IBPS RRB PO/Clerk Mains English Quiz 10th of September 2019

| Updated On September 16th, 2019 at 04:06 pm

english-quiz-for-ibps-rrb-po-and-clerk-mains

IBPS RRB PO/Clerk Main English Quiz

With every day passed, competition is increasing in leaps and bounds and it is necessary to work smarter to sail through any exam. Having a proper study plan and the updated questions to brush up your knowledge in addition to well-organized study notes for the same can help you with your preparation. IBPS RRB PO/Clerk is going to be the tough exam so you can not afford to leave any important topics. If you deal with the section with accuracy, it can do wonders and can fetch you good marks. As English is the most dreaded subject among students, we are here to provide you with the new questions with the detailed solution so that you can make it this time in IBPS RRB PO/Clerk mains. Here is the English quiz for 10th September 2019. This quiz is based on two topics-Phrase Meaning Sentences and Word Swap.
 

Directions (1-8): In the following questions, a phrase is given in bold whose meaning can be inferred from one of the highlighted words/phrases of four sentences given below each phrase. Choose the most appropriate meaning of the phrase among the four options that can also be replaced by the given phrase without altering the meaning of the sentence. If none of the sentences conveys the correct meaning, choose (E) i.e., “None of the above” as your answer.
Q1. Be taken with
(a) My computer’s behaving badly; I think I might have a virus.
(b) The next bus should arrive in the next quarter of an hour or so.
(c) The judge’s character may affect the final decision.
(d) I liked the performance- it was superb.
(e) None of these.
 
S1. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d). Be taken with means- “highly attracted to someone or something”. Among the given four options, only the words mentioned in the last statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (d) is the correct choice.
 
Q2. Bear out
(a) Statistics confirmed that the government’s position on the issue is correct.
(b) The mugger attacked him violently and stole his wallet.
(c) He falls unconscious and collapsed on the floor.
(d) Our car stops functioning at the side of the highway in the snowstorm.
(e) None of these.
 
S2. Ans. (a)
Sol. The correct option choice is option (a). Bear Out means- “Confirm that something is correct”. Among the given four options, only the words mentioned in the first statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (a) is the correct choice.
 
Q3. Carried away
(a) We were starving so we started eating greedily when the food finally did arrive.
(b) Some scientists say that the dinosaurs become extinct when a comet hit the earth and caused a nuclear winter.
(c) The team got so emotional that they lost control when they won the championship and started shouting and throwing things around.
(d) Most of the elm trees in the UK become extinct when Dutch elm disease arrived.
(e) None of these.
 
S3. Ans. (c)
Sol. The correct option choice is option (c). Carried away means- “Get so emotional that you lose control”. Among the given four options, only the words mentioned in the third statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (c) is the correct choice.
 
Q4. Jam on
(a) I brought you some flowers to make you happy.
(b) One of the wolves separated from his pack.
(c) The company’s profits have increased by fifteen percent.
(d) Jack forcefully applied on the brakes when the rabbit ran in front of his car.
(e) None of these.
 
S4. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d). Jam on means- “Apply or operate something forcefully”. Among the given four options, only the words mentioned in the last statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (d) is the correct choice.
 
Q5. Decide upon
(a) It was on the front pages of all the papers for a few days, but the interest gradually decreased.
(b) Jane spent a long time looking at houses before she bought one, but eventually choose one near her office.
(c) The traffic was so bad that it took me ages to move into the traffic.
(d) I need to improve my French before I go to Paris.
(e) None of these.
 
S5. Ans. (b)
Sol. The correct option choice is option (b). Decide upon means- “Choose, select”. Among the given four options, only the words mentioned in the second statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (b) is the correct choice.
 
Q6. Pop off
(a) He visited for a short time in a coffee shop on his way to home.
(b) The children behaved badly all evening and drove the babysitter mad.
(c) At first, no one answered, and then finally someone raised the voice.
(d) He’s always talking loudly when things don’t suit him.
(e) None of these.
 
S6. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d). Pop off means- “Talk loudly, complain”. Among the given four options, only the words mentioned in the last statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (d) is the correct choice.
 
Q7. Blow away
(a) When I lose my temper, it takes ages for me to stop being angry again.
(b) They hope the new management will be able to carry the project forward.
(c) Her first novel impressed me very much.
(d) She praised the teachers in the hope that they would give her a good grade.
(e) None of these.
 
S7. Ans. (c)
Sol. The correct option choice is option (c). Blow away means- “Impress greatly”. Among the given four options, only the words mentioned in the third statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (c) is the correct choice.
 
Q8. Hold off
(a) The police told the crowd to maintain a safe distance from the fire.
(b) Nowadays, you need IT skills if you want to progress.
(c) We finished the work for the day to avoid the rush hour queues.
(d) The famous football team Manchester United couldn’t stop their opponents from attacking and lost the game.
(e) None of these.
 
S8. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d).”Hold off” means- “Stop someone from attacking or beating you”. Among the given four options, only the words mentioned in the last statement defines the correct meaning of it. Other words are not the correct explanation of the phrase. Hence option (d) is the correct choice.
 
Directions (9-15): In each of the questions given below four words are given in bold. These four words may or may not be in their correct position. The sentence is then followed by options with the correct combination of words that should replace each other in order to make the sentence grammatically and contextually correct. Find the correct combination of the words that replace each other. If the sentence is correct as it is then select option (e) as your choice.
Q9. The Indian banking sector has leapfrogging (A) rapidly increasing stress(B) in the last couple of years with NPAs (non-performing assets) witnessed (C) from 3 percent to 14 percent of total assets(D).
(a) A-D
(b) B-C
(c) Both A-B and A-D
(d) A-C
(e) No replacement required
 
S9. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d).
 
Q10. The Insurance Regulatory (A) and Development Authority of India has set up a panel to suggest(B) a framework and methodology to link violations (C) with traffic premiums (D).
(a) B-C
(b) C-D
(c) Both A-B and A-D
(d) A-D
(e) No replacement required
 
S10. Ans. (b)
Sol. The correct option choice is option (b).
 
Q11. The Constitution responsibilities (A) that panchayats and municipalities shall be elected(B) every five years and enjoins (C)States to devolve functions and mandates(D)to them through law.
(a) B-C
(b) B-D
(c) Both A-B and A-D
(d) A-D
(e) No replacement required
 
S11. Ans. (d)
Sol. The correct option choice is option (d).
 
Q12. Securitization (A) is a mechanism (B)to convert illiquid (C)loans on the lenders balance sheet into tradeable (D)securities.
(a) A-C
(b) A-B
(c) Both A-B and A-D
(d) A-D
(e) No replacement required
 
S12. Ans. (e)
Sol. The correct option choice is option (e). The sentence is absolutely correct.
 
Q13. Governments (A) is a bane arising from electoral (B) politics and both the Union and state Populism (C) are equally guilty (D).
(a) A-C
(b) B-C
(c) Both A-B and A-D
(d) C-D
(e) No replacement required
 
S13. Ans. (a)
Sol. The correct option choice is option (a).
 
Q14. Going by the Reserve Bank of India’s index, this has been a dismal(A) year so far on that count, with confidence(B) among consumers having slipped(C) this July since March to mirror worsening(D) sentiment over the state of the Indian economy.
(a) A-C
(b) A-B
(c) Both A-B and A-D
(d) A-D
(e) No replacement required
 
S14. Ans. (e)
Sol. The correct option choice is option (e). The sentence is absolutely correct
 
Q15. India has the accidents (A) distinction of being home to the highest (B) number of road dubious(C) and also the most fatalities (D) globally.
(a) B-C
(b) B-D
(c) A-C
(d) A-D
(e) No replacement required
 
S15. Ans. (c)
Sol. The correct option choice is option (c).
 
You may also like to read:
 
 
All the Best BA’ians for IBPS RRB PO/Clerk Main!!
 

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 27 Months
  4. 3 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW