Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

About Course:

This package Includes IBPS PO Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW
It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.
Q1. Following the elimination of the two films “Sexy Durga” and “Nude” from the final list of films, Filmmaker __________________ has resigned as Head of the jury of the Indian Panorama of the 48th International Film Festival of India (IIFI)
Answer: Sujoy Ghosh

Q2. What was the theme of the World Diabetes Day 2017 observed globally on 14th November?
Answer: Women and diabetes – Our right to a healthy future


Q3. Inaugurated by President Ram Nath Kovind, the 37th India International Trade Fair (IITF) has begun at Pragati Maidan in New Delhi. Who is the partner country in this event?
Answer: Vietnam


Q4. Which state has topped in mobilizing Jan Dhan Accounts under the Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (PMJDY) which was launched to further the financial-inclusion process in the country in 2014?
Answer: Uttar Pradesh


Q5. Who is the Bangladesh Chief Justice who has resigned about six weeks after he went on leave amid criticism by the government over a Supreme Court verdict which scrapped Parliament’s power to remove judges on grounds of misconduct and incapacity?
Answer: Surendra Kumar Sinha


Q6. Which Slovenian President won the second term in runoff election recently?
Answer: Borut Pahor


Q7. At which port was India’s first wave-powered navigational buoy, developed by the National Institute of Ocean Technology (NIOT) launched?
Answer: Ennore Kamarajar Port


Q8. The Space Kingdom of Asgardia has launched its first satellite which is called ‘virtual nation’ and is the pet project of Russian scientist. The satellite was launched from _____________.
Answer: USA’s NASA


Q9. Which country has launched world’s first all-electric ship that can travel up to 80 km with 2000-tonnes cargo after a two-hour charge?
Answer: China


Q10. Name the Ferrari’s driver who took his first victory since July at the Brazilian Grand Prix.
Answer: Sebastian Vettel


Q11. Name the Renowned Hindustani vocalist of Kirana Gharana who has passed away recently.
Answer: Jagdish Mohan


Q12. The government launched the exchange traded fund (ETF) named ____________, which is managed by ICICI Prudential Mutual Fund, targeting an initial amount of about Rs8,000 crore.
Answer: Bharat 22


Q13. The Food and Drug Administration has approved the first drug in which country the with a digital ingestion tracking system?
Answer: USA


Q14. Indian tennis duo of Leander Paes and Purav Raja lifted the Knoxville Challenger title in the finals of the men’s doubles event. The championship was held in ____________.
Answer: Tennessee


Q15. As per the recent Forbes’ ranking list, Name the business family of India that stood second in India.
Answer: Premji family




“Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com”



Print Friendly and PDF