IBPS English Language (Sentence Improvement) Quiz: 25th March 2019

Dear Aspirants,

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 9 Months
  2. 3 Months
  3. 15 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
4699 522/month
BUY NOW
ibps-english-language-quiz

English Quiz For IBPS PO & Clerk 2019

IBPS had released the calendar for the Recruitment in 2019-20. Now the next step is to start practicing for the exams from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for IBPS PO and Clerk Examinations 2019-20. 




Directions (1-15): Which of the following phrases given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence meaningfully correct. Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark “No Error” as your answer.

 Q1. The selection of Justice P.C. Ghose as the first Lokpal has come after a unjustified delay of five years.

has come after an
have come after an
has came after an
have came after an
No error
Solution:

Option 'a' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. Article 'an' will be used here since the word 'unjustified' starts with a vowel.

Q2. The concept of an institutional mechanism, or an anti-corruption ombudsman, has be around for over 50 years.

have be around for over
has been around for over
had be around for over
had been around in over
No error
Solution:

Option 'b' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. 'Has been' will be the correct usage as the sentence is is present continuous tense.

Q3. Even if we grant though outlandish assertion that India has a job bounty but wages are not rising, this points to a labour market failure.

if we granted though outlandish assertion
if we granted the outlandish assertion
if we grant the outlandish assertion
if we were grant the outlandish assertion
No error
Solution:

Option 'c' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. 'Outlandish assertion' is a proper noun here, we will use 'the'.

Q4. The harsh and simple reality of India’s job situation is that we are not creating as many jobs as we need to.

is that we are no creating
is that we are know creating
is that we were no creating
is that we are not created
No error
Solution:

No error

Q5. It is very critical that we don’t bury our heads in them sand and pretend that there is no job crisis but only some wage crisis, induced by labour market distortions.

bury our heads in the sand and pretend
bury our heads into them sand and pretend
bury our headed in the sand and pretend
bury our headed into the sand and pretend
No error
Solution:

Option 'a' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q6. Economic history tells us that formalisation is a outcome of economic development, not a cause.

is a outcome off
were an outcome off
is an outcome of
was a outcome of
No error
Solution:

Option 'c' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. Article 'an' will be used here since the word 'outcome' starts with a vowel.

Q7. No large market economy in history have embarked on an explicit economic policy for forced formalisation.

in history have embarked on a
in history has embarked on an
into history have embarked on an
into history has embarked on a
No error
Solution:

Option 'b' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q8. India must recognise them human cost of poorly enforced environment laws

must recognise the human cost of
must recognise them human cost off
most recognise the human cost off
must recognise those human cost of
No error
Solution:

Option 'a' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q9. The linear model of economic growth depends onto the extraction of ever-higher quantities of materials, leading to chemicals flowing into air, water and land.

depends onto the extraction off
depends on the extraction of
depends on them extraction of
dependent on the extraction of
No error
Solution:

Option 'b' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. In the context of the sentence, the correct usage is 'depends on'.

Q10. As the leading extractor of groundwater, India needs to make water part of a circular economy in which it is treated as a resource that is recovered, treated and reused.

in which it is treated as an
into which it is treated as a
in what it is treated as a
in which it’s is treated as a
No error
Solution:

No error

Q11. New storage areas act as an supply source when monsoon fails and help manage floods when there is excess rainfall.

areas acting as an supply source
area act as a if supply source
areas act as a supply source
areas act as a supply sourced
No error
Solution:

Option 'c' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct.

Q12. The student voiced his puzzlement while trying to solve the complex geometry problem.

while trying too solve the
while trying to solve them
while trying too solved the
while trying to solving the
No error
Solution:

No error

Q13. The U.S. Coast Guard located two boats adrift into the ocean after a storm passed through.

too boats adrift in the ocean
too boats adrift into the ocean
two boats adrift in them ocean
two boats adrift in the ocean
No error
Solution:

Option 'd' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. 'Two' will be used here and not 'too', as boats here is a countable noun.

Q14. The judge needed time too think before making a decision in court.

needed time to think
needed time to thinking
needed time too thinking
needs time to thinking
No error
Solution:

Option 'a' is the choice here and makes the sentence grammatically and contextually correct. The preposition 'to' only takes the first form of verb along with it.

Q15. My body tends to tremble uncontrollably when I am extremely cold and I can do nothing to stop it.

tends to tremble uncontrollable
tends too tremble uncontrollably
tends to trembling uncontrollably
tends to trembling uncontrollable
No error
Solution:

No error

               

            

Print Friendly and PDF