IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz: 31st August 2019

| Updated On September 2nd, 2019 at 03:52 pm

english-quiz-for-ibps-rrb-po-and-clerk-mains

IBPS RRB PO/Clerk Main English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 31st August 2019. This quiz is Miscellaneous Quiz. 

Directions (1-5): Read each of the following sentences to find out if there is any grammatical error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number (A, B, C or D) of this part is your answer. If there is no error in the statement, then mark option (e) as your answer choice. 

Q1. He was to about say something (A)/to her when the others (B) /realized it and knocked him on (C)/ the head  and dragged him away (D)/ No Error (E)
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e) No Error


S1. Ans. (a)
Sol. ‘to’ will be used after ‘about’ because “Subject+To be (is/am/are/was/were)+about+to+V1” is ideal sentence structure. For example:
He was about to leave for office.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 27 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW

Q2. Boulton not only realized (A)/ that this engine could power his (B)/ manufactory, but also that its production (C)/might be a profitable business venture (D)/ No Error (E)
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e) No Error


S2. Ans. (a)
Sol. ‘not only’ will be used after ‘realized’ because ‘but also’ is used before ‘that its production’. ‘Not-only’, ‘either-or’, ‘neither-nor’ etc. are correlative conjunctions which connect two objects or two verbs. For instance,
She not only wanted to visit her grandmother but also wished to stay there.

Q3. Apart from entertaining audiences, (A)/ David cherishes the thought that (B)/ he is actually practicing (C) /very important community activity (D)/ No Error (E)
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e) No Error

S3. Ans. (d)
Sol. ‘a’ will be used before ‘very’ because if ‘activity’ is used as a countable noun, then ‘a’ or ‘an’ is used before it as per the need and its plural is ‘activities’. For example,
The school organized an activity for special children to encourage them.

Q4. He said that the aircraft flew (A)/ sorties twice a day in the early (B)/stages of the exercise and  (C)/have to be fully replenished both times (D)/ No Error (E)
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e) No Error

S4. Ans. (d)
Sol. ‘had’ will be used instead of ‘have’ because the initial part of the sentence is in past and moreover, the sentence is in indirect speech.

Q5. Try to avoid chewing (A)/  khat late at night, and (B)/never take sleeping pills unless (C) /it is not prescribed by your doctor (D)/ No Error (E)
(a)A
(b)B
(c)C
(d)D
(e) No Error

S5. Ans. (d)
Sol. ‘it is not’ will not be used here as in words like ‘unless’, ‘until’ etc. ‘not’ expression is already there.

Directions (6-10): In the following question a part of the sentence is given in bold, it is then followed by four sentences which try to explain the meaning of the phrase given in bold. Choose the best set of alternatives from the five options given below each question which explains the meaning of the phrase correctly without altering the meaning of the sentence given as question
Q6. She added insult to injury by picking her little brother’s ice cream off the dirty floor and sticking it in his mouth.
(a)She worsen the unfavorable situation by picking her little brother’s ice cream off the dirty floor and sticking it in his mouth.
(b) She insulted by picking her little brother’s ice cream off the dirty floor and sticking it in his mouth.
(c) She injured by picking her little brother’s ice cream off the dirty floor and sticking it in his mouth.
(d) She wanted to insult and injure by picking her little brother’s ice cream off the dirty floor and sticking it in his mouth.
(e) None of these

S6. Ans. (a)
Sol. ‘To add insult to injury’ means ‘worsen an unfavorable situation’. Hence, option (a) is the right answer choice.

Q7. It was back to the drawing board after the team failed to make the playoffs.
(a) It had to be drawn on the board after the team failed to make the playoffs.
(b) It was back to begin everything all over again after the team failed to make the playoffs.
(c) It had to be boarded immediately after the team failed to make the playoffs.
(d) It was about to be finished after the team failed to make the playoffs.
(e) None of these

S7. Ans. (b)
Sol. ‘Back to the drawing board’ means ‘begin something all over again’. Hence, option (b) is the right answer choice.

Q8. I will never be your beast of burden because you have got to deal with your own problems.
(a) I will never lighten your burden because you have got to deal with your own problems.
(b) I am not responsible for your beast of burden because you have got to deal with your own problems.
(c) I will never carry your problems because you have got to deal with your own problems.
(d) I will not be able to solve your problems because you have got to deal with your own problems.
(e) None of these

S8. Ans. (c)
Sol. ‘Beast of burden’ means ‘someone carries others problems’. Hence, option (c) is the right answer.

Q9. The paperwork was piled high, but she manages to beat the clock and finish it all.
(a) The paperwork was piled high, but she manages to reset the clock and finish it all.
(b) The paperwork was piled high, but she managed to carry it brilliantly.
(c) The paperwork was piled high, but she finished it with intelligence.
(d) The paperwork was piled high, but she manages to finish it all before the deadline.
(e) None of these


S9. Ans. (d)
Sol. ‘to beat the clock’ means ‘finish something before the deadline’. Hence, option (d) is the right answer choice

Q10. Joe got the best of both worlds when he married Amy who was his best friend and a supermodel.
(a) Joe got the entire world when he married Amy who was his best friend and a supermodel.
(b) Joe wanted to win the world when he married Amy who was his best friend and a supermodel.
(c) Joe was never happy when he married Amy who was his best friend and a supermodel.
(d) Joe desired to be loved when he married Amy who was his best friend and a supermodel.
(e) None of these

S10. Ans (e)
Sol. ‘Best of both worlds’ refers to ‘enjoy two different opportunities’. Hence, option (e) is the right answer choice.

Directions (11-15): In the following questions a paragraph is given with two blanks. The paragraph is then provided with five options which consist of the words that can fill the given blanks. Choose that option as your answer which can fill the given blanks in the exact order as given in the option. If none of the given options fills the given blanks then choose option (e), ‘None of these’ as your answer.
Q11. The RBI decided to_________________ this increased surplus after following due process and after accepting the _____________of the Jalan Committee.
(a) transfer, recommendations
(b) deny, punishments
(c) actual, prowess
(d) increment, suggestions
(e) replacement, advices

S11. Ans. (a)
Sol. The correct answer choice is option (a). All other options are contextually and meaningfully incorrect.

Q12. Ms. Sitharaman did _________ a few measures to make ___________better accountable to the board.
(a) declared, arranged
(b) announce, managements
(c) ordered, organizations
(d) advise, managing
(e) guided, administrations

S12. Ans. (b)
Sol. The correct answer choice is option (b). All other options are contextually and meaningfully incorrect.

Q13. Legislation to __________a no-deal exit affords an opportunity for pro-European MPs across parties to take the __________ step.
(a) blocked, deciding
(b) intercepted, conclusive
(c) prevent, decisive
(d) checked, determining
(e) arrested, final

S13. Ans. (c)
Sol. The correct answer choice is option (c). All other options are contextually and meaningfully incorrect.

Q14. Britain’s ___________ peace-time crisis must be resolved through the ______________process.
(a) consequential, representative
(b) serious, popular
(c) graveing, parliament
(d) biggest, democratic
(e) solemn, sociality

S14. Ans. (d)
Sol. The correct answer choice is option (d). All other options are contextually and meaningfully incorrect.

Q15. The policemen _________ that groups of people disperse, although no _____________on movement have been officially imposed in Kargil.
(a) assurance, prohibition
(b) protection, constraint
(c) guard, controlled
(d) shield, limitation
(e) ensure, restrictions


S15. Ans. (e)
Sol. The correct answer choice is option (e). All other options are contextually and meaningfully incorrect.




You may also like to read:
All the Best BA’ians for IBPS RRB PO/Clerk Main!!
Print Friendly and PDF