Must Do Current Affairs Questions for Syndicate Bank PO 2018

Dear Readers,

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

About Course:

"Did you Know? In this pack you will get All new content we launch in the next 1 months"
 

This is the most recommended and NRA-CET ready Pack!
 
Use Code 'DREAM' to avail at the best price today

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost-effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

Additionally, you can crack any private bank job exam with content in this pack.

 

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts

 

Validity: 1 Month

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 15 Months
  2. 9 Months
  3. 3 Months
  4. 27 Months
  5. 1 Month
6799 453/month
BUY NOW
Q1. Armed Forces Flag Day is being observed throughout the country on ____________ to honor the martyrs of the country.
Answer: 7 December

Q2. UNESCO has inscribed _______________ on the Representative List of Intangible Cultural Heritage of Humanity.
Answer: Kumbh Mela

Q3. India’s largest digital bank Paytm Payments Bank is the only bank providing zero balance accounts and zero charges on digital transactions. The bank has recently unveiled its ATM service named ___________.
Answer: Paytm Ka ATM

Q4. Audrey Azoulay is the present and 11th DG of UNESCO. She is from which country?
Answer: France


Q5. The present Chief of Air Staff is Air Chief Marshal _____________.
Answer: Birender Singh Dhanoa

Q6. Name the footballer who has won the Ballon d’Or to move level with rival Lionel Messi.
Answer: Cristiano Ronaldo

Q7. The First International Conference on Sports Medicine and Sports Sciences SAICON 2017 was inaugurated in ________________.
Answer: New Delhi

Q8. An elite export control regime Wassenaar Arrangement (WA) decided to admit India as its new member. Wassenaar Arrangement is based in ______________.
Answer: Vienna, Austria

Q9.  The waste management system being implemented in Alappuzha has been recognized by the United Nations Environment Programme (UNEP) as one of the five models across the world. Alappuzha is a coastal town of ___________.
Answer: Kerala

Q10. What is the Capital of Turkmenistan?
Answer: Ashgabat

Q11. The President of India, Shri Ram Nath Kovind had recently laid the foundation stone of the ‘Nyaya Gram project’ of the High Court of _______________.
Answer: Allahabad

Q12. Name the present Managing Director & CEO of Corporation Bank.
Answer: Jai Kumar Garg

Q13. The seat of the High Court for the North-Western Provinces was shifted from Agra to Allahabad in _______________.
Answer: 1869

Q14. Jammu and Kashmir bank’s chairman and CEO is __________.
Answer: Parvez Ahmad

Q15. National Institute of Nutrition (NIN) was founded by Sir Robert McCarrison in the year 1918 as ‘Beri-Beri’ Enquiry Unit in ____________.
Answer: Tamil Nadu