Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


Current-Affairs-Questions-for-IBPS-Exams-2017

It is time to pace up your preparation with Current Affairs in 2017 for the upcoming bank and insurance exams. Current Affairs plays an important part if you want a job in the government sector as you must be aware of important news not only for the written examination but also for the Interview Phase. These G.K current affair questions and answers will also help you in preparing for banking examination.

Q1. Nepal Electricity Authority (NEA) has signed a joint venture agreement with CTGC to construct 750 MW West Seti Hydropower Project. CTGC is a/an _____________.
Answer: Chinese company


Q2. International rating agency Moody's Investors Service has upgraded India's local and foreign currency issuer ratings to _________________.
Answer: Baa2 from Baa3

Q3. Who is the present president of International rating agency Moody's Analytics?
Answer: Mark Almeida

Q4. Name the Indian Economist who was appointed to the Financial Stability Institute Advisory Board of the Bank of International Settlement (BIS).
Answer: RBI Governor Urjit Patel

Q5. President Ram Nath Kovind launched various schemes entailing total expenditure of Rs 3,455 crore in which state to coincide with the state's 17th Foundation Day? 
Answer: Jharkhand

Q6. Name the country with which India has agreed to deepen security cooperation, bilaterally and in the multilateral fora, and strengthen strong commitment to combating terrorism in all its forms and manifestations. 
Answer: France

Q7. Reliance General Insurance has signed a comprehensive bancassurance-corporate agency agreement with ________________.
Answer: YES Bank

Q8. The Centre has given an in-principle approval to provide an assistance of Rs 10,000 crore to fund 107 irrigation projects in drought-hit regions of which state?
Answer: Maharashtra

Q9. The WHO Global Ministerial Conference “Ending TB in the Sustainable Development Era: A Multisectoral Response” was held in _______________.
Answer: Moscow, Russia

Q10. Name the shooter who has recently bagged a National Champion Crown when she won the women's trap event at the 61st National Shooting Championship.
Answer: Shagun Chowdhary

Q11. Name the India's beauty pageant who has won the coveted Miss World 2017 crown at a grand event in China.
Answer: Manushi Chhillar

Q12. India has recently paid homage to former Prime Minister Indira Gandhi on her  birth anniversary. This was her ____________ birth anniversary.
Answer: 100th

Q13. Name the Indian Economist who will receive the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development this year.
Answer: Manmohan Singh

Q14. The Centre has recently raised import duty on crude palm oil to ____________ from 15 percent.
Answer: 30 percent

Q15. The Qaumi Ekta Week is being observed across the country from ______________ to foster and reinforce the spirit of communal harmony and national Integration.
Answer: 19th November








"Share Your RRB PO Interview Experience at contact@bankersadda.com"

Print Friendly and PDF

No comments