IBPS PO Prelims English Quiz: 30th August 2019

ibps-po-prelims-english-quiz-2019


IBPS PO Prelims English Quiz

The English language perplexes most of the students and makes one nervous during the examination even if the answer to the question is known. But there are no formulas to cramp or the longer the calculation to deal with. The mistakes that occur are because of the lack of confidence. With proper strategy, Study NotesQuizzesVocabulary one can calm his/her nerves and excel in no time. Make the reading newspaper, editorial a habit, and also participate in the daily quiz. The IBPS PO 2019 is just one step away from your reach. Here is the quiz under the Study Plan ‘FATEH’, on the IBPS PO Prelims English Quiz and we have Sentence completion for 30th of August 2019. You can also check out the latest books for IBPS PO 2019 exam.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
7999 666/month
BUY NOW

Directions (1-15): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/ completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences.
Q1. I cannot comment right now on how ________________________________.
(a) these funds are to be deploy.
(b) these funds would be deployed.
(c) these funds will be deploying.
(d) these funds being deployed.
(e) None of these.
S1. Ans. (b)
Sol.The correct answer choice is option (b) “these funds would be deployed” is grammatically and contextually correct.
Q2. The political steps taken in Kashmir indicate a willingness to take courageous decisions ____________________________________________.
(a) that would providing equal opportunity for all.
(b) which provides equality of opportunity among all.
(c) that provided equality of opportunity for all.
(d) which provide equality of opportunity for all.
(e) None of these.
S2. Ans. (d)
Sol.The correct answer choice is option (d) “which provide equality of opportunity for all” is grammatically and contextually correct.
Q3. The problem with socialism is that you eventually _____________. 
(a) run out of other people’s money.
(b) running on the other people’s money.
(c) running together with the other people’s money.
(d) run out in the other people’s money.
(e) None of these.
S3. Ans. (a)
Sol.The correct answer choice is option (a) “run out of other people’s money” is grammatically and contextually correct.
Q4.The government must urgently ___________________________ improving the quality of expenditure.
(a) shifted focus by increasing tax rates for
(b) shifts focus towards the increasing tax rates to
(c) shifting focus on increasing tax rates into
(d) shift focus from increasing tax rates to
(e) None of these.
S4. Ans. (d)
Sol.The correct answer choice is option (d) “shift focus from increasing tax rates to” is grammatically and contextually correct.
Q5. The exemplary work done on DBT and the technology stack now allows for each rupee of ____________________________________________________.
(a) government spends which have to be carefully scrutinised.
(b) government spending to be carefully scrutinised.
(c) government spendable to be carefully scrutinised.
(d) government spending to be careful scrutinised.
(e) None of these.
S5. Ans. (b)
Sol.The correct answer choice is option (b) “government spending to be carefully scrutinised” is grammatically and contextually correct.
Q6. The government needs _______________________________________ which do not scare the guilty, but certainly terrorise the innocent.
(a) to dismantle the stifle array of out-dated law.
(b) to dismanting the stifling array for out-dated laws.
(c) for dismantle the stifling array for out-dated laws.
(d) to dismantle the stifling array of out-dated laws
(e) None of these.
S6. Ans. (d)
Sol.The correct answer choice is option (d) “to dismantle the stifling array of out-dated laws” is grammatically and contextually correct.
Q7. It was thus clear that once J&K’s Constitution came into force, together with Article 370, __________________________________________________________.
(a) it would form a cohesive means of governing the State.
(b) it forms a cohesive means of governing the state.
(c) it will have to form a cohesive means of governing the states.
(d) it have form to cohesiveness on governing the states.
(e) None of these.
S7. Ans. (a)
Sol.The correct answer choice is option (a) “it would form a cohesive means of governing the State” is grammatically and contextually correct.
Q8. ________________________________________________it is proposed to establish an organisation to provide credit enhancement for infrastructure and housing projects,
(a) In order for improvement access with long-term finance,
(b) In ordering improvement access to long-term finance,
(c) In order to improve access to long-term finance,
(d) In order in improving access against long-term finances,
(e) None of these.
S8. Ans. (c)
Sol.The correct answer choice is option (c) “In order to improve access to long-term finance” is grammatically and contextually correct.
Q9. Development banks are different from commercial banks which mobilise short- to medium-term deposits and lend ___________________________________________________.
(a) for similar maturities to avoid a maturity mismatch
(b) to similarly maturities to avoid a maturity mismatch
(c) for similar maturity to not avoid a maturity mismatch.
(d) for similar maturities being avoidable against a maturity mismatch.
(e) None of these.
S9. Ans. (a)
Sol.The correct answer choice is option (a) “for similar maturities to avoid a maturity mismatch” is grammatically and contextually correct.
Q10. Industrialisation of continental Europe and Asia was, however, financed under the aegis of German-type universal banks and state-sponsored______________________.
(a) development banks will underwrite a risk on long-terms credit.
(b) development banks underwrited the risks on long- terms credit.
(c) development banks underwriting the risks of long-term credit.
(d) development banks had been to underwrite the risks of long-term credit
(e) None of these.


S10. Ans. (c)

Sol.The correct answer choice is option (c) “development banks underwriting the risks of long-term credit.” is grammatically and contextually correct.

Q11. After 1991, following the Narasimham Committee reports on financial sector reforms, development finance institutions __________________________________________.
(a) was disbanded and got converted to commercial banks.
(b) were disbanded and have been converted from commercial banking.
(c) has been disbanded and get converted in commercial banks.
(d) were disbanded and got converted to commercial banks.
(e) None of these.

S11. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d) “were disbanded and got converted to commercial banks” is grammatically and contextually correct.
Q12.Modi should use his massive mandate to make bold structural moves ________.
(a) who lowers the role of governmen
(b) which has to lowering the role of government.
(c) which lower the role of government.
(d) which has lowed the role of government.
(e) None of these.



S12. Ans. (c)
Sol.The correct answer choice is option (c) “which lower the role of government.” is grammatically and contextually correct.

Q13. If there’s one riddle that the _______________________ it has been the issue of monetary transmission.
(a) RBI has been trying to solve for decades
(b) RBI has to try for solving in decades
(c) RBI had tried in for solving within decades
(d) RBI was trying to solve since decades
(e) None of these.
S13. Ans. (a)
Sol.The correct answer choice is option (a) “RBI has been trying to solve for decades” is grammatically and contextually correct.
Q14. You need a comprehensive vision __________, particularly when there is no formula for one.
(a) able for formulating a game plan
(b) to be able to formulate a game plan
(c) able for formulated a game plan
(d) for abling to formulate a game plan
(e) None of these.
S14. Ans. (b)
Sol.The correct answer choice is option (b) “to be able to formulate a game plan” is grammatically and contextually correct.
Q15. ___________________________, Modi has stepped up regulations and enforcement to draconian levels all to justify good governance.
 (a) Despite for the Trump did
(b) So as the Trump has done
(c) Contrary to what Trump is doing
(d) What might the Trump have being doing
(e) None of these.
S15. Ans. (c)
Sol.The correct answer choice is option (c) “Contrary to what Trump is doing” is grammatically and contextually correct. 




You may also like to Read:
       
All the Best BA’ians for IBPS RRB Prelims Results 2019!!
Print Friendly and PDF