LIC AAO 2019 Current Affairs Questions | 4th May

Dear Aspirants,
LIC-AAO-Exam-Current-Affairs-Questions


Current Affairs Questions for LIC AAO :

The General Awareness Section of Banking Exams covers numerous sections in it like Banking Awareness, Static GK, and Current Affairs. Most of the questions in GA appear from Current Affairs section. So it becomes important for you all to cover this particular section with sincerity and seriousness. The questions on Static and Banking Awareness are related to the countries, events or anything that has been in news for a while. Knowledge of current news also helps you deal with the PI (Personal Interview) more efficiently so you do not give a mumble jumble answer to the interviewee’s simple questions. Here is a quiz on Current Affairs to let you assess your Current Affairs Knowledge.

About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims, etc. 

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques, and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium
Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 8 Months
  2. 3 Months
  3. 1 Month
16999 1416/month
BUY NOW


Q1. Who among the following has become the first Indian to win gold at the Ali Aliev wrestling tournament?
Sakshi Malik
Babita Kumari
Yogeshwar Dutt
Bajrang Punia
Sushil Kumar
Solution:
World number one Bajrang Punia has become the first Indian to win gold at the Ali Aliev wrestling tournament after defeating Viktor Rassadin of Russia in the 65 kg freestyle in Kapiisk.
Q2. Who among the following was conferred with France’s highest civilian honour, Chevalier de l’Ordre national de la Legion d’Honneur, for his contribution to India-France space cooperation?
K Sivan
A S Kiran Kumar
B N Suresh
G. Satheesh Reddy
K. Radhakrishnan
Solution:
Former ISRO chairman A S Kiran Kumar was conferred with France’s highest civilian honour, Chevalier de l’Ordre national de la Legion d’Honneur, for his contribution to India-France space cooperation.
Q3. Which of the following organisation overtook Apple Inc to claim the No. 2 spot in smartphones making?
Nokia
Motorola
Micromax
Samsung
Huawei
Solution:
Huawei Technologies Co overtook Apple Inc to claim the No. 2 spot in smartphones making in the first quarter, moving a step closer to its avowed ambition of displacing Samsung at the top of the market.
Q4. What is the name of the all-women police patrol unit launched by Mangaluru City Police?
Ahilyabai Holkar Force
Rani Lakshmibai Force
Rani Abbakka Force
Rani Padmini Force
Rani Chennamma Force
Solution:
Mangaluru City Police has launched an all-women police patrol unit ‘Rani Abbakka Force’.
Q5. Which of the following organisation has become the first operator to start optical fiber-based high-speed broadband service in Pulwama with the launch of ‘Bharat Fibre’?
BSNL
Bharti Airtel
Vodafone-Idea
Jio
Aircel
Solution:
State-owned telecom firm BSNL has become the first operator to start optical fiber-based high-speed broadband service in Pulwama with the launch of ‘Bharat Fibre’.
Q6. Which of the following country has formed a new law that aims to expand government control over the Internet?
Saudi Arabia
Italy
USA
South Korea
Russia
Solution:
Russian President Vladimir Putin has signed into law a new measure that aims to expand government control over the Internet.
Q7. Which of the following country's parliament became the first national legislative body in the world to declare a climate change emergency?
Germany
France
USA
UK
Norway
Solution:
The UK parliament became the first national legislative body in the world to declare a climate change emergency.
Q8. World Press Freedom Day (WPFD) is celebrated all over the world on the________.
May 1st
May 3rd
May 5th
May 7th
May 6th
Solution:
World Press Freedom Day (WPFD) is celebrated all over the world on the 3rd of May. The theme for WPFD 2019 is “Media for Democracy: Journalism and Elections in Times of Disinformation”.
Q9. The Office of the Principal Scientific Adviser (PSA) to the GoI and________ signed an MoU in New Delhi for setting up a Centre of Excellence (CoE) for Waste to Wealth Technologies for implementation of sustainable, scientific and technological solutions for waste management.
IIT Indore
IISc Bangalore
IIT Delhi
IIT Kanpur
IIT Bombay
Solution:
The Office of the Principal Scientific Adviser (PSA) to the Government of India and Indian Institute of Technology Delhi (IIT Delhi) signed an MoU in New Delhi for setting up a Centre of Excellence (CoE) for Waste to Wealth Technologies for implementation of sustainable, scientific and technological solutions for waste management.
Q10. The Netherlands was the 2nd largest destination for foreign investment by Indian companies, after ________,with investments worth $12.8 billion in 2017.
France
UAE
Norway
Japan
Singapore
Solution:
The Netherlands was also the second largest destination for foreign investment by Indian companies, after Singapore, with investments worth $12.8 billion in 2017.
               



You may also like to Read:


Print Friendly and PDF