LIC AAO English Language Quiz 8th April 2019 | Day 28

english-quiz-for-lic-aao-2019

English Quiz For LIC  AAO 2019

Life Insurance Corporation of India has released the notification for various posts for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to get a Government Job this year. Now the next step is to start practicing for the exam from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for LIC AAO 2019. 

Directions (1-5): Read the following passage and attempt the questions as directed. 

The global online gaming and e-sports industry has reached a tipping point in popularity. With more than one billion PC gamers worldwide, the industry has evolved from a (A)………………. community connecting and playing at local LAN parties, to filling out stadiums via competitive platforms such as Intel Extreme Masters and ESL One, which are viewed by millions. In India, the industry has come full circle with PC gaming taking centre stage yet again. With the world’s largest youth population, (B)…………………………………………………………………………….. A recent KPMG report predicts that online gaming revenue will touch ₹11,900 crore by 2023. (C) It also states that the number of game developing firms in the country have increased ten-fold from 25 in 2010 to 250 in 2018.

(D) Gamers today span all income levels and demograaphics. Female gamers are making their mark and enthusiasts are no longer limited to tier I cities. (E) From a technology innovation point of view, this has translated into bulky muscle books and enthusiast towers giving way to more compact, multi-purpose, next generation devices.

Q1. Which of the following words given in the options should come at the place marked as (A) in the above paragraph to make it grammatically correct and meaningful. Also, the word should fill in the blanks given in the two sentences given below to make them contextually correct and meaningful. 




(I) With so many cupcakes stores open, it is hard to find a competitive ……………… in that market. 
(II) After Vivian realized her ………………….. was in culinary arts, she dropped out of law school.
dwell
niche
alcove
widen
modesty
Solution:
'niche' is the perfect fit for all blanks. Niche: (Noun) a comfortable or suitable position in life or employment. Niche: (Adjective) denoting or relating to products, services, or interests that appeal to a small, specialized section of the population.
Q2. Which of the following phrases should fill the blank in (B) to make it contextually correct and meaningful?
India is one of the fastest grow gaming markets globally
India is one of the fastest growing gaming markets global
India is one of the fast growing gaming marketed globally
India is one of the fastest growing gaming markets globally
None of the Above
Solution:
"India is one of the fastest growing gaming markets globally " is the correct fit for the blank.
Q3. In the passage given, a sentence (C) is given in BOLD. There may or may not be an error in one part of the sentence. Choose the part which has an error in it as your answer. If there is no error then choose option (E) as your answer.
It also states that the number
of game developing firms in the
country have increased ten-fold
from 25 in 2010 to 250 in 2018.
No Error
Solution:
No Error
Q4. The sentence given in (D) has four words given in BOLD. Amongst the given BOLD words one of the following may or may not be wrongly spelt. Choose the incorrectly spelt word as your answer.
demograaphics
enthusiasts
limited
tier
All correct
Solution:
'Demographics' is the correct spelling.
Q5. The sentence given in (E) has four words given in BOLD. Amongst the given BOLD words, which of the following words should replace each other to make the sentence contextually correct and meaningful.
innovation-compact
bulky-compact
generation-bulky
innovation-generation
No change required
Solution:
No change required
Directions (6-10): Rearrange the following sentences (A), (B), (C), (D) and (E) in the proper sequence to form a meaningful paragraph and then answer the questions given below. 

(A) In the last decade or so, there has been rising demand for professionals in this field, from artists to programmers to designers to audio engineers and lately gaming app developers. 




(B) The number of professional e-sports athletes and streamers in India are also on the rise. 



(C) The youth today are not shying away from experimenting with career options. A career in gaming is one such option. 



(D) Professional gaming tournaments have taken centre stage in the past few years with prize pools running in the millions and a loyal audience who travel halfway across the globe to watch their teams play. 



(E) There are many more exciting jobs emerging, which are not just about being in front of the screen but about developing the whole gaming ecosystem behind gaming screens and in the cloud. 



Q6. Which of the following is the SECOND sentence after rearrangement?




A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is CAEBD.
Q7. Which of the following is the FOURTH sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is CAEBD.
Q8. Which of the following is the THIRD sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is CAEBD.
Q9. Which of the following is the LAST sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is CAEBD.
Q10. Which of the following is the FIRST sentence after rearrangement?
A
B
C
D
E
Solution:
The correct rearrangement is CAEBD.
Directions (11-15): In each of the following questions four words are given in bold. Which of the following words must replace each other so that the sentence becomes contextually correct and meaningful. If the sentence is correct as it is, choose option (e) as your answer. 

Q11. The (1)/corruption of public servants in India has become such a (2)/menace that something (3)/ partially new had to be tried, and appointing the Lokpal at least (4)/drastically meets this crying need.




1-2
1-3
2-4
3-4
No change required
Solution:
Replace 'partially and drastically' with each other to make the sentence grammatically correct and meaningful.
Q12. There was no (1)/ benchmark in the 25 basis points cut in (2)/ surprise interest rates by the Reserve Bank of India in its first bi-monthly policy (3)/statement of the financial year (4)/announced on Thursday.
1-2
1-3
2-4
2-3
No change required
Solution:
Replace 'benchmark-surprise' with each other to make the sentence grammatically correct and meaningful.
Q13. The MPC’s (1)/neutral policy stance is prudent, given the (2)/uncertainties ahead, as it gives the central bank the (3)/flexibility to tailor policy to (4)/emerging data sets.
1-2
1-3
2-4
2-3
No change required
Solution:
No change required
Q14. Within Indian common sense (1)/periodic elections, party-based (2)/ primary candidates and (3)/universal adult franchise have turned out to be the (4)/ competitive ingredients of democracy.
1-2
1-3
2-4
2-3
No change required
Solution:
Replace 'primary-competitive' with each other to make the sentence grammatically correct and meaningful.
Q15. The Indian Space Research Organisation’s (1)/successful April 1 launch of the PSLV-C45 rocket that placed 29 satellites in three (2)/different orbits is remarkable both for the (3)/complex set of multi-tasking that the mission (4)/accomplished and for the timing.
1-2
1-3
2-4
2-3
No change required
Solution:
No change required
               




You may also like to Read:

    

Print Friendly and PDF