Error Detection (English Language) for NIACL AO Prelims Exam- 17th January 2019

Dear Aspirants,


english-quiz-for-niacl-ao-prelims-exam-2018-19


English Quiz For NIACL AO Prelims 

NIACL AO Exam is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, the English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming NIACL AO Exam.


Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are put in BOLD. One of these four words may be misspelt or contextually wrong. You have to identify the misspelt or contextually wrong word and choose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘No error’ as your answer. 


Q1. Eric is a daft old man who is always mumbling senseless things.

daft
who
mumbling
things
No error
Solution:
No error
Q2. The poor orphan’s life hasn’t been a bed of roose or easy by any means.
poor
life
roose
any
No error
Solution:
It should be ‘roses’ in place of ‘roose’.
Q3. If you want to have a health diet, you need to include both fruits and vegetables in almost every meal you eat.
health
include
vegetable
you
No error
Solution:
‘Health’ is contextually wrong. It should be ‘healthy’.
Q4. I just wanted to complimnt you for the wonderful speech you gave tonight.
wanted
complimnt
wonderful
gave
No error
Solution:
The correct spelling is ‘compliment’.
Q5. The elderly man had a preferense for aged bourbon and hand rolled Cuban cigars.
elderly
preferense
bourbon
rolled
No error
Solution:
The correct spelling is ‘preference’.
Q6. The children were asked to sit and watch the others play until it was their turn.
children
asked
watch
play
No error
Solution:
No error
Q7. The buildings on the Canal Street were structured with elegance and style, setting them apart from other less fashionale structures.
buildings
structured
them
fashionale
No error
Solution:
The correct spelling is ‘fashionable’.
Q8. The incompetent worker was harshly judged by his coworkers when he received an unnatural promotion.
incompetent
judged
received
unnatural
No error
Solution:
‘Unnatural’ is contextually wrong. It should be ‘unearned’.
Q9. An employment outreach was needed in the poor town whom so many people had a difficult time finding a job.
employment
needed
whom
difficult
No error
Solution:
‘Whom’ is contextually wrong. It should be ‘since’.
Q10. Movers used a rope to secure the furniture being transported in the bacc of the truck.
movers
rope
furniture
bacc
No error
Solution:
The correct spelling is ‘back’.
Q11. When I create a chracter for a book, I destine him to achieve certain goals, have certain flaws, and experience certain things.
chracter
destine
certain
experience
No error
Solution:
The correct spelling is ‘character’.
Q12. The customer was full of loyalty and refused to grin at any store other than her local supermarket.
customer
loyalty
grin
local
No error
Solution:
’Grin’ is contextually wrong. It should be ‘shop’.
Q13. Members of the group decided to rebel after seeing that no one was glide to their ideas.
group
rebel
seeing
glide
No error
Solution:
‘Glide’ is contextually wrong. It should be ‘listening’.
Q14. Air traffic contrllers direct planes so that they move about safely in the sky.
contrllers
planes
they
safely
No error
Solution:
The correct spelling is ‘controllers’.
Q15. A light was used to alert drivers when it was their time to go and stop others from venturing out into the traffic.
used
drivers
and
venturing
No error
Solution:
No error
               




You May also like to Read:


        


Print Friendly and PDF