Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Arunachal Pradesh Health and Family Welfare Minister who passed away recently in Guwahati.
Answer: Jomde Kena

Q2. The Union Ministry of Health and Family Welfare launched two new contraceptives. The two contraceptive are named as ________ and _______.
Answer: Chhaya and Antara

Q3. President Ram Nath Kovind has recently laid the foundation stone of the second phase of link IV pipeline canal of SAUNI Yojana in Rajkot, Gujarat. SAUNI stands for ________________.
Answer: Saurashtra Narmada Avtaran Irrigation

Q4. Who is the present Managing Director and Chief Executive Officer of Vijaya Bank?
Answer: R A Sankara Narayanan

Q5. Who is the present Governor of Arunachal Pradesh?
Answer: Brig. (Dr.) B. D. Mishra (Retd.)

Q6. According to the data of Controller General of Accounts (CGA), India’s fiscal deficit at July- end touched 92.4 % of the budget. Who is the Controller General of Accounts (CGA)?
Answer: Anthony Lianzuala

Q7. Name the Bank of Pakistan that has been recently shut down by the US banking regulators for money laundering.
Answer: Habib Bank

Q8.  The first National Canine Seminar was organized by National Security Guard (NSG) in Manesar, Gurugram. The theme of the two days National Canine Seminar was _______________.
Answer: Canine as Tactical Weapon in Fight against Terrorism

Q9. Name the newly appointed chief coach of the men's Hockey Team.
Answer: Sjoerd Marijne

Q10. Name the Indian Wrestler who has recently won the gold medal in Cadet World Wrestling Championship in Athens.
Answer: Sonam Malik

Q11. With which Bank, state-run firm BSNL has teamed up to roll out open mobile wallet Speedpay across 10 states in the country?
Answer: Punjab National Bank

Q12. Securities and Exchange Board of India has set up an advisory committee to discuss a proposal for extending stock market trading hours. The 19-member committee is headed by _______________.
Answer: Jayanth R Varma

Q13. In which city, Vice President M Venkaiah Naidu has recently laid the foundation stone for the country’s first ‘green-field’ smart city?
Answer: Ranchi

Q14. The air forces of China and Pakistan has recently begun a joint training exercise in China. This joint exercise is named as ____________.
Answer: Shaheen VI

Q15. Who was the Runner-up of Men's Singles in the 2017 US Open tennis tournament and from which country he belongs to?
Answer: Kevin Anderson, South Africa




CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.



Print Friendly and PDF

No comments