Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 25th July 2018

Dear Aspirants,

Test of the Day for Bank of Baroda PO 2018: 24th July 2018

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like SBI PO Mains, BOB PO 2018. From this, you can practice questions with the timer that will help you to improve speed. SBI PO Mains, SBI Clerk Mains and BOB PO 2018 is one of the biggest opportunity for you guys to grab on, set you own mark and proceed with full confidence. All the very best for your preparations and All the future exams.


Q1. India has been projected to be the second fastest growing country in the world for air passenger traffic, according to the Airports Council International (ACI). Which among the following country is fastest growing in terms of air passenger traffic?
Iran
China
Vietnam
Japan
Saudi Arabia
Solution:
India has been projected to be the second fastest growing country in the world for air passenger traffic. As per the Airports Council International (ACI), by 2022 passenger traffic in emerging economies like India will surpass advanced economies. The ACI, a global trade body representing airports across the globe, has put Vietnam at the top position with an 8.5% growth rate, followed by India at 7.5% and Iran at 7.3%.

Q2. The Indian government has launched a Pilot Scheme for procurement of aggregate power of _______________ on competitive basis for three years under medium term from commissioned power plants without power purchase agreements.
3000 MW
3500 MW
4500 MW
2500 MW
4000 MW
Solution:
The Indian government has launched a Pilot Scheme for procurement of aggregate power of 2500 MW on competitive basis for three years under medium term from commissioned power plants without power purchase agreements.

Q3. Name the WhatsApp Co-founder and CEO who has recently announced his resignation from the parent company Facebook.
Sheryl Sandberg
Jan Koum
Dave Wehner
Chris Cox
Mike Schroepfer
Solution:
WhatsApp Co-founder and CEO Jan Koum has announced his resignation from the parent company Facebook. This comes shortly after a report claimed Koum would leave due to disagreements over data privacy and weakening encryption.

Q4. India is ranked joint-sixth in the list of doping violations with 69 cases, same as that of ___________, according to World Anti-Doping Agency (WADA) report for samples collected in 2016.
France
Italy
Russia
Portugal
China
Solution:
India is ranked joint-sixth in the list of doping violations with 69 cases, same as that of Russia, according to World Anti-Doping Agency (WADA) report for samples collected in 2016. India improved its position to sixth after being joint-third for three consecutive years from 2013 to 2015.

Q5. ____________ is an app that lets you make simple, easy and quick payment transactions using UPI.
BHIM
YONO
ISDN
Best Credit
WBBP
Solution:
Bharat Interface for Money (BHIM) is an app that lets you make simple, easy and quick payment transactions using Unified Payments Interface (UPI). You can make instant bank-to-bank payments and Pay and collect money using just Mobile number or Virtual Payment Address (UPI ID).

Directions (6-10): In these questions, relationship between different elements is shown in the statements. These statements are followed by two conclusions. 
Give answer 
Q6. Statement: 
N ≥ J = M, S > B > R < O = M 
Conclusions: 
I. N = M 
II. N > M
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusion I and II follow.
Solution:
Conclusions: I. N = M ( Not true )
II. N > M( Not true )

Q7. Statement: 
W ≤ Y > Z = X > P > J 
Conclusions: 
I. Y > P 
II. Z < W
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusion I and II follow.
Solution:
Conclusions: I. Y > P( true )
II. Z < W( Not true )

Q8. Statement: 
A < B < C ≤ D = E 
Conclusions: 
I. B ≤ E 
II. B < E
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusion I and II follow.
Solution:
Conclusions: I. B ≤ E( Not true )
II. B < E( true )

Q9. Statement: 
A ≥ B ≤ C, C < D, D > F 
Conclusions: 
I. F > B 
II. A > D
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusion I and II follow.
Solution:
Conclusions: I. F > B( Not true )
II. A > D( Not true )

Q10. Statement: 
X > Y ≥ Z, Q = Y, P > X 
Conclusions: 
I. Z < P 
II. P > Q
If only conclusion I follows.
If only conclusion II follows.
If either conclusion I or II follows.
If neither conclusion I nor II follows.
If both conclusion I and II follow.
Solution:
Conclusions: I. Z < P( true )
II. P > Q( true )

Directions (11-15): Which of the following phrases (I), (II), and (III) given below each sentence should replace the phrase printed in bold letters to make the sentence grammatically correct without changing the meaning of the sentence? Choose the best option among the five given alternatives that reflect the correct use of phrase in the context of the grammatically correct sentence. If the sentence is correct as it is, mark (e) i.e., “No correction required” as the answer. 

Q11. Even assuming India was divided, Bose as the nationalist par excellence but secular to the core will able to outflank Hindu nationalists, including fellow Bengali Syama Prasad Mukherjee, the founder of the Jan Sangh. 
(I) would been able to outflank Hindu nationalists 
(II) would have been able to outflank Hindu nationalists 
(III) would have being able to outflank Hindu nationalists
Only (I)
Both (I) & (III)
Only (II)
Both (I) & (II)
No correction required
Solution:
The correct phrase is 'would have been able to outflank Hindu nationalists' as the sentence is in past tense so we will use past perfect tense.

Q12. The Flipkart sale means that smaller online retailers could be in danger of getting trampled during a messy fight between two giants with financial firepower. 
(I) could be in danger of getting trampling 
(II) could be in danger of get trampled 
(III) could be in danger to got trample
Only (I)
Both (I) & (III)
Only (II)
Both (I) & (II)
No correction required
Solution:
No correction required as the sentence is correct.

Q13. A state assembly election is supposed to be a process where state’s residents elect legislators to make laws and a government to implementing them.
 (I) a government to have to implement them 
(II) a government to implement those 
(III) a government to implement them
Only (III)
Both (I) & (III)
Only (II)
Both (I) & (II)
No correction required
Solution:
The correct phrase is 'a government to implement them' as it is logically and grammatically correct.

Q14. Cambridge Analytica is a grim reminder of the perils at the intersection of politics, particularly the democratic variety, and technology. 
(I) is a grim reminding the perils 
(II) is a grim to reminder of the perils 
(III) is a griming reminder of the perils
Only (I)
Both (I) & (III)
Only (II)
Both (I) & (II)
No correction required
Solution:
No correction required as it is an idiom which should be used in its original form.

Q15. A substantial reason for the persistence in India’s small entrepreneurs in the unorganized manufacturing sector is the rapid increase in female-owned businesses. 
(I) is the rapidly increase in female-owned businesses. 
(II) is the rapid increase in female-owning businesses. 
(III) is the rapid increase among female-owned businesses.
Only (I)
Both (I)&(III)
Only (II)
Both (I)&(II)
No correction required
Solution:
No correction required as the sentence is grammatically and logically correct.

Directions (16-20): In the following questions, two equations in x and y are given. Solve these equations and give answer. 

Q16.
if x>y
if x<y
if x≥y
if x≤y
if x=y or relation cannot be established between x and y
Solution:


Q17.
if x>y
if x<y
if x≥y
if x≤y
if x=y or relation cannot be established between x and y
Solution:


Q18.
if x>y
if x<y
if x≥y
if x≤y
if x=y or relation cannot be established between x and y
Solution:


Q19.
if x>y
if x<y
if x≥y
if x≤y
if x=y or relation cannot be established between x and y
Solution:


Q20.
if x>y
if x<y
if x≥y
if x≤y
if x=y or relation cannot be established between x and y
Solution: