Must Do Current Affairs Questions for IBPS Clerk Mains 2017

Dear Readers,


So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.

Q1. Name the founder and CEO of The Beer Cafe who has recently taken over as the new President of the National Restaurant Association of India.
Answer: Rahul Singh

Q2. Name the young Mumbai batsman who has been named the captain of the Indian Under-19 team for the 2018 U-19 World Cup. 
Answer: Prithvi Shaw

Q3. Name the Payment Bank that has recently rolled out FASTag to enable electronic toll fee collection on highways across the country.
Answer: Paytm Payments Bank

Q4. Veteran actor Shashi Kapoor passed away at the age of 79. He was awarded the Dadasaheb Phalke Award in ______________.
Answer: 2015

Q5. The 2018 U-19 Cricket World Cup tournament will held in ____________.
Answer: New Zealand

Q6. What is the current Policy Repo Rate under the liquidity adjustment facility (LAF)? 
Answer: 6.00 percent

Q7. Crown Prince Mohammed bin Salman has been voted the Time magazine readers’ Person of the Year. He is prince of which country? 
Answer: Saudi Arabia

Q8. Name the state that has become the first state to endorse the Centre's draft bill that makes instant triple talaq a cognizable and non-bailable offense.
Answer: Uttar Pradesh

Q9. Vice President M Venkaiah Naidu inaugurated the 12th Annual convention of central information commission in _____________.
Answer: New Delhi

Q10. As per fifth Bi-monthly monetary policy, what is the projection of real GVA growth for 2017-18?
Answer: 6.7 percent

Q11. Jammu and Kashmir Bank launched a special financial scheme for journalists of the state. The scheme is named as ___________________.
Answer: J&K Bank Sahafat Finance Scheme

Q12. External Affairs Minister Sushma Swaraj has recently attended the Shanghai Cooperation Organization summit. The summit was held in _______________.
Answer: Russia

Q13. The Cabinet has recently approved the Signing of MoU between India and ____________ in the field of agriculture and fisheries.
Answer: Colombia

Q14. In which state the Prime Minister Narendra Modi inaugurated the 60-megawatt Tuirial hydroelectric power project?
Answer: Mizoram

Q15. The XXIII Olympic Winter Games will be held from February 2018 in ______________.
Answer: PyeongChang, South Korea