Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 10th May 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Dena Bank PO Exam 2018: 10th May 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like Dena Bank PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. Dena Bank PO Exam 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. According to the Reserve Bank of India it will conduct additional variable rate repo operations for longer tenors up to 31 days every Tuesday in the month of March 2018 for the amount of _____________ each to provide additional liquidity support to banks.
Rs 10,000 crore
Rs 15,000 crore
Rs 20,000 crore
Rs 25,000 crore
Rs 30,000 crore
Solution:
According to the Reserve Bank of India it will conduct additional variable rate repo operations for longer tenors up to 31 days every Tuesday in the month of March 2018 for Rs 25,000 crore each to provide additional liquidity support to banks.

Q2. Who is the present chief minister of Tripura?
Tathagata Roy
Biplab Kumar Deb
Conrad Sangma
T R Zeiling
Lal Thanhawala
Solution:
Biplab Kumar Deb is the chief minister of Tripura. Jishnu Devvarma has been named for Deputy Chief Minister.

Q3. Name the player who has become a brand ambassador of gaming platform Dream11.
Bhaichung Bhutia
Virat Kohli
Mahendra Singh Dhoni
Gautam Gambhir
Sardar Singh
Solution:
Mahendra Singh Dhoni, has become a brand ambassador of gaming platform Dream11. The former India Test skipper had led the country to a famous triumph in the inaugural World T20 Championship in 2007.

Q4. In which of the following city, India's first helicopter taxi service was launched recently?
Bengaluru
Chennai
New Delhi
Guwahati
Pune
Solution:
India's first helicopter taxi service was launched in Bengaluru to fly passengers from Kempegowda International Airport to Electronic City.

Q5. The city of Imphal is the capital of the Indian state of?
Assam
West Bengal
Arunachal Pradesh
Tripura
Manipur
Solution:
The city of Imphal is the capital of the Indian state of Manipur. Ruins of the Palace of Kangla, the royal seat of the erstwhile Kingdom of Manipur, are in the city centre, surrounded by a moat.

Directions (6-10): Study the information and answer the following questions: In a certain code language 
"party said this might" is coded as " B#6 H@5 G@5 G#6 "
"bill has been passed" is coded as " O@5 H#4 M@5 H@7 "
"more and six girl" is coded as " I@5 M#4 C#4 I@5 "

Q6. What is the code for ‘supported'?
G#10
H#10
G#1
G#11
None of these
Solution:
(6-10)
These are the latest pattern of coding-decoding questions. In these questions we are applying following concept: -

Q7. What is the code for ‘asking'?
H@17
K@7
H#7
H@7
None of these

Q8. What is the code for ‘select'?
G@17
L@7
G@7
G#7
None of these

Q9. What is the code for ‘certain'?
G#18
G@8
H#8
G#8
None of these

Q10. What is the code for ‘remain'?
I#7
I@7
I@17
H@7
None of these

Directions (11-15): Study the following pie chart and answer the following question given below: – 
Total Number of male in the organization is two times of the total number of females in the organization

 

Q11. Number of males in Marketing, Technical and IT department together are approximately what percent more or less than the total number of females in the same departments?
98%
102%
105%
107%
108%
Solution:
(11-15)


Q12. Out of the total number of employees from Administrative department, 30% of the employees got promoted. then find the ratio of the number of employees from Administrative department who get promoted to the total number of female employees in the organization?
30600: 879
5300: 329
5100: 293
293: 5100
879: 5100
Solution:

Q13. If one male from Daily working department can do a work in 21420 days and the female from Daily working department are 20% less efficient than that of male in Daily working department, then Find the total no. of days taken by all employees from Daily working department to do the same job?
2002/2009 days
2002/1096 days
485/714 days
714/485 days
814/485 days
Solution:

Q14. Find the difference between the average number of males in all departments of the organization and the average number of females in all departments of the organization?
3060
2440
2630
2920
2290
Solution:

Q15. If in the IT department some male employees are increased such that the total no. of male employees in IT department becomes 70% more than the total no. of female employees in Daily working department. then the total no. of male employees now in IT department is approximately what percent of total no. of employees in Administrative department?
287.5%
278.5%
258.7%
280%
281.5%
Solution:

Directions (16-20): In each of the question given below a/an idiom/phrase is given in bold which is then followed by five options which then try to decipher its meaning as used in the sentence. Choose the option which gives the meaning of the phrases. 

Q16. A Dime a Dozen
When something is difficult to acquire
When something is difficult to quantify
When something is easy and simple to measure
When something is extremely common and simple to acquire
When something is really expensive
Solution:
A Dime a Dozen-When something is extremely common and simple to acquire

Q17. Cup of Joe
A cup of tea
A cup of coffee
A cup of someone special
A very special possession of someone
A difficult situation for someone
Solution:
Cup Of Joe-A cup of coffee

Q18. A Fool and His Money Are Soon Parted
Someone acting foolish can easily lose his or her money due to carelessness
Someone acting smart can easily save the money
Someone acting foolish can't save the money
Someone cheating an innocent will soon die
Someone trying to smart will soon suffer a loss
Solution:
A Fool and His Money Are Soon Parted-Someone acting foolish can easily lose his or her money due to carelessness

Q19. Beating a Dead Horses
Beating an animal mercilessly
Suppressing someone under the power of authority
Revitalizing someone
Something considered as lucrative
Something that is seen as futile
Solution:
Beating a Dead Horse-Something that is seen as futile

Q20. Close But No Cigar
Coming close to a trade but then find no way to start it
Coming close to a place but then find it useless
Coming close to a successful outcome only to fall short at the end
Trying to achieve something big but fail at the end
Trying to save someone from a loss but fail at the end
Solution:
Close But No Cigar-Coming close to a successful outcome only to fall short at the end

               





You May Also Like to Read: 

          




Print Friendly and PDF