Banking Quiz for Bank of India Credit Officer | 2nd May 2018

Dear Aspirants,

Banking Quiz

Banking Awareness for Bank of India Exam 2018

With the increased competition in the field of banking examinations, it has now become very important to cover up all the sections efficiently. One subject that can help you bagging graceful marks in the minimum time in these examinations is Banking Awareness. Banking Awareness Quiz not only helps you deal with the General Awareness Section of Banking Exams but also, the Personal Interview round of Banking Recruitment.

Q1. "Your Own Bank" is the tagline of- 
(a) UCO Bank
(b) Indian Bank
(c) Bank of India
(d) Corporation Bank
(e) Bank of Baroda

S1. Ans.(b)
Sol. "Your Own Bank" is the tagline of Indian Bank.

Q2. What is the tagline of Bank of India?
(a) Where India Banks
(b) A Tradition of Trust
(c) Honours Your Trust
(d) A Friend you can Bank Upon
(e) Relationship Beyond Banking

S2. Ans.(e)
Sol. "Relationship Beyond Banking" is the tagline of Bank of India.

Q3. Corporation Bank is a public-sector banking company headquartered in Mangalore, India. What is the tagline of Corporation Bank?
(a) A Premier Public Sector Bank
(b) A Tradition of Trust
(c) Honours Your Trust
(d) India's International Bank
(e) Relationship Beyond Banking

S3. Ans.(a)
Sol. Corporation Bank is a public-sector banking company headquartered in Mangalore, India. The bank has a pan-Indian presence. The tagline of Corporation Bank is "A Premier Public Sector Bank".

Q4. Which among the following Bank's tagline is "Good People to Bank With"?
(a) Indian Overseas Bank
(b) Punjab National Bank
(c) Bank of Maharashtra
(d) Union Bank of India
(e) Allahabad Bank

S4. Ans.(d)
Sol. "Good People to Bank With" is the tagline of Mumbai Based Union Bank of India.

Q5. "One Family One Bank" is the tagline of which Bank
(a) Indian Overseas Bank
(b) Punjab National Bank
(c) Bank of Maharashtra
(d) Union Bank of India
(e) State Bank of India

S5. Ans.(c)
Sol. "One Family One Bank" is the tagline of Bank of Maharashtra.

Q6. United Bank of India is an Indian government-owned financial services company headquartered in Kolkata. What is the tagline of United Bank of India?
(a) Your Own Bank
(b) The nation banks on us
(c) With you all the way
(d) Pure banking Nothing else
(e) The Bank that begins with 'U'

S6. Ans.(e)
Sol. The Bank that begins with 'U' is the tagline of United Bank of India.

Q7. What is the tagline of Dena Bank?
(a) Pure banking Nothing else
(b) Where Service is a Way of Life
(c) Your Tech-Friendly Bank
(d) Trusted Family Bank
(e) Banking for all

S7. Ans.(d)
Sol. The tagline of Dena Bank is "Trusted Family Bank".

Q8. "Your Faithful And Friendly Financial Partner" is the tagline of which Bank?
(a) Indian Overseas Bank
(b) Punjab National Bank
(c) Syndicate Bank
(d) Union Bank of India
(e) Bank of Maharashtra

S8. Ans.(c)
Sol. "Your Faithful And Friendly Financial Partner" is the tagline of Syndicate Bank.

Q9. "Honours Your Trust" is the tagline of-
(a) Andhra Bank
(b) UCO Bank
(c) Vijaya Bank
(d) Union Bank of India
(e) Bank of Maharashtra

S9. Ans.(b)
Sol. "Honours Your Trust" is the tagline of Kolkata Based UCO Bank.

Q10. Allahabad Bank is a nationalized bank with its headquarters in Kolkata, India. What is the tagline of Allahabad Bank?
(a) A Tradition of Trust
(b) Empowering Women, Empowering India
(c) Together we can
(d) Prosperity for all
(e) Good people to Bank With

S10. Ans.(a)
Sol. Allahabad Bank is a nationalized bank with its headquarters in Kolkata, India. "A Tradition of Trust" is the tagline of Allahabad Bank.

Q11. Canara Bank is one of the largest public-sector banks owned by the Government of India. What is the tagline of Canara Bank? 
(a) A Tradition of Trust
(b) Empowering Women, Empowering India
(c) Where Service Is A Way Of Life
(d) Together we can
(e) Good people to Bank With

S11. Ans.(d)
Sol. Canara Bank is one of the largest public sector banks owned by the Government of India. Its headquarter is in Bengaluru. The tagline of Canara Bank is "Together we can".

Q12. "Good People Grow With" is the tagline of which Bank?
(a) Indian Overseas Bank
(b) Bank of Maharashtra
(c) Andhra Bank
(d) UCO Bank
(e) Central Bank of India

S12. Ans.(a)
Sol. "Good People Grow With" is the tagline of Chennai Headquartered Indian Overseas Bank.

Q13. "Central To you Since 1911" is the tagline of-
(a) Indian Bank
(b) Bank of Maharashtra
(c) Andhra Bank
(d) UCO Bank
(e) Central Bank of India

S13. Ans.(e)
Sol. Central To you Since 1911 is the tagline of Mumbai headquartered Central Bank of India.

Q14. Andhra Bank is a medium-sized public-sector bank of India. What is the tagline of Andhra Bank?
(a) A Friend You Can Bank On
(b) Trusted Family Bank
(c) Where India Banks
(d) Where every individual is committed
(e) Prosperity for all

S14. Ans.(c)
Sol. Andhra Bank is a medium-sized public sector bank of India. "Where India Banks" is the tagline of Andhra Bank.

Q15. Oriental Bank of Commerce is an India-based bank established in Lahore, is one of the public-sector banks in India. What is the tagline of Oriental Bank of Commerce?
(a) A Friend You Can Bank On
(b) Where every individual is committed
(c) Where India Bank
(d)  A Tradition of Trust
(e) Prosperity for all

S15. Ans.(b)
Sol. Oriental Bank of Commerce is an India-based bank established in Lahore, is one of the public sector banks in India. The tagline of Oriental Bank of Commerce is "Where every individual is committed".




         



Print Friendly and PDF