IBPS RRB Scale-1 Interview Experience

IBPS Recently Conducted the IBPS RRB Scale-1 Interview of all those candidates who cleared the IBPS RRB scale-1 Mains Examination. In this article, we will be looking at a candidate’s IBPS RRB Scale-1 Interview Experience.

                                                 

Details of the Interview and Candidate

Name of the candidate: Prince

State – Punjab
Date of interview – 20feb,2021
Venue – Kapurthala (Panel -1), Punjab
Panel – 5 members including 1female.

Prince entered with the permission of the panel and greeted them. The interviewers/panel told him to sit down. The first question that they dropped on the prince was: Prince where are you from? And The candidate told them about his hometown. Following this, the panel asked him about his qualification. The candidate told them about his post-graduation in economics. The panel formed all the questions on economics which was Prince’s Forte.

Following other questions asked by the interviewer and the reply of the candidate

 Q1– fiscal policy?  (P1)
Ans: about expenditure and receipt of Government.
 Q2 – Primary deficit? (P1)
Ans:  revenue expenditure and receipt of Government.
Q3 – Internal rate of return? (P2)
Ans: Return by marginal investment.
Q4 – current fiscal deficit percentage? (P2)
Ans: 9.5% (2021 financial year)
Q5 – IRDA works and establishment year? (P5)(female member)
Ans:  replied in short about IRDA.
Q6 – Darwin’s theory? (P4)
Ans:  short about human development stages.
Q7 – Newton’s three laws? (P4)
Ans: I know just Gravity law and others I have to read.
Q8 – My suggestion to solve Indian issues? (P1)
Ans: We should make short-term targets and complete them.
Q9 – What is Economist Mathulus theory? (P5)
Ans: his theory is based on the growth of the population on different development stages.
Q10 – Define balance sheet? (P5)
Ans:  a final paper on receipt and expenditure.

“My interview was finished between 13-15 minute after this they all said with happiness
except female member  thank you, Prince, and gave nodal permission to go after this
I said thank you sir/ mam have a good day.”

adda247

Download Upcoming Government Exam Calendar 2021

×

Download success!

Thanks for downloading the guide. For similar guides, free study material, quizzes, videos and job alerts you can download the Adda247 app from play store.

Thank You, Your details have been submitted we will get back to you.
×
Login
OR

Forgot Password?

×
Sign Up
OR
Forgot Password
Enter the email address associated with your account, and we'll email you an OTP to verify it's you.


Reset Password
Please enter the OTP sent to
/6


×
CHANGE PASSWORD