Current Affairs Questions for NABARD Exam 2017

Dear Readers,



Start Preparing for NABARD Grade-A and Grade-B Examination. It is time to pace up your preparation for NABARD exams. These current affair questions will also help you in preparing for Dena Bank PO, IBPS RRB and NABARD 2017 recruitment examination.

So here we are with the current affair revision for NABARD Grade-A 2017.

Q1. According to Mercer's 23rd annual Cost of Living Survey, which Indian cities is the most expensive city for expatriates.
Answer: Mumbai

Q2. According to Mercer's 23rd annual Cost of Living Survey, Luanda is the most expensive city in the world for expatriates. Luanda is the capital city of _____________.
Answer: Angola

Q3. United Nations Secretary-General António Guterres has appointed Vladimir Ivanovich Voronkov of the Russian Federation as ______________ of the newly created United Nations Counter-Terrorism Office.
Answer: Under-Secretary-General

Q4. Port Vila is the Capital city of which country?
Answer: Vanuatu

Q5. Womtelo Reverend Baldwin Lonsdale had died recently at the age of 67. The was the president of ___________.
Answer: Vanuatu

Q6. Amsterdam is the Capital city of ________________.
Answer: Rajiv Gauba

Q7. Which city has become first in India where one can have fuel delivered at one's doorstep, just like milk and newspapers?
Answer: Bengaluru

Q8. World Bank's Board of Executive Directors has approved a loan assistance of 44 million dollars for the Assam's ASPIRe Project. What does 'I' stand for in ASPIRe?
Answer: Institutional

Q9. Which state Health Ministry has recently launched the ‘Test and Treat Strategy’ of the state AIDS Control Society (MSACS) to improve treatment for HIV affected people in the state?
Answer: Mizoram

Q10. Name the Anti-hunger activist who has been selected for prestigious Queen’s Young Leaders Award with 60 others from all 53 Commonwealth countries.
Answer: Ankit Kawatra

Q11. Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA) has now introduced __________ which involves a complete digital enrolment process.
Answer: APY@eNPS

Q12. The Directorate General of Civil Aviation (DGCA) has suspended the flying licence of Air Carnival, which has not operated a single flight since early April. Air Carnival is based in-
Answer: Coimbatore

Q13. Who is Shushma Swaraj?
Answer: Union Minister of External Affairs of India

Q14. The Atal Pension Yojana (APY) was launched by the Prime Minister of India on 9th May 2015 and became operational from 1st June 2015. APY is available for all citizens of India in the age group of-
Answer: 18-40 years

Q15. UIDAI is a statutory authority established under the provisions of the Aadhaar (Targeted Delivery of Financial and Other Subsidies, Benefits and Services) Act, 2016 (“Aadhaar Act 2016”) on 12 July 2016 by the Government of India, under the Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY). What is the meaning of "U" in UIDAI?
Answer: Unique



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.

No comments