English Quiz IBPS Clerk 2019 for 9th of October

IBPS Clerk Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS Clerk 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS Clerk Prelims English Quiz and we have Sentence Completion for 9th of October 2019. You can also check out the latest books for IBPS Clerk 2019 exam.

Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/ completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences.

Q1. Fundamental rights could be _____________ a period of the Emergency.
(a) validly negated during
(b) validation negation during
(c) validating negated during
(d) validating negation during
(e) None of these

S1. Ans. (a)
Sol. Option (a) ‘validly negated during’ is the right answer choice.

Q2. It is merely ____________ the court’s default frame of mind.
(a) an extremist exposed of
(b) an extreme exposition of
(c) a extremist expositions of
(d) an extremist exposes of
(e) None of these

S2. Ans. (b)
Sol. Option (b) ‘an extreme exposition of’ is the right answer choice.

Q3. Gandhi started as a journalist with the Vegetarian in England,___________________ newspaper called Indian Opinion in South Africa.
(a) before launches a weakening
(b) before launched a weekly
(c) before launching a weekly
(d) before launching a week
(e) None of these

S3. Ans. (c)
Sol. Option (c) ‘before launching a weekly’ is the right answer choice.

Q4. The recent death anniversary of Gauri Lankesh _________________ the cost of standing up for truth in India.
(a) are a chilled reminders for
(b) is a chilled reminding of
(c) are a chilled reminding for
(d) is a chilling reminder of
(e) None of these

S4. Ans. (d)
Sol. Option (d) ‘is a chilling reminder of’ is the right answer choice.

Q5. The Supreme Court has _______________ of the Constitution’s most foundational guarantees.
(a) intervened to resuscitate some
(b) intervenes for resuscitated some
(c) intervening off resuscitating some
(d) intervening for resuscitating some
(e) None of these

S5. Ans. (a)
Sol. Option (a) ‘intervened to resuscitate some’ is the right answer choice.

Q6. You can debate on an issue but after _______________, you abide by it.
(a) and decisions had making
(b) a decision is made
(c) a decisions are made
(d) and decisions have making
(e) None of these

S6. Ans. (b)
Sol. Option (b) ‘a decision is made’ is the right answer choice.

Q7. Nepali communism has been _____________________ creating fiefdoms.
(a) about continuing infighting and
(b) above continuously infighting and
(c) about continuous infighting and
(d) about continuously infight and
(e) None of these

S7. Ans. (c)
Sol. Option (c) ‘about continuous infighting and’ is the right answer choice.

Q8. Other leaders with Indian support ______________ options in China.
(a) have been tried to look for
(b) has tried to looking for
(c) have trying to look for
(d) are trying to look for
(e) None of these

S8. Ans. (d)
Sol. Option (d) ‘are trying to look for’ is the right answer choice.

Q9. We choose to overlook a fault in our spouse, lover, or close friend that __________________in others.
(a) we would not excuse
(b) we will not excused
(c) we will not be excused
(d) we would not be excuses
(e) None of these

S9. Ans. (a)
Sol. Option (a) ‘we would not excuse’ is the right answer choice.

Q10. This moral-practical attitude of equal regard for all religions_______________grasp of the deeper, more fundamental unity of all religions.
(a) are entailed by an epistemic
(b) is entailed by an epistemic
(c) have entailing by an epistemic
(d) has been entail by an epistemic
(e) None of these

S10. Ans. (b)
Sol. Option (b) ‘is entailed by an epistemic’ is the right answer choice.

Q11. There are signs of the youth there _____________ pursuit of greener pastures.
(a) gets distracted off the
(b) gets distracting of the
(c) getting distracted from the
(d) getting distracts off the
(e) None of these

S11. Ans. (c)
Sol. Option (c) ‘getting distracted from the’ is the right answer choice.

Q12. The Indian Government ______________ from the Tamil political leadership.
(a) is wanted a proper responds
(b) does wanted proper responded
(c) is wanted proper responsive
(d) is wanting a proper response
(e) None of these

S12. Ans. (d)
Sol. Option (d) ‘is wanting a proper response’ is the right answer choice.

Q13. New Delhi should ________________ concerning the hill country Tamils.
(a) sustain its interest on developmental issues
(b) sustained it’s interesting on developing issued
(c) sustenance of interesting on developmental issuing
(d) sustenance off interested on develops issues
(e) None of these

S13. Ans. (a)
Sol. Option (a) ‘sustain its interest on developmental issues’ is the right answer choice.

Q14. Central to this seemingly everlasting Hindu imagination ____________, reflected in its acceptance of the co-existence of three basic ethical forms.
(a) are its deep plurality
(b) are it’s deep plurals
(c) is it’s deep plurality
(d) are its deepened plural
(e) None of these

S14. Ans. (e)
Sol. Option (e) is the right answer choice because none of the given options fit into the blank given in the sentence contextually and grammatically.

Q15. India cannot boast of ______________ infrastructure project in Sri Lanka.
(a) had taking any major
(b) having taken up any major
(c) having takes up any major
(d) has taking up any majority
(e) None of these

S15. Ans. (b)
Sol. Option (b) ‘having taken up any major’ is the right answer choice.

You may also like to Read: