Latest Banking jobs   »   SEBI Grade A Exam Analysis 2022   »   GA Questions Asked In SEBI Grade...

GA Questions Asked In SEBI Grade A Officer Exam 2022

SEBI Grade A Exam Analysis 2022: As the securities and exchange board of India has conducted the SEBI Grade A exam today, all the candidates who had appeared in the SEBI Garde A exam 2022 must be eagerly waiting for the SEBI Garde A exam analysis 2022.  As per Our SEBI Grade A Exam Analysis, this General Awareness section consists of the questions from the topics such as static portion, banking awareness, and the difficulty level of this section in today’s exam remains moderate. This section contained more from current affairs. The questions asked of the current affairs were from the last 3-5 Months.

Here are the questions asked in the General Awareness section:

Q1. Which of the following company is the largest oil company in the world according to the market capitalisation in October 2021?

Answer: Saudi Aramco, Saudi Arabia

Q2. In Dec 2021, India and Bangladesh announced Maitri Diwas on which date?

Answer: 6th December

Q3. As per the economic survey 2021-22, which sector is least effective by covid-19 in 2021-22?

Answer: Agriculture and Allied services

Q4. How many islands does Lakshadweep consist of?

Answer: 36

Q5. Who took over as the first woman functional director on the board of Indian Oil Corporation (IOC)?

Answer: Sukla Mistry

Q6. According to Panchamrita Targets, India Increasing non-fossil energy capacity to reach 500 GW by ________.

Answer: 2030

Q7. What does “Le” stands in the full form of ALeRTS committee?

Answer: Leveraging

Q8. Which of the following is not an Edutech Company?

Answer: Cred

Q9. Which edition of the winter Olympic held in Beijing?

Answer: 24

Q10. What is the rank of India in the Henley Passport Index, released in January 2022?

Answer: 83

Q11. Who among the following has won the Padma Vibhushan Awards for the year 2021 in the public affairs category?

Answer: Shinzo Abe

Q12. Which of the following is the loss-making general insurance company in 2021?

Answer: National Insurance and Oriental insurance company Ltd

Q13. How much extension does the Union Budget 2022-23 provide to the startups fo availing the tax incentives?

Answer: 31 March 2023

Q14. Senegal has defeated ____ in the Africa Cup of Nations championship.

Answer: Egypt

Q15. How many new airports were established under the Pm Gati shakti plan in 5 states of central India?

Answer: 16

Q16. “Never Scan A QR Code to Recieve Payments” awareness campaign launched by?

Answer: ?

Q17. In her Union Budget speech for 2022-23, Finance Minister Nirmala Sitharaman announced support to the hospitality and related sector. Emergency Credit Line Guarantee Scheme by a year and an additional limit of ______.

Answer: Rs. 50,000 crore

Q18. What does “P” Stands for POEM abbreviation?

Answer: Place (Place of effective management)

Q19. Out of  USD  650 billion, 400 billion target of merchandise exports is within sight and the services sector should strive for USD ______billion exports.

Anwer: 250 billion

Q20. The MIKE Programme is an international collaboration that measures the levels, trends and causes of _____?

Answer: Elephant (Monitoring the Illegal Killing of Elephants).

GA Questions Asked In SEBI Grade A Officer Exam 2022_50.1

SEBI Grade A Exam 2022: Vedio Analysis

Congratulations!

Download Hindu Review of October 2021: Free PDF

Download your free content now!

We have already received your details.

Please click download to receive Adda247's premium content on your email ID

Incorrect details? Fill the form again here

Download Hindu Review of October 2021: Free PDF

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *