LIC AAO English Language Quiz 29th March 2019 | Day 18

lic-aao-english-language-quiz-29th

English Quiz For LIC  AAO 2019

Life Insurance Corporation of India has released the notification for various posts for the Recruitment in 2019-20. This is a great opportunity for all those who aspire to get a Government Job this year. Now the next step is to start practicing for the exam from now itself. Thus, the English Language can be an impetus for your success as it helps you save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for LIC AAO 2019. 


About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 3 Months
  3. 9 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
8449 563/month
BUY NOW

Directions (1-5): In each of the questions given below, a sentence is given which is divided into FOUR parts such that the parts are jumbled and they do not make a meaningful sentence. Rearrange the following parts to form a grammatically correct and meaningful sentence and choose the correct rearrangement from the options given below each question. 

Q1. (A) downside to this technology 



(B) although smartphones have made 
(C) our lives easier, more fun and more social 
(D) in important ways, there’s also a huge
BCDA
ADBC
CBDA
CDBA
DCBA
Solution:
The correct rearrangement is BCDA.
Q2. (A) all the major research findings indicate 
(B) we miss out on real conversations and are 
(C) incapable of original and deep thinking 
(D) that when we are totally immersed in social media,
BCDA
ADBC
CBDA
CDBA
DCBA
Solution:
The correct rearrangement is ADBC.
Q3. (A) deeply on the project we are working on 
(B) when we are working and using our phones simultaneously, 
(C) according to Earl Miller, professor of neuroscience at MIT, 
(D) we get distracted and that prevents us from thinking
BCDA
ADBC
CBDA
CDBA
DCBA
Solution:
The correct rearrangement is CBDA.
Q4. (A) “genuine” connections with people in our everyday life 
(B) and more social in important ways, we also seem to have less 
(C) while it’s true that our smartphones have helped us get 
(D) connected with the whole world and have made our lives easier
BCDA
ADBC
CBDA
CDBA
DCBA
Solution:
The correct rearrangement is CDBA.
Q5. (A) dominance as well as loving concern 
(B) exalted position of eminence, 
(C) existence has always enjoyed an 
(D) A woman in India’s civilisational
BCDA
ADBC
CBDA
CDBA
DCBA
Solution:
The correct rearrangement is DCBA.
Directions (6-10): In each of the questions given below an incomplete sentence which must be filled/completed with one of the sentences/phrases given below i.e. one of the sentences/phrases can be fit into the given blanks. Choose the correct option and complete the given sentences. 

Q6. One is aghast at the fallen status and inequitable position that almost every woman ...................................................... , be it a career woman or a housewife and irrespective of economic or social status.




in contemporary society appears too hold
in contemporary society appears to hold
in contemporary society appears to holding
in contemporary society appears to holds
in contemporary society appeared to hold
Solution:
"in contemporary society appears to hold " is grammatically and contextually correct.
Q7. STEM curriculum focuses on introducing interdisciplinary and application-based learning with real-world examples and ..................................................................................
gets students interested in Applied Mathematics and Sciences of an early age.
gets students interested in Applied Mathematics and Sciences for an early age.
gets students interested in Applied Mathematics and Sciences from a early age.
gets students interested in Applied Mathematics and Sciences from an early age.
gotten students interested in Applied Mathematics and Sciences from an early age.
Solution:
"gets students interested in Applied Mathematics and Sciences from an early age." is grammatically and contextually correct.
Q8. Technology supports accessibility, which provides a way for students to engage with content and ..................................................
empowered them to give their point of view.
empowers them too give their point of view.
empowers them to give their point of view.
empowers them to give there point of view.
empowers them to give their point of viewed.
Solution:
"empowers them to give their point of view" is grammatically and contextually correct.
Q9. The best practice for early education is to allow students to be actively engaged and ..........................................................
take the initiation in their learning.
take the initiative in there learning.
take the initiative in their learned.
taken the initiative in their learning.
take the initiative in their learning.
Solution:
"take the initiative in their learning" is grammatically and contextually correct.
Q10. There is enough scope for generating a wide range of other eco-friendly jobs at the level of rural areas and para-urban areas..................................................................cash income.
which can be more access to all rural families and help to increase
which can be more accessible too all rural families and help to increase
which can be more accessible to all rural families and help to increase
which can be more accessible to all rural families and help to increased
which can be more accessible to all rural families and help to increasing
Solution:
"which can be more accessible to all rural families and help to increase " is grammatically and contextually correct.
Directions (11-15): In each of the questions given below a/an idiom/phrase is given in bold in a sentence which is then followed by five options which then try to decipher its meaning. Choose the option which gives the correct meaning of the phrases. 

Q11. It’s not that the management is not aware of few false bills here and there, but they don’t call it because it would expose many and stir up a hornet’s nest.




Promote peace
Provoke trouble
Make things clear
Ask someone on a date
Begin something all over again
Solution:
Stir up a hornets’ nest: Provoke trouble
Q12. The increase in customs duty by the government has upset the applecart of those car companies who were importing most of their car parts.
Dwell on a topic beyond resolution
Do something that causes a plan to work well
Look in the wrong place
Do something that causes a plan to go wrong
Really enjoy
Solution:
Upset someone’s applecart: Do something that causes a plan to go wrong
Q13. Media has traditionally been up in arms with the government of the day.
Make a chaos
Angry about something
Finish something before the deadline
Take on more responsibility than what is manageable
Hurt physically or mentally
Solution:
Up in arms: Angry about something
Q14. I was scraping the barrel when I had to stay for six months with my parents after I lost my job.
Trying out every possibility to get a result
Using something you do not want to but you’ve no option
Trying all the clever means to achieve something
Getting your things well organized
Being constantly aware of the most recent developments
Solution:
Scrape the barrel: Using something you do not want to but you’ve no option.
Q15. Jack made no bones about getting a hike in his salary.
Make no efforts to solve a problem or issue
Say clearly what you feel or think about something
Change the way you behave with others from good to bad
To be active without achieving any worthwhile result
Be under suspicion or in trouble.
Solution:
Make no bones about something: If you make no bones about something, you say clearly what you feel or think about it
               




You may also like to Read: