Must Do Current Affairs Questions for IBPS PO and IBPS RRB Mains 2017

Dear Readers,

Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for IBPS PO, IBPS RRB Officer Scale-I, RRB Office Assistant Mains recruitment examination.

Q1. Name the Indian tennis player who has defeated Colin van Beem of the Netherlands to win the 8th MCC – S R Subramaniam Memorial ITF Futures Men’s tennis championship.
Answer: Sumit Nagal

Q2. Name the Force Motors Chairman who has been recently elected as the new president of the automobile industry body Society of Indian Automobile Manufacturers (SIAM).
Answer: Abhay Firodia

Q3. Name the digital company with which Infosys has recently completed its acquisition in a cash deal worth GBP 7.5 million.
Answer: Brilliant Basics

Q4. Name the Eminent jurist who was awarded the prestigious N R Madhava Menon Best Law Teacher Award 2017 for his distinguished services to legal education and the legal profession.
Answer: Tahir Mahmood

Q5. Name the lender that has surpassed Tata Consultancy Services (TCS) to become the country’s second most valued firm in terms of market valuation.
Answer: HDFC Bank

Q6. The Ministry of Electronics and Information Technology (MeitY) has recently launched a nationwide Hackathon named ______________ to support and showcase potential ideas/talent from inner India.
Answer: OpenGovDataHack

Q7. Turkey has signed a deal with which country to buy S-400 missile defence systems in its first major weapons purchase?
Answer: Russia

Q8.  Name the Telecom services provider with which SK Telecom of Korea have announced a strategic partnership to build advanced telecom network in India.
Answer: Bharti Airtel

Q9. Recep Tayyip Erdogan is the President of ______________.
Answer: Turkey

Q10. Who is the present Minister of Electronics and Information Technology?
Answer: Ravi Shankar Prasad

Q11. The theme for International Day for the Preservation of the Ozone Layer 2017 is ______________.
Answer: Caring for all life under the sun

Q12. The final development trials of indigenous beyond visual range Astra missile were successfully concluded into the Indian Air Force. Astra is ______________ Missile.
Answer: Air-to-Air Missile

Q13. Name the only Marshal of the Indian Air Force who passed away recently.
Answer: Arjan Singh

Q14. Prime Minister Narendra Modi has recently launched the world's second biggest dam on the river Narmada in Gujarat. This dam has been named as ________________.
Answer: Sardar Sarovar Dam

Q15. PV Sindhu has become the first Indian to win the Korea Open Superseries 2017 held in Seoul. She has defeated _______________.
Answer: Nozomi Okuhara



CRACK IBPS PO 2017



11000+ (RRB, Clerk, PO) Candidates were selected in IBPS PO 2016 from Career Power Classroom Programs.


9 out of every 10 candidates selected in IBPS PO last year opted for Adda247 Online Test Series.


Print Friendly and PDF

No comments