SBI Clerk Pre Night Class English Questions:20th June

sbi-clerk-pre-night-class-english


About Course:

This package Includes IBPS RRB Study Material -  Subscribe Now

About Bank Mahapack
If you are preparing for more than 1 Banking & Insurance exams then this is the pack we recommend you buy.

It is most cost effective and you get access to 100% digital content for Bank & Insurance exams on Adda247.

Banking & Insurance Exams Covered in this Pack

IBPS RRB Mains, IBPS CLERK, IBPS PO, LIC ASSISTANT, IBPS SO, IBPS PO Mains, SBI PO, SBI Clerk, Assistant, IBPS RRB PO Prelims etc. 

Additionally you can crack any private bank job exam with content in this pack.

What all You Get

  • All Interactive Live Classes by best teachers
  • All Recorded Video Courses designed by experts
  • All Tests Series
  • All eBooks
  • Doubt Clearing by experts
  • Personality Development Courses like Spoken English, Interview Techniques and more...

Bank & Insurance Mahapack Highlights 

  • Structured course content
  • Recorded classes available if you miss any live class
  • Previous Years’ Papers of all upcoming exams.
  • Full Length Mocks based on the latest pattern with detailed solutions (video solutions for certain topics)
  • Topic level knowledge tests
  • Strategy sessions, time management & Preparation tips from the experts
  • Language: English & Hindi Medium

MPN: BA-E-LC-3935

Bank Maha Pack
  1. Unlimited Live Classes & Recorded Video Courses
  2. Unlimited Tests and eBooks
  3. 1 Lakh+ Selections
Validity
  1. 6 Months
  2. 1 Month
  3. 3 Months
5499 458/month
BUY NOW

SBI Clerk English Questions: 20th June

State Bank of India's most awaited clerk exam is just 6 days away. All the practice and revision is essential for the final touches. English being the subject that gives chills to most of the students need attention on a daily basis. Fight the fear of English with SBI Clerk Crash Course Night Class quiz. These quizzes will enable aspirants to have the experience about what type of question can be asked in the actual examination, and you can be fully prepared for the D- day.  Here is today's quiz on the English Language to help you assess your preparation for SBI Clerk Prelims 2019. Keep Practicing. All the best.

For Queries related to Adda247 Ultimate for IBPS RRB 2019 Prelims, Click Here or mail us at ultimate@adda247.com




Directions (1-5): Rearrange the following six sentences/group of sentences (A), (B), (C), (D), (E) and (F) in the proper sequence to form a meaningful paragraph; then answer the questions given below. 

(A) Some of my most cherished memories are of my puppies fighting with cushions, the sun playing hide ’n’ seek with the clouds, or me racing for that last bite of the dessert.

(B) Photos are a return ticket to memories otherwise lost. Much like a forgotten song on the radio or a specific scent, photographs help us travel back in time.
(C) They help me smile on a bad day and laugh out loud on a good one. One thing they most certainly do is turn your home into a cosy haven of love and joy.
(D) These moments stay captured through the lens of my old Polaroid. I’ve framed them, stuck them on the refrigerator and inside cupboard doors.
(E) The most beautiful things in life are rarely just things. Instead, they are people, places, memories, and pictures – odd selfies and awkward angles included.
(F) I call myself a ‘click-happy’ person. My thumb is permanently placed on the click button, lest the crazy grin on my son’s face disappears.


Q1. Which of the following should be the FOURTH sentence after the rearrangement?



D
F
A
E
C
Solution:
The correct sequence to form meaningful paragraph is EBFADC.
Q2. Which of the following should be the SECOND sentence after the rearrangement?
A
D
F
B
E
Solution:
The correct sequence to form meaningful paragraph is EBFADC.
Q3. Which of the following should be the FIRST sentence after the rearrangement?
E
B
D
C
F
Solution:
The correct sequence to form meaningful paragraph is EBFADC.
Q4. Which of the following should be the SIXTH (LAST) sentence after the rearrangement?
A
D
F
E
C
Solution:
The correct sequence to form meaningful paragraph is EBFADC.
Q5. Which of the following should be the FIFTH sentence after the rearrangement?

E
D
B
C
F
Solution:
The correct sequence to form meaningful paragraph is EBFADC.
Directions (6-10): In the following passage, some of the words have been left out, each of which is indicated by a number. Find the suitable word from the options given against each number and fill up the blanks with appropriate words to make the paragraph meaningfully complete. 


Q6. Anti-slavery advocate Harriet Tubman will become the first African-American on the face of U.S. paper currency, and the first woman in more than a century, when she replaces former President Andrew Jackson on the $20 bill. The U.S. Treasury Department said on Wednesday that Tubman, __(6)__was born into slavery in the early 1820s and went on to help hundreds of slaves escape, would take the centre spot on the bill, while Jackson, a slave owner, would move to the back. Introduced alongside a __(7)__of changes to the $5 and $10 notes as well, the redesign gives the Treasury “a chance to open the aperture to reflect more of America's history”, Treasury Secretary Jack Lew said. A new $10 bill will add images of five female leaders of the women's __(8)__ movement, including Sojourner Truth and Elizabeth Cady Stanton, to the back, while keeping founding father Alexander Hamilton on the front. The reverse of a new $5 note will show former first lady Eleanor Roosevelt and civil rights leader Martin Luther King Jr., officials said. Former President Abraham Lincoln will remain on the front. Mr. Lew said the designs should be unveiled __(9)__2020 and go into circulation “as quickly as possible,” although he declined to say when. He said the $10 bill was scheduled to go out first, citing security needs. The long-awaited decision to __(10)__ the seventh president of the United States with Tubman followed months of outreach by the Treasury regarding which woman should be featured on a bill.

which
that
who
what
she
Solution:
"who" is grammatically and contextually correct.
Q7. Anti-slavery advocate Harriet Tubman will become the first African-American on the face of U.S. paper currency, and the first woman in more than a century, when she replaces former President Andrew Jackson on the $20 bill. The U.S. Treasury Department said on Wednesday that Tubman, __(6)__was born into slavery in the early 1820s and went on to help hundreds of slaves escape, would take the centre spot on the bill, while Jackson, a slave owner, would move to the back. Introduced alongside a __(7)__of changes to the $5 and $10 notes as well, the redesign gives the Treasury “a chance to open the aperture to reflect more of America's history”, Treasury Secretary Jack Lew said. A new $10 bill will add images of five female leaders of the women's __(8)__ movement, including Sojourner Truth and Elizabeth Cady Stanton, to the back, while keeping founding father Alexander Hamilton on the front. The reverse of a new $5 note will show former first lady Eleanor Roosevelt and civil rights leader Martin Luther King Jr., officials said. Former President Abraham Lincoln will remain on the front. Mr. Lew said the designs should be unveiled __(9)__2020 and go into circulation “as quickly as possible,” although he declined to say when. He said the $10 bill was scheduled to go out first, citing security needs. The long-awaited decision to __(10)__ the seventh president of the United States with Tubman followed months of outreach by the Treasury regarding which woman should be featured on a bill.
slew
wind
event
time
adaptation
Solution:
"slew" is grammatically and contextually correct.
Q8. Anti-slavery advocate Harriet Tubman will become the first African-American on the face of U.S. paper currency, and the first woman in more than a century, when she replaces former President Andrew Jackson on the $20 bill. The U.S. Treasury Department said on Wednesday that Tubman, __(6)__was born into slavery in the early 1820s and went on to help hundreds of slaves escape, would take the centre spot on the bill, while Jackson, a slave owner, would move to the back. Introduced alongside a __(7)__of changes to the $5 and $10 notes as well, the redesign gives the Treasury “a chance to open the aperture to reflect more of America's history”, Treasury Secretary Jack Lew said. A new $10 bill will add images of five female leaders of the women's __(8)__ movement, including Sojourner Truth and Elizabeth Cady Stanton, to the back, while keeping founding father Alexander Hamilton on the front. The reverse of a new $5 note will show former first lady Eleanor Roosevelt and civil rights leader Martin Luther King Jr., officials said. Former President Abraham Lincoln will remain on the front. Mr. Lew said the designs should be unveiled __(9)__2020 and go into circulation “as quickly as possible,” although he declined to say when. He said the $10 bill was scheduled to go out first, citing security needs. The long-awaited decision to __(10)__ the seventh president of the United States with Tubman followed months of outreach by the Treasury regarding which woman should be featured on a bill.
suffering
suffer
suffered
sufferance
suffrage
Solution:
"suffrage" is grammatically and contextually correct.
Q9. Anti-slavery advocate Harriet Tubman will become the first African-American on the face of U.S. paper currency, and the first woman in more than a century, when she replaces former President Andrew Jackson on the $20 bill. The U.S. Treasury Department said on Wednesday that Tubman, __(6)__was born into slavery in the early 1820s and went on to help hundreds of slaves escape, would take the centre spot on the bill, while Jackson, a slave owner, would move to the back. Introduced alongside a __(7)__of changes to the $5 and $10 notes as well, the redesign gives the Treasury “a chance to open the aperture to reflect more of America's history”, Treasury Secretary Jack Lew said. A new $10 bill will add images of five female leaders of the women's __(8)__ movement, including Sojourner Truth and Elizabeth Cady Stanton, to the back, while keeping founding father Alexander Hamilton on the front. The reverse of a new $5 note will show former first lady Eleanor Roosevelt and civil rights leader Martin Luther King Jr., officials said. Former President Abraham Lincoln will remain on the front. Mr. Lew said the designs should be unveiled __(9)__2020 and go into circulation “as quickly as possible,” although he declined to say when. He said the $10 bill was scheduled to go out first, citing security needs. The long-awaited decision to __(10)__ the seventh president of the United States with Tubman followed months of outreach by the Treasury regarding which woman should be featured on a bill.

at
by
in
on
until
Solution:
"by" is grammatically and contextually correct.
Q10. Anti-slavery advocate Harriet Tubman will become the first African-American on the face of U.S. paper currency, and the first woman in more than a century, when she replaces former President Andrew Jackson on the $20 bill. The U.S. Treasury Department said on Wednesday that Tubman, __(6)__was born into slavery in the early 1820s and went on to help hundreds of slaves escape, would take the centre spot on the bill, while Jackson, a slave owner, would move to the back. Introduced alongside a __(7)__of changes to the $5 and $10 notes as well, the redesign gives the Treasury “a chance to open the aperture to reflect more of America's history”, Treasury Secretary Jack Lew said. A new $10 bill will add images of five female leaders of the women's __(8)__ movement, including Sojourner Truth and Elizabeth Cady Stanton, to the back, while keeping founding father Alexander Hamilton on the front. The reverse of a new $5 note will show former first lady Eleanor Roosevelt and civil rights leader Martin Luther King Jr., officials said. Former President Abraham Lincoln will remain on the front. Mr. Lew said the designs should be unveiled __(9)__2020 and go into circulation “as quickly as possible,” although he declined to say when. He said the $10 bill was scheduled to go out first, citing security needs. The long-awaited decision to __(10)__ the seventh president of the United States with Tubman followed months of outreach by the Treasury regarding which woman should be featured on a bill.
put
change
print
replace
honor
Solution:
"replace" is grammatically and contextually correct.
Directions (11-15): In each of the following questions, a sentence is given in which a word is given in bold. Which of the following words given in the options have the opposite meaning to the word given in bold. 


Q11. Actions done with malice have no good intention.

benevolence
animosity
grudge
hatred
Both (A) and (B)
Solution:
Malice: the desire to harm someone; ill will.
Benevolence: the quality of being well meaning; kindness.
Q12. This big handsome galoot comes along and opens his lavish home to you.
lush
costly
opulent
meagre
showy
Solution:
Lavish: sumptuously rich, elaborate, or luxurious.
Meagre: (of something provided or available) lacking in quantity or quality.
Q13. After being on an airplane for nearly twenty-four hours, Henry is a bit jaded and never wants to travel again.
exhorted
drowsy
weary
refreshed
Both (B) and (D)
Solution:
Jaded: bored or lacking enthusiasm, typically after having had too much of something.
Q14. Raising money for worthy causes, Paul is a benevolent person.
gracious
altruistic
humane
Both (B) and (C)
unkind
Solution:
Benevolent: well-meaning and kindly.
Q15. His acquaintance with literature was wide, his own style lucid and decisive.
explicit
ambiguous
direct
coherent
cogent
Solution:
Lucid: expressed clearly; easy to understand.
Ambiguous: not clear or decided.
               




You may also like to Read: