quote one expert. The world has certainly not “woken up to the ……(10)……. consequences of global warming” so very clearly spelt out by the UN Panel on Climate Change.
safely
noxious
damage
revolving
impurity
Solution:
'Noxious' means harmful, poisonous, or very unpleasant.
Q10. That some 200 countries, including the worst offenders vis-à-vis greenhouse gas production ~ China, the United States and India to wit ~ have affixed their signature to the new rule book ……(6)………to make the world a little more of a breathable place, should, at first glance, please everyone. Yet, one cannot help but feel that there is something hypocritical about governments signing something just to keep up …….(7)………. over reaffirming commitments to the 2015 Paris climate accord while postponing key commitments on how emissions would be reduced. Climate change, regrettably, continues to remain the ……….(8)………. of fighting environmentalists while it should have been a universal concern. That it is not so is because the average person, coughing and wheezing he/she may be, does not care to understand that neither livelihoods nor lives can be sustained under these ……..(9)……… conditions. The targets achievable in Katowice, Poland, thus should have been far greater but clearly could not be so because “countries had to be dragged kicking and screaming to the finish line”, to quote one expert. The world has certainly not “woken up to the ……(10)……. consequences of global warming” so very clearly spelt out by the UN Panel on Climate Change.
trivial
dire
humble
fortune
urgency
Solution:
'Dire' means extremely serious or urgent.
Directions (11-15): In the Question given below six statements have been given. The statement D is fixed as the fourth statement. Rearrange the remaining sentences to form a meaningful paragraph and then answer the questions that follow. 

(A) Yet, the Paris Agreement, endorsed by 195 countries under the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), has a long road ahead before carbon emissions can be pegged at levels flagged by scientists. 
(B) The UN Climate Conference held in Katowice, Poland, has moved ahead  with the implementation of the Paris Agreement through a rule book, reflecting strong support among citizens of all countries for urgent action to avert dangerous climate change.
(C) This is a challenge for all big economies, including India, which is among the top five emitters of carbon dioxide.

(D) Recently, the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), in a special report, issued a stark warning on man-made emissions. 
(E) It said that to cap the rise in global average temperature over pre-industrial levels at 1.5°C, a 45% reduction in emissions over 2010 levels must be made by 2030. 

(F) Public pressure has prevailed over scepticism, although the outcome does not adequately reflect the short window available to make deep greenhouse gas emissions cuts.

Q11. Which of the following will be the FIRST sentence after the rearrangement?

A
B
C
E
F
Solution:
The correct rearrangement is BFADEC.
The UN Climate Conference held in Katowice, Poland, has moved ahead with the implementation of the Paris Agreement through a rule book, reflecting strong support among citizens of all countries for urgent action to avert dangerous climate change. Public pressure has prevailed over scepticism, although the outcome does not adequately reflect the short window available to make deep greenhouse gas emissions cuts. Yet, the Paris Agreement, endorsed by 195 countries under the UN Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), has a long road ahead before carbon emissions can be pegged at levels flagged by scientists. Recently, the Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), in a special report, issued a stark warning on man-made emissions.It said that to cap the rise in global average temperature over pre-industrial levels at 1.5°C, a 45% reduction in emissions over 2010 levels must be made by 2030.This is a challenge for all big economies, including India, which is among the top five emitters of carbon dioxide.
Q12. Which of the following will be the SECOND sentence after the rearrangement?
A
B
C
E
F
Solution:
The correct rearrangement is BFADEC.
Q13. Which of the following will be the THIRD sentence after the rearrangement?
A
B
C
E
F
Solution:
The correct rearrangement is BFADEC.
Q14. Which of the following will be the FIFTH sentence after the rearrangement?
A
B
C
E
F
Solution:
The correct rearrangement is BFADEC.
Q15. Which of the following will be the SIXTH sentence after the rearrangement?
A
B
C
E
F
Solution:
The correct rearrangement is BFADEC.
               


   You May also like to Read:


  

                                              

            


                                            Print Friendly and PDF