March Current Affairs for NABARD Assistant Manager 2018 | 20th March 2018

Dear Readers,

February Current Affairs for SBI Clerk 2018

So much is happening around the globe every day that unless you keep yourself abreast of these updates you cannot adjust yourself to deal with the GA section of any exam smoothly and easily. Current Affairs not only play an important role in letting you get through the GA Section of the Bank Exams but the Group Discussion and Personal Interview rounds of various examinations. So, here are a few must-do General Knowledge questions and answers on current affairs, being provided to you by Bankersadda to help you make your grip stronger on Current Affairs.
Q1. Which country has won the "Best Exhibitor Award " at ITB – Berlin (Germany) on its last day?
Answer: India

Q2. Name the minister, who was given additional charge of the Civil Aviation Ministry, a day after the resignation of TDP's Ashok Gajapathi Raju was accepted by President Ram Nath Kovind.
Answer: Suresh Prabhu

Q3. The Institute of Bioresources and Sustainable Laboratory (IBSD) has set up a floating laboratory in northeast India's largest freshwater lake, Loktak to constantly monitor its water quality and eventually improve it. Loktak Lake located in-
Answer: Manipur

Q4. For intra-State movement, the e-way bill by GST council, will be rolled out in a phased manner beginning April 15 and will cover all the States by-
Answer: June 1

Q5. Name the state assembly, which has passed an amendment bill awarding death penalty for convicts involved in the rape of girls below 12 years of age. 
Answer: Rajasthan Assembly

Q6. The government launched a biodegradable sanitary pad named _______________ to mark International Women's Day at the cost of Rs. 2.50 per pad.
Answer: Suvidha

Q7. Mumbai ranks __________ among the top 20 costliest cities in the world, according to the Knight Frank Wealth Report 2018.
Answer: 16th

Q8. Name the Indian-origin steel tycoon who has been appointed by Britain's Prince Charles as an official ambassador for the Industrial Cadets program designed to nurture manufacturing skills.
Answer: Sanjeev Gupta

Q9. Name the 25-year-old girl who has been inducted as the first direct-entry combat officer in the Indo-Tibetan Border Police, recently.
Answer: Prakriti

Q10. Name the city that has topped the list of 20 costliest cities in the world, according to the Knight Frank Wealth Report 2018.
Answer: Guangzhou

Q11. Which Bank has launched instant overdraft ‘InstaOD’ facility for MSME (Micro, Small and Medium Enterprises) customers in a completely online and paperless manner recently?
Answer: ICICI Bank

Q12. Who is the chairman the three-member Water Disputes Tribunal constituted by center to adjudicate the dispute between Odisha and Chhattisgarh over sharing a river's water. 
Answer: AM Khanwilkar

Q13. The government has decided to institute an award for carrying out best investigation of crime for promoting high professional standards among police forces. Based on the average crime data for the last three years, a total of ________ medals will be awarded every year.
Answer: 162 medals

Q14. The _____________ Parliament has approved the anti-defection bill with retrospective effect amidst the boycott by opposition MPs.
Answer: Maldives

Q15. Prime Minister Narendra Modi has launched a campaign to eradicate tuberculosis (TB) from India by-
Answer: 2025