IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 25th of September 2019

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 3 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 

Use Code 'DREAM' to avail at best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 3 Months

Note: This package is not a part of Double Validity Offer

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 24 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
6199 516/month
BUY NOW

IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 25th September 2019. This quiz is based on topic-Error Correction.

Directions (1-15): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer.

Q1. Politics is set to take the (A)/center stage in national debates (B)/too the announcement of Assembly (C)/elections in Maharashtra and Haryana. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S1. Ans. (C)
Sol. ‘with’ will replace ‘too’ in (C).

Q2. In 2014, the BJP got its (A)/first Chief Ministers in both the(B)/ States, reaping the reward for (C)/ some audacity political moves.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S2. Ans. (d)
Sol. ‘audacity’ will be replaced by ‘audacious’ since ‘moves’ being a noun will be described by an adjective, not by a noun i.e, ‘audacity’.

Q3. The pain and grief that has (A)/transcending the generations since (B)/the Jallianwala Bagh Massacre must (C)/ never be dismissed or denied(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S3. Ans. (b)
Sol. ‘transcending’ will be replaced by ‘transcended’ as we use ‘third form of verb’ with ‘has or have.

Q4. Someone who refuses to let (A)/ a blind person pay in an (B)/economic transaction essentially branded (C)/the latter as a supplicant. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S4. Ans. (c)
Sol. ‘branded’ will be replaced by ‘brands’ as the sentences is in present tense.

Q5. Reader’s Editor has to be (A)/ a effective interlocutor between (B)/the newspaper and its readers and (C)/ensure a two-way communication. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S5. Ans. (b)
Sol. ‘an’ will be used instead of ‘a’, the reason being ‘an’ is used with words having vowel sounds.

Q6. We find a multitude of (A)/ methods in both reporting and (B)/in news processing between(C)/different news organizations. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S6. Ans. (c)
Sol. Here, ‘among’ will be used instead of ‘among’ because ‘between’ is used when we talk about two things whereas ‘among’ is used when we talk about things more than two, i.e, ‘different news organizations’.

Q7. The specific genes whom (A)/mutations result in the individual (B)/ being affected with Bipolar Disorder (C)/are difficult to identify.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S7. Ans. (a)
Sol. ‘whom’ will be replaced by ‘whose’ as it is incorrect usage.

Q8. One way of enhancing the efficacy of the BCG (A)/vaccine is for increasing the number of central(B)/ memory cells so they last longer and (C)/confer protection for longer duration(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S8. Ans. (b)
Sol. ‘by’ will replace ‘for’ in phrase (B)

Q9. Given the complexity of the (A)/legacy taxes that GST subsumed (B)/ and replaced, ensuring optimal (C)/outcomes have proved an abiding challenge.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S9. Ans. (d)
Sol. ‘have’ will be replaced by ‘has’ in phrase (D).

Q10. The content of a newspaper is (A)/organized by a principle called (B)/news hierarchy, which vary(C)/ from publication to publication.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S10. Ans. (c)
Sol. ‘vary’ will be replaced by ‘ varies’ in phrase (C)

Q11. In a becalmed economy, neither (A)/the Centre nor States can afforded (B)/to forego even a rupee of revenue (C)/that is due to the public coffers.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S11. Ans. (b)
Sol. ‘afforded’ will be replaced by ‘afford’.

Q12. Judging by the global estimate,(A)/ a significant number of (B)/Indians could be affecting (C)/by Bipolar Disorder.(D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S12. Ans. (c)
Sol. ‘affecting’ will be replaced by ‘affected’.

Q13. Many people capitalize on (A)/ different facets of their (B)/identity to march ahead in different (C)/sphere of human endeavor. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S13. Ans. (d)
Sol. ‘sphere’ will be replace by ‘spheres’.

Q14. We live in an age in (A)/ that it is important to build (B)/identity capital — elements of our (C)/personality which can set us apart. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S14. Ans. (b)
Sol. ‘that’ will be replaced by ‘which’

Q15. The council also agreed to (A)/appraise the possibility of making (B)/the biometrics-based unique (C)/identifier mandates for claiming refunds. (D)
(a) A
(b) B
(c) C
(d) D
(e) None of these

S15. Ans. (d)
Sol. ‘mandates’ will be replaced by ‘mandatory’.

 

You may also like to Read: