English Language Spelling Error Quiz for IBPS CLerk Prelims - 9/10/18


IBPS Clerk Prelims is on its way and a lot of aspirants are heading towards new hopes with this upcoming opportunity. Thus, English Language can be an impetus for their success by helping them save crucial time and score good points in lesser time and effort. So, instead of boiling the ocean, try building up a strong vocabulary, an effective knowledge of grammar, and efficient comprehension skills so as to be on the ball to face this particular section. Here is a quiz on English Language being provided by Adda247 to let you practice the best of latest pattern English Questions for upcoming IBPS Clerk Exam.



Directions (1-15): In each of the following questions a grammatically correct and meaningful sentence is given and four words are BOLDENED in it. One of these four words may be misspelt. You have to identify the misspelt word and chose the appropriate option as your answer. If all the words are correctly spelt, then mark ‘All Correct’ as your answer. 

Q1. The exact cost of World War II in human lives is unknown, but casualties may have totalled over 60 million service personnal and civilians killed.
Personnal
Totalled
Casualties
Exact
All Correct

Solution:
Personnel

Q2. With the Japanese advant towards India, the pressure was mounting on Great Britain from China, the US and the UK to solve the issue of the future status of India before the end of the war.
future
mounting
pressure
advant
All Correct

Solution:
Advent

Q3. The right to move the Supreme Court under Article 32 for voilation of Fundamental Rights, must be based on a pleading that the petitioners’ personal rights to worship have been violated.
Petitioners
Voilation
Worship
Pleading
All Correct

Solution:
Violation

Q4. Global growth has plateaued at 3.7 per cent and there are clouds on the horizone as the growth has proved to be less balanced than hoped.
hoped
plateaued
horizone
proved
All Correct

Solution:
Horizon

Q5. Experts from the Department of Agriculture and Fisheries and Sea World Gold Coast worked for almost two hours on Tuseday morning untangling a humpback whale calf from a fishing net.
Experts
Fisheries
Tuseday
Untangling
All Correct

Solution:
Tuesday

Q6. Someone walking on the beach had spoted the whale early Monday and alerted authorities.
alerted
spoted
beach
walking
All Correct

Solution:
Spotted

Q7. India’s personal financial wealth, currently estimated to be about $3 trillion, is expected to grow to $5 trillion by 2022 making India the 11th wealtheist nation, according to a report.
wealtheist
trillion
estimated
financial
All Correct

Solution:
Wealthiest

Q8. The residents of North America hold over 40% of global personal wealth, followed by those living in Western Europe, who hold arround 22% of it.
residents
followed
living
arround
All Correct

Solution:
Around

Q9. What is breiwing in their lab is a breakthrough technology not just for India, but the world.
breakthrough
technology
breiwing
their
All Correct

Solution:
Brewing

Q10. The European Union is all set to ban single-use plastics as the world is looking for sustainable alternatives to our plastic-obssessed packaging industry.
single
obssessed
sustainable
alternatives
All Correct

Solution:
Obsessed

Q11. Messages have been circullating on social media and WhatsApp urging policemen to boycott duty on October 10 in support of the arrested constable.
urging
boycott
circullating
messages
All Correct

Solution:
Circulating

Q12. Bangladesh’s President on Monday signed a digital security act into law despite protests by journalists and rights groups that it will severly curb media freedom.
President
digital
protests
severly
All Correct

Solution:
Severely

Q13. Forced on the back-foot for the better part of its innings, Delhi battlled hard to make it to the quarterfinals of the Vijay Hazare Trophy following a 44-run win over a fighting Chhattisgarh.
battlled
following
forced
better
All Correct

Solution:
Battled

Q14. Chief Justice of India Ranjan Gogoi on Saturday disagreed with a suggestion by the apax Bar body to lift a 16-year-old ban on strikes by lawyers.
Justice
apax
All Correct
suggestion
disagreed

Solution:
Apex

Q15. After a year’s break from playing cricket — doing commentery in between — Irfan Pathan is back as a mentor-cum-player for Jammu & Kashmir.
commentery
break
mentor
playing
All Correct

Solution:
Commentary

               




You May also like to Read:

  
Print Friendly and PDF

No comments